-
Recepty /
- Marinády
Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií
Recado Rojo
Česnek prolisujeme, spolu se všemi ostatními přísadami spolu promícháme a marinádu použijeme k nakládání masa. Vepřové maso 8hodin před grilováním, kuřecí prsa 4hodiny předem, ryby 30min a garnáti… Více »
Hořčičná marináda na maso
Všechny ingredience postupně smícháme. Marinádu používáme na nakládání vepřového masa před grilováním. Více »
Meruňková marináda
Rozpálíme olej a cca 3min na něm osmahneme nastrouhanou cibuli. Přidáme mletý zázvor a smažíme další 2min. Poté vmícháme všechny ostatní přísady kromě citronové šťávy a na mírném ohni cca 5min… Více »
Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami
Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř. Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu… Více »
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Z červeného vína, soli, pepře, bobulek jalovce, bobkového listu, česneku a cibule připravíme nálev, ve kterém uvaříme kančí kýtu doměkka. Ve vývaru necháme vychladnout. Omáčku připravíme, že do… Více »
Majonéza úsporná
Vejce rozklepneme do mixéru a trochu rozšleháme. Osolíme a za stálého mixování přiléváme olej, až směs zhoustne. Ochutíme citrónovou šťávou a dle chuti dalšími přísadami. Více »
Majonéza z lučiny, žervé nebo měkkého tvarohu
Lučinu rozšleháme s olejem, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru. Když je majonéza příliš hustá žředíme jí mlékem. Dle použití volíme další chuťové přísady. Více »
Česneková olejová
Vejce uvaříme na tvrdo, vyjmeme žloutky prolisujeme, osolíme a za stálého míchání do nich přikapáváme olej. Přidáme prolisovaný česnek, víno, citrónovou šťávu, pepř a cukr. Nakonec vmícháme nadrobno… Více »
Hořčicová z jogurtu
Všechny přísady důkladně promícháme na hladkou omáčku. Ochutíme podle potřeby a chuti. Podáváme k vařeným a grilovaným masům. Více »
Kečupová bez majonézy
Smetanu důkladně rozmícháme s kečupem, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, pepř, sůl, cukr, citrónovou šťávu, drobně nasekanou petrželku a promícháme. Můžeme zředit vodou, je-li… Více »
Koprová z jogurtu
Všechny přísady důkladně promícháme a nakonec přidáme jemně nasekaný čerstvý kopr nebo pažitku. Podáváme k vařenému hovězímu masu, rybám, vejcím apod. Více »
Křen jablečný
Jablka oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme nastrouhaný křen, sůl a zalijeme vařícím vývarem z masa nebo vařící vodou. Necháme vychladnout, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Podáváme k… Více »
Křen houskový
Žemle oloupeme, nakrájíme, vložíme do misky, zalijeme horkým vývarem a necháme asi 1/4 hodiny stát. Potom je trochu vymačkáme, prolisujeme, přidáme nastrouhaný křen, citrónovou šťávu, sůl, cukr a… Více »
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android