Kuře pečené v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené v alobalu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Kuře |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 556kJ
0% Sacharidy 0 g
61% Tuky 46 g
18% Sodík 369 mg
83% Bílkoviny 47 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 472,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raději než celé kuře peču v alobalu kuřecí čtvrtky. Tím je každá porce zabalená zvlášť a každý dostane jeden balíček. Tento typ přípravy je fajn hlavně pro chataře a chalupáře, obejdou se bez nádobí. Balíčky nejsou třeba v troubě hlídat, ale peču je déle než 30 minut, záleží na velikosti. Můžou se dát i na plech. Bez použití koření vynikne přírodní chuť použitých surovin, maso je hezky šťavnaté. Za sebe můžu jen doporučit, podávat se může nejen s doporučovanou bramborovou kaší , ale třeba jen s chlebem nebo jiným pečivem. Alobal doporučuji použít hrubší a dobře ho potřít máslem, jinak se kuře na něj přilepí. Kdo by potřeboval jen jednu nebo dvě porce, tak může k pečení použít remosku. Palec nahoru.