Svařené víno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svařené víno
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4814 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
14% Sacharidy 49 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 12 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 381,1mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice mletá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Svařené víno postup přípravy receptu:
1 | Červené víno nalijeme do smaltovaného hrnce, přidáme cukr, celý hřebíček, skořici a dáme vařit. |
2 | Jakmile přejde víno varem, odstavíme je z ohně a vložíme do něho kolečko omytého citronu i s kůrou. |
3 | Víno přelijeme do sklenic. |