Tradiční kvásek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční kvásek
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54548 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kostka | Droždí |
200 ml | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 546,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tradiční kvásek postup přípravy receptu:
1 | Nejprve v malém kastrůlku zahřejeme mléko, aby bylo vlahé. |
2 | V misce smícháme připravené mléko s cukrem. Nakonec do mléka rozdrobíme droždí a jemně promícháme. |
3 | Necháme stát na teplém místě zhruba 25 - 40 minut, dokud kvásek nenabobtná. Poté používáme dál. |
Poznámka
Kvásek se dává do buchet, koláčů, knedlíků, chlebů atd.