Jenerálová
Hodnost: (1) Jen se vezuNarozen: | 02.09.1971 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 166 | |
Založených kuchařek: | 0 | 0x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 2 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro Jenerálová |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Urnská sýrová polévka
Do zpěněného tuku nasypeme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou po odstavení z ohně zalijeme vodou. Po rovnoměrném rozmíchání jíšky do vody opět dáme na plotnu a za stálého míchání povaříme. … Více »
Curyšský cechovní špíz
Telecí nebo hovězí játra nakrájíme na malé kousky, opepříme, poklademe lístky šalvěje a každý kousek jater obalíme slaninou nakrájenou na plátky. Napichujeme na špízovací jehly, opečeme ze všech… Více »
Ticinský králík
Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a na másle s olejem opečeme v troubě asi při 200 stupních. Po zhruba 30 minutách přidáme šalvěj, rozmarýn, jalovec a trochu bílého a dezertního vína.… Více »
Nudle chiang mai
Před přípravou pasty namočíme sušené papriky asi na 10 minut do vody, poté vodu slijeme a papričky (zbavené semínek) nahrubo nasekáme. Pak dáme nasekané papričky, šalotku, česnek, kurkumu, zázvor,… Více »
Omeleta se smaženými slávkami
Slávky propereme ve vodě, vydrhneme kartáčkem a zbavíme vláknitých vousů. Mušle s otevřenými ulitami vyhodíme. Elektrickou troubu předehřejeme na střední teplotu. Mušle rozložíme na plech a pečeme… Více »
Jehněčí kýta po švýcarsku
Do očištěné jehněčí kýty vetřeme sůl a prošpikujeme nakrájeným česnekem. V pekáči rozehřejeme tuk, na něj vložíme maso, mrkev a cibuli propíchanou hřebíčkem. Přilijeme 0,5 l hovězího vývaru a za… Více »
Švýcarský sýrový koláč
Z mouky, másla, soli a 1 vejce vypracujeme těsto - rozválíme je a vložíme do koláčové formy. Rajčata a sýr nakrájíme na plátky. Koláč poklademe střídavě sýrem, rajčaty a vekou. Do zakysané smetany… Více »
Hovězí plátky ve sladkokyselé pálivé omáčce
V misce smícháme rybí omáčku, šťávu z limetek, cukr a chilli koření. Přidáme šalotku a nudličky hovězího masa (svíčková, roštěná, zadní). Podle potřeby okořeníme. Roztopíme gril nebo předehřejeme… Více »
Špíz Viléma Tella
Chleba a sýr nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme na jehly. Mezitím si připravíme těsto z mouky, žloutku, soli, oleje, piva, čerstvé zelené petrželky a sněhu z bílků. Špízy namáčíme v těstíčku… Více »
Dršťky v bílé omáčce
Předem uvařené dršťky nakrájíme na malé nudličky a slaninu na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu rozpustíme a přidáme cibuli a dršťky. Mezitím si připravíme bílou omáčku - viz… Více »
Tom yam kung
V pánvi wok rozehřejeme olej - a do něj vhodíme hlavičky garnátů i se skořápkami - a vaříme, dokud ulity nejsou jasně oranžové. Předtím jsme očistili garnáty (ale neodřezali jsme jim hlavičky). K… Více »
Dlouhé papriky nadívané rybím kari v páře
V mixéru smícháme sušené chilli papričky s česnekem, šalotkou a kořenem koriandru. K tomu přidáme galgán, kafirové listy, garnátovou pastu a sůl. Vše postupně zpracujeme v hladkou kari-pastu. V… Více »
Zlaté ranečky
V mixéru nebo robotu ušleháme garnáty (případně kuře nebo vepřové maso) na jemnou pastu. V misce tuto masovou pastu smícháme s nasekanými oříšky kotvice, kolečky naťové cibulky, česnekem, ústřicovou… Více »
Placičky z cukrové kukuřice
Ve větší misce smícháme kukuřičná zrna, vejce, rýžovou mouku, žlutou kari pastu, šalotku, rybí omáčku, koriandr a papriku. Ze směsi tvoříme placičky. Pokud se nespojí, musíme přidat trochu rýžové… Více »
Sýrové špalíčky
Vodu s kouskem másla uvedeme do varu, přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nelepí na stěny nádoby. Do vychladlého těsta vpracujeme vejce, sůl a jemně nakrájenou petrželku. Těsto vyválíme,… Více »
Schaffhausenský cibulový koláč
Připravíme těsto z hladké mouky, másla, lžíce vody, lžičky octa a špetky soli - vypracujeme dohladka a necháme přikryté asi 20 minut odpočinout v lednici. Poté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát,… Více »
Cválající koně
V pánvi wok rozpálíme olej a osmahneme česnek. Přidáme mleté vepřové maso a na středně silném ohni podusíme. Dále přidáme jarní cibulku, lístky koriandru, drcené arašídy, světlou sójovou omáčku, cukr… Více »
Chlebové kostky se sýrem
Okoralý tvrdý chléb nakrájíme na kostky a opečeme na másle dozlatova. Nastrouhané sýry nasypeme k opečeným kostkám chleba a dále opékáme. Za stálého míchání přilijeme smetanu a mícháme, až se kostky… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Ticinská sýrová omeleta
Vejce rozkvedláme se solí a pepřem a k tomu vmícháme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém másle usmažíme postupně jednotlivé omelety, které při smažení neobracíme, ale pouze lehce natřásáme na pánvi, až je… Více »
Žlutá kari pasta
V mixéru rozmixujeme semínka koriandru a kmínu na hladkou směs. Chilli papriky zbavíme jader, podélně rozřízneme a ponoříme na 1–2 minuty do horké vody, aby změkly, poté je nahrubo nasekáme. Dále v… Více »
Pestré závitky
Omyté, osušené řízky naklepeme a posolíme. Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, pažitku nakrájíme nadrobno. Řízky posypeme vrstvou mrkve, dále vrstvou pažitky a doprostřed vložíme kousek sýra zabalený… Více »
Vepřové maso na kari chiang mai
Vepřové maso nakrájené na kostičky blanšírujeme ve vařící vodě asi minutu - pak vodu slijeme a necháme okapat. V pánvi wok rozpálíme olej, asi minutu na něm smažíme česnek. Přidáme kari pastu a… Více »
Krabí salát se zeleným mangem
V menší misce připravíme zálivku z rybí omáčky, limetkové šťávy, palmového cukru, chilli papričky a sušených mletých garnátů. Vše důkladně promícháme, aby se rozpustil cukr. Ve velké míse smícháme… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android