Nepodceňujte oheň a bezpečnost!
Grilování je příjemná gastronomická i společenská událost, ale nikdy nezapomínejte na bezpečnost! Podcenění základních bezpečnostních pravidel může vaše grilování velmi rychle změnit v nepříjemný zážitek.
Pro grilování používáte oheň a tak je nutné dodržovat základní zásady bezpečnosti.
-
V blízkosti grilu si připravte vědro s vodou na případné uhašení ohně, který se vymkne kontrole (i to se totiž může stát)
-
Než zapálíte oheň, ujistěte se, že gril je ve stabilní poloze na rovném místě
-
K zapalování nikdy nepoužívejte nevhodné hořlaviny – např. benzín, ředidla apod. na trhu je dostatek přípravků, které jsou pro tento účel určené a jsou bezpečné
-
Zapálený gril nikdy nenechávejte bez dozoru
-
Horký gril nikdy nepřemísťujeme
-
Při grilování používejte speciální grilovací potřeby a náčiní jak na potraviny, tak i na zdroj tepla
-
V bezprostřední blízkosti zapáleného grilu by se nikdy neměly pohybovat děti a domácí zvířata
-
Nikdy negrilujte bosi - bez obutí
-
Po ukončení grilování horké uhlíky nenechávejte bez dozoru a uhaste je vodou
-
Gril uklízejte, až když zcela vychladne
Základní zásady pro bezpečnost při grilování jsou opravdu jednoduché a jejich dodržováním předejdete případných zbytečným problémům.