Selská omeleta (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská omeleta (minutka)
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1139 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené |
100 g | Cibule |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
100 g | Tuk |
20 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 507,0mg |
Draslík | 520,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská omeleta (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova se slaninou, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou. |
2 | Přidáme na kostky nebo hranolky nakrájené brambory, opepříme, promícháme a krátce osmahneme. |
3 | Potom směs zalijeme rozmíchanými, mírně osolenými vejci a rychleji zapečeme v troubě. |
4 | Upečenou omeletu přeložíme v půli. |
5 | Ihned podáváme. |
Palec nahoru a doporučuji jako rychlovku. Občas zůstane trošku vařených brambor a tohle je fajn využití. Dala jsem jen o cca 50 g více brambor na jednu porci. Tato ometeta se může dělat v troubě, jak uvádí recept, ale taky nemusí. Dělávám ji na kvalitní pánvi, když na brambory přidám rozšlehaná vejce, dám na pánev poklici a připravuju pozvolna. Pok omeletu otočím a to bývá kámen úrazu, aby se moc nepotrhala :-) Lépe na tom bude ten, který ji dokáže přehodit jako palačinku. Ono někdy je zbytečné a i neekonomické rozpalovat troubu, takže jak kdo chce. Povrch jsem posypala pažitkou, bude se hodit i jarní cibulka, pórek apd. Každopádně palec nahoru