Kuřecí prsa s jablky a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s jablky a šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 747 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Hrozinky |
500 g | Jablka |
1000 g | Kuřecí prsa |
150 g | Máslo čerstvé |
30 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
100 g | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 498,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 57,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Jablka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s jablky a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a lehce osmažíme na horkém tuku. Přidáme 1/3 másla, promícháme a krátce podusíme. |
2 | Rozinky opláchneme, spaříme a zastříkneme je horkou vodou. Přidáme část másla a jadřinců zbavená, oloupaná jablka nakrájená na terče. Krátce je s rozinkami podusíme. |
3 | Na zbylém másle prohřejeme plátky šunky. |
4 | Plátky masa obložíme jablky s rozinkami, přelijeme šťávou s máslem a pokrm ještě ozdobíme šunkou. |
5 | Ihned podáváme. |
Moc chválím a dávám palec nahoru. Rychlé a chutné jídlo, překvapilo mě, že chutnalo nejen něžnému pohlaví :-) Doporučuji vyzkoušet, je to rychlovka. Podávala jsem s vařenými bramborami a mrkvovým salátem.
Jablka jsem neloupala, lépe drží tvar a nerozpadají se.