Zdeněk Pohlreich

Další informace
Rodina Svobodný/á
Záliby Vaření

Recepty


Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Polévka s krutonky hrášková
Recept číslo: 46445

Polévka s krutonky hrášková

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Na polovině másla osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek a 10 minut provaříme. Na druhé polovině másla mezitím… Více  »

S rajčaty treska
Recept číslo: 46755

S rajčaty treska

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Naporcujeme tresku - filet s kůží a zabalíme do fólie s trochou olivového oleje. Vaříme 20 minut v hrnci při teplotě 45°C. Uvařenou tresku opepříme, osolíme a na zbylém oleji zprudka opečeme ve… Více  »

Se sušenými rajčaty chřest
Recept číslo: 46538

Se sušenými rajčaty chřest

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V osolené a oslazené (půl dávky soli a cukru) vodě uvaříme chřest a necháme zchladnout. Z olivového oleje, citronové šťávy, soli, cukru a nasekané petržele připravíme dresink. Smícháme ho s… Více  »

Majoránková kuřecí játra
Recept číslo: 46430

Majoránková kuřecí játra

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Očistíme a na menší kousky rozdělíme játra. Na rozpáleném oleji je opečeme z každé strany 3 minuty. Poté je osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou cibuli najemno, nasekaný česnek, lístky majoránky,… Více  »

Plněné telecí hrudí
Recept číslo: 46608

Plněné telecí hrudí

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Nakrájenou žemli opečeme na másle, přidáme nasekaný česnek, kopřivy a jarní cibulku. Smícháme žloutky s mlékem a dvěma vyšlehanými bílky, s opečenou žemlí, osolíme, opepříme a touto směsní naplníme… Více  »

Játra v husím sádle
Recept číslo: 46618

Játra v husím sádle

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Rozsekáme husí játra nahrubo, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Zalijeme horkým sádlem a necháme prochladit. Doporučujeme podávat s teplým toastem. Více  »

Míchanice z hub
Recept číslo: 46542

Míchanice z hub

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Na polovině másla zpěníme nakrájené šalotky, přidáme houby, orestujeme, zalijeme vínem a polovinu vína necháme odvařit. Přidáme smetanu, sůl, pepř. Nakonec zašleháme žloutky a zbylé máslo. Podáváme… Více  »

Vlk mořský v soli
Recept číslo: 46754

Vlk mořský v soli

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Vykucháme mořské vlky, zbavíme je žaber a šupin. Do břicha dáme rozmarýn. Tuhý sníh vyšleháme z bílků a smícháme ho se solí. Ryby dáme do pekáče, pokryjeme směsí a dáme péct na 20 minut do trouby… Více  »

Okoun se zeleninou
Recept číslo: 46757

Okoun se zeleninou

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Limetkovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman, sůl a pepř smícháme a dáme stranou. Vznikne nám glazé. Nakrájený česnek a mrkev osmahneme na oleji a rozdělíme na nahřáté… Více  »

Paštika z husích jater
Recept číslo: 46431

Paštika z husích jater

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Nakrájenou šalotku najemno opečeme na oleji, přidáme husí játra, tymián, bobkový list, rozmarýn, koňak, portské a pepř bílý. Přidáme máslo, necháme trochu povolit a stáhneme ze sporáku. Přimícháme… Více  »

Bílá polévka česneková
Recept číslo: 46447

Bílá polévka česneková

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Připravíme z mouky a másla zásmažku, zalijeme drůbežím vývarem a provaříme. Přidáme smetanu a vaříme 10 minut. Přidáme bílý pepř, muškátový květ, rozetřený česnek a vše promícháme. Při podávání… Více  »

Voňavý roastbeef
Recept číslo: 46547

Voňavý roastbeef

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Očistíme roštěnec, vrchní blánu nařežeme na kostičky. V hořčici a oleji marinujeme 24 hodin. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Dáme do předehřáté trouby na 150°C a pečeme, aby měl roštěnec ve… Více  »

