Salsa z broskve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z broskve
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52981 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
2 ks | Broskve |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
1 kávová lžička | Máta |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
200 g | Okurka salátová |
3 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Chilli paprička, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Máta, Ocet vinný, Okurka salátová, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Salsa z broskve postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou šalotku, chilli papričku, cukr, ocet a hořčičná semínka promícháme a na mírném plameni zahříváme do zhoustnutí. |
2 | Okurku a broskve očistíme a zbavíme slupek, okurku nakrájíme na drobno, broskev zbavíme pecky a nakrájíme taktéž nadrobno. Polovinu z připravených broskví smícháme v mixéru. |
3 | Broskve, okurky, mátu, sůl a cukr smícháme se směsí šalotky. |
4 | Hotovou salsu podáváme v miskách, dobře vychlazenou. |
Poznámka
Broskve nakrojíme do kříže, polijeme vařící vodou a oloupeme.