Kedlubny podušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny podušené
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54333 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
5 ks | Kedlubna |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Masový vývar |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 941,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny podušené postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kedlubny a odstraníme z nich listy. Jemné lístky ze středu nasekáme nadrobno. Oloupeme kedlubny a pokrájíme je na 0,5 centimetru silné plátky a ty ještě na přibližně stejně silné nudličky. |
2 | Oloupeme šalotky a pokrájíme je na kostičky. |
3 | V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj kostičky šalotek. Přidáme k šalotkám nudličky z kedluben, osolíme je, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme přikryté asi 15 minut. |
4 | Nakonec přimícháme ještě nakrájený zbytek másla, nadrobno pokrájené lístky kedlubny a jemně nasekanou petrželku. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Recept můžu doporučit, jednoduchá příprava a fajn příloha k bramborám a masu. Jen počet porcí je třeba upravit podle velikosti , měla jsem jednu kedlubnu a udělala jsem z ní dvě porce.Palec nahoru.