Jablečný crumble - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný crumble
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 24483 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
drobenka | |
---|---|
100 g | Cukr třtinový |
75 g | Máslo čerstvé |
115 g | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Ovesné vločky |
Jablečný crumble | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Jablka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 232,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ovesné vločky, Citronová šťáva, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný crumble postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do zapékací mísy a promícháme s citrónovou šťávou. |
2 | Příprava drobenky: V míse promneme mouku s máslem a potom přimícháme ovesné vločky a cukr. Znovu propracujeme na drobenku. |
3 | Drobenku rozetřeme na jablka, přitiskneme a uhladíme. |
4 | Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 45 minut. |
5 | Jablečný crumble podáváme horký. |
Doporučuji připravovat v jednoporcových zapékacích miskách. Jablek může být klidně i více, použila jsem o trochu méně cukru a do jablek přidala trochu skořice. Na zapečení mi stačila kratší doba, než uvádí recept. Palec nahoru