Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Jogurt bílý |
800 g | Kuřecí prsa |
50 ml | Olej rostlinný |
200 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 134,9mg |
Draslík | 649,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 153,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Z jogurtu, vejce a prolisovaného česneku, které společně dobře promícháme a osolíme, připravíme marinádu, do které vložíme mírně naklepané kuřecí řízky. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc. |
2 | Namarinované maso obalíme ve strouhance a rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení. Každý řízek lehce pokapeme olejem. |
3 | Řízky pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 30 minut, každých 10 minut maso obracíme. |
Poznámka
Do marinády lze přidat nasekané bylinky podle chuti, výborný je například rozmarýn. Místo strouhanky můžeme řízečky obalovat v rozdrcených kukuřičných lupíncích.
Tento recept mě zklamal. Chtěla jsem ho vyzkoušet, klasické řízky v troubě dělávám, jenže nenakládám do jogurtu. A to byla asi příčina toho, že se v troubě připalovaly. A kdybych pekla podle receptu 30 minut na 230 °C, tak už vůbec nevím, jak by to dopadlo. Obal řízků se přilepoval i na pečící papír. Kdo by ještě zkoušel, doporučuji jogurt lépe ochutit, na dvě porce větší polovina 1 stroužku česneku je opravdu málo.Nemůžu hodnotit kladně,
já raději usmažila na pánvi...a byly dobrý...
já raději usmažila na pánvi...a byly dobrý...