Jaroslav Sapík

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Recepty


Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Losos zapečený v šunce
Recept číslo: 49982

Losos zapečený v šunce

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Filety z lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a obalíme v plátcích šunky. Rozložíme do máslem vymazaného pekáče, polijeme vínem, zakryjeme pečícím papírem a… Více  »

Jahodová polévka s vínem a vodkou
Recept číslo: 49035

Jahodová polévka s vínem a vodkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Připravíme pánev, na níž ponecháme rozpustit cukr. Přidáme k němu citronovou šťávu, bílé víno a vodku. Vložíme do směsi jahody a necháme povařit, dokud jahody nezměknou. Pak odstavíme z plotny a směs… Více  »

Kapr po zámecku
Recept číslo: 49115

Kapr po zámecku

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Rybu omyjeme a vykostíme. Pokrájíme ji na menší kousky. Osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením na ryby. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu. Rybí kousky opepříme a zlehka obalíme v… Více  »

Vařené taliány zalévané omáčkou s křenem
Recept číslo: 46185

Vařené taliány zalévané omáčkou s křenem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Připravíme si středně velký kastrol, do kterého vložíme máslo. Pozvolna rozpouštíme a k rozpuštěnému máslu přidáme hladkou mouku. Vymícháme a uděláme hladkou světlou jíšku. Jíšku zředíme mlékem a… Více  »

Nudle podávané s omáčkou ze smržů
Recept číslo: 49376

Nudle podávané s omáčkou ze smržů

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Z hrubé mouky, vajec, soli a lžíce vody vypracujeme těsto na nudle. Rozválíme na válu a necháme oležet, dokud mírně neoschne. Potom z něj krájíme nudle žádané velikosti a tvaru. Připravíme omáčku ze… Více  »

Kotlety telecí podávané s humrem
Recept číslo: 49380

Kotlety telecí podávané s humrem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Osolíme a opepříme telecí kotlety, přidáme k nim snítku tymiánu. Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety na něm prudce opečeme. Přichystáme si pekáč, do něhož vložíme bylinky a vlijeme olej. Z pánve… Více  »

Šnečí vývar s játrovými knedlíčky
Recept číslo: 51020

Šnečí vývar s játrovými knedlíčky

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme najemno. V hrnci na másle orestujeme šalotku s kořenovou zeleninou, zalijeme telecím vývarem, osolíme, opepříme,… Více  »

Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami
Recept číslo: 48849

Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Uzený jazyk si rozkrájíme na malé nudličky, kousek si ho potom necháme stranou na ozdobu. Jarní cibulku si nasekáme na kolečka a část si také necháme stranou pro ozdobení. Předem namočené kroupy si… Více  »

Selská paštika
Recept číslo: 46189

Selská paštika

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Vepřová játra a vepřový bok dvakrát pomeleme. Pak pomleté maso vložíme do kuchyňského robotu a přidáme k nim smetanu ke šlehání a vejce. Rozmixujeme. Masovou směs potom osolíme a opepříme a nasypeme… Více  »

Pečená jehněčí kolena
Recept číslo: 49921

Pečená jehněčí kolena

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Jehněčí kolena prošpikujeme bohatě slaninou a na rozpáleném oleji na pekáči prudce opečeme ze všech stran.… Více  »

Hovězí oháňka v pažitkové omáčce
Recept číslo: 46374

Hovězí oháňka v pažitkové omáčce

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Připravíme větší hrnec s vodou a vložíme do něj omytou hovězí oháňku a morkovou kost zabalenou do alobalu. Tím zabráníme tomu, aby morek během vaření vytekl ven. Vaříme oháňku, dokud nezměkne tak,… Více  »

Holoubě s mandlovou nádivkou
Recept číslo: 49971

Holoubě s mandlovou nádivkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V míse smícháme nakrájený uzený jazyk, strouhanku, nasekané mandle a petrželovou nať, osolíme, okořeníme, zalijeme smetanou a rozpuštěným máslem a nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. Nádivku dobře… Více  »

Mléčná polévka s chřestem
Recept číslo: 49029

Mléčná polévka s chřestem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Chřest rozkrájíme na stejně velké kousky a vložíme do hrnce s drůbežím vývarem. Vaříme 10 minut. Pak do polévky přidáme ještě větší část smetany a mléko a necháme v ní rozpustit máslo. Osolíme,… Více  »

Vepřový měšec plněný nádivkou
Recept číslo: 48704

Vepřový měšec plněný nádivkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Plátky vepřové krkovice naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Veku nakrájíme na malé kostičky, osolíme a mírně posypeme mletým muškátovým oříškem. Špenátové listy nasekáme nadrobno a přidáme k pečivu.… Více  »

Pstruh uzený podávaný se špenátem
Recept číslo: 48166

Pstruh uzený podávaný se špenátem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Baby karotku očistíme, opláchneme a nakrájíme na špalíčky široké asi půl centimetru. Lehce osladíme. Vložíme na pánev s rozpáleným máslem a restujeme. Pak zakapeme citronovou šťávou a ještě lehce… Více  »

Chřest sypaný strouhankou
Recept číslo: 48618

Chřest sypaný strouhankou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Chřest omyjeme a oloupeme. Spodní část, která by mohla být příliš tuhá, odlomíme. Do hrnce vlijeme vodu, přidáme do ní lžíci cukru a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přisypeme do vody ještě špetku… Více  »

Pikantní salát ze špekáčků
Recept číslo: 49032

Pikantní salát ze špekáčků

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Sterilovanou kapii a cibuli scedíme, lák si necháme stranou. Smícháme ho s octem, opepříme, osolíme, přidáme hořčici a rajčatový protlak. Prošleháme úplně dohladka. Přichutíme lžičkou sladké papriky.… Více  »

Vepřová ouška s bešamelem a bramborami
Recept číslo: 48183

Vepřová ouška s bešamelem a bramborami

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Ve středním hrnci s vodou uvaříme vepřová ouška. Necháme je provářet asi půl hodiny, potom je hotová vyndáme. Do vývaru přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Vývar pak použijeme pro… Více  »

Pomazánka z brynzy se smetanou a ředkvičkami
Recept číslo: 49118

Pomazánka z brynzy se smetanou a ředