Polévka z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z podmáslí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4428 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 600,4mg |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 31,8mg |
Vláknina | 33,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Do vody dáme vařit kmín. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kmínu a provaříme. Přidáme podmáslí, metličkou rozšleháme, přidáme vejce a chvilku prohřejeme. |
3 | Nakonec polévku ochutíme solí, cukrem a octem. |