Studená vinná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená vinná omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9933 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Hořčice kremžská |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 špetka | Muškátový květ |
0,5 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 743,8mg |
Draslík | 233,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapary sterilované, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená vinná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Víno, žloutky a škrobovou moučku kvedláme na ohni do zhoustnutí - nesmí se vařit. |
2 | Odstavíme z ohně, přidáme ostatní přísady, zamícháme a necháme vychladnout. |
3 | Omáčku podáváme k masu a rybám. |
Poznámka
Použijeme šťávu z půlky citronu.