Vejce v žemli
Recept číslo: 46475

Vejce v žemli

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Oocet s pepřem a petrželkou svaříme na poloviční objem. Přecedíme, dáme stranou. Vodu v hrnci uvedeme do varu. V misce prošleháme metlou tři žloutky se dvěma lžícemi svařeného octa, šleháme nad… Více  »

Šnečí maso smažené
Recept číslo: 46423

Šnečí maso smažené

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájený celer, pepř, sůl, muškátový květ a lehce opečeme. Přidáme vývar a vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu, svaříme a rozmixujeme.… Více  »

Polévka z hovězích jater
Recept číslo: 46458

Polévka z hovězích jater

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je a do hrnce dáme nasekanou cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, a osmahneme. Přidáme mouku,… Více  »

Černý zajíc
Recept číslo: 46749

Černý zajíc

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Vyškvaříme na oleji slaninu, přidáme trochu másla a zajíce rozděleného a odblaněného na porce. Opečeme prudce ze všech stran, poté maso vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel,… Více  »

Omáčka choron
Recept číslo: 46880

Omáčka choron

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V hrnci smícháme ocet, pepř, nasekanou šalotku, víno, estragon, přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré a promícháme. Do pěny šleháme při nízké teplotě lžičku vody a… Více  »

Játra na víně
Recept číslo: 46367

Játra na víně

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Svaříme červené víno na polovinu s 200g cukru, solí, skořicí, badyánem, hřebíčkem. Necháme zchladit na 70 stupňů, vložíme husí játra a necháme marinovat 48 hodin. Zkaramelizujeme zbylý cukr,… Více  »

Polévka z ráčků
Recept číslo: 46450

Polévka z ráčků

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Oddělíme ocásky z uvařených ráčků, vydloubneme ze schránky, zbavíme střívka a dáme zvlášť. Schránky z ráčků propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Máslo dáme rozpustit do hrnce, přidáme… Více  »

Česneková líčka
Recept číslo: 46546

Česneková líčka

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Olej rozpálíme v hrnci, přidáme osolená a opepřená vepřová líčka a opečeme je zprudka ze všech stran a poté vyndáme. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, orestujeme a přidáme rozetřený česnek.… Více  »

Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem

Husa s jablky
Recept číslo: 46623

Husa s jablky

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem. Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule, smícháme, naplníme husu. Vezmeme pekáč, na dno vložíme… Více  »

Se sušenými rajčaty chřest
Recept číslo: 46538

Se sušenými rajčaty chřest

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V osolené a oslazené (půl dávky soli a cukru) vodě uvaříme chřest a necháme zchladnout. Z olivového oleje, citronové šťávy, soli, cukru a nasekané petržele připravíme dresink. Smícháme ho s… Více  »

Polévka s krutonky hrášková
Recept číslo: 46445

Polévka s krutonky hrášková

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Na polovině másla osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek a 10 minut provaříme. Na druhé polovině másla mezitím… Více  »

Domácí vývar hovězí
Recept číslo: 46884

Domácí vývar hovězí

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Očistíme a opláchneme hovězí kosti. Dáme je na pekáč a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia 15 minut. Kosti poté vložíme do hrnce, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer, rajče… Více  »

Vývar z kuřete
Recept číslo: 46883

Vývar z kuřete

Autor: Zdeněk
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Očistíme a propláchneme kuřecí skelety studenou vodou. Vyskládáme je na plech a dáme do předehřáté trouby na 160 stupňů zapéct na 10 minut. Skelety dáme do hrnce, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev,… Více  »

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Kuchařky a jídelníčky

Kuchařka Zdeněk Pohlreich

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení Přidal:Zdeněk  Pohlreich

<p><strong>Zdeněk Pohlreich </strong>právem patří mezi nejvýznamnější osobnosti současné české gastronomie a televizní show Ano, šéfe! je jednou z nejledovanějších. Jídla se podle jeho rad a tipů vaří v mnoha kuchyních a tato <strong>kuchařka</strong> nabízí ty nejlepší i mnoho dalších, které jsou třeba i méně známé.</p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>

Kuchařka obsahuje 51 recepty

 
TOPlist