Francouzské brambory s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské brambory s vejci
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62349 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1,5 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | šunková klobása 80% masa |
500 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
Vaječná směs | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 240,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 226,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Uzené maso vařené, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny šunková klobása 80% masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské brambory s vejci postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. 2 vejce si uvaříme natvrdo (vaříme je 9 minut), pak je vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na plátky. Dvě očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Uzené vařené maso nakrájíme na plátky, domácí klobásky na kolečka. V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem hořčicí a smetanou. |
2 | Menší pekáč vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 brambor, které osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Na ně položíme kolečka z jedné cibule, 1/2 uzených plátků, kolečka z jedné nožičky klobásy a pokrájené jedno vejce. Pak znovu na maso položíme 2/3 plátků brambor, znovu je osolíme, posypeme kmínem a pepřem. Zakryjeme je střídavě zbylým uzeným masem, klobásou, cibulí a kolečkami z druhého vejce. Poslední vrstvu brambor zalejeme rozšlehanými vejci se smetanou. Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby. Brambory pečeme pod poklicí 45 minut, pak poklici dáme pryč a brambory pečeme 15-20 minut do doby, až budou mít zlatou až zlatohnědou křupavou kůrku. Podáváme je horké. |
Parádní selské jídlo z jednoho pekáčku, velká porce kterou jsem doplnila zeleninou. Pekla jsem v remosce, nádobu jsem vyložila papírem na pečení a od zapnutí remosky bylo jídlo za hodinku hotové. Použila jsem jen uzené maso v kostkách a klobása byla trochu jiná, než uvádí recept. Palec nahoru.
Francouzské brambory jsou vždycky výborné, i tyhle!