Polenta s restovanými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polenta s restovanými houbami
Polenta s restovanými houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50031 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
40 ml | Dolin - Vermouth |
100 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Polenta |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 385,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Polenta, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Hlíva ústřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polenta s restovanými houbami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách polentu nalijeme na plech a necháme vychladnout. Studenou nakrájíme na větší kusy a pět minut je grilujeme dozlatova na grilu (popřípadě můžeme upéct v troubě). |
2 | Zatímco se polenta griluje, pokrájíme žampiony a hlívy na drobné plátky. Na pánvi rozpálíme olej a houby začneme za stálého míchání restovat. Do pokrájených hub vmícháme lžičku oleje, prolisujeme do nich česnek, dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Houby zamícháme, zalijeme je vínem, přidáme zakysanou smetanu a opět důkladně promícháme. |
3 | Směs navršíme na grilovanou polentu a posypeme strouhaným sýrem. |