Letní salát s kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní salát s kuskusem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50032 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
5 polévková lžíce | Francouzská zálivka |
100 g | Hrášek |
400 g | Kuřecí maso vařené |
200 g | Kuskus |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 374,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Francouzská zálivka, Hrášek, Kuskus, Limetková šťáva, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní salát s kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Kuskus zalijeme vroucí vodou, přidáme lžičku soli a necháme cca 10 minut máčet, dokud se všechna tekutina nevsákne. Papriku nakrájíme na větší proužky, cuketu na plátky. |
2 | Rozpálíme gril na maximální teplotu a papriku s cuketou ogrilujeme doměkka. Hrášek dáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty, dokud není měkký, poté scedíme a osušíme. |
3 | Kuskus smícháme s francouzskou zálivkou, šťávou z limetky, na kousky pokrájeným kuřecím masem a grilovanou zeleninou. Pořádně zamícháme, dochutíme solí, pepřem a podáváme. |
Poznámka
Kuřecí maso můžeme zaměnit např. za mořského okouna, kterého ogrilujeme spolu se zeleninou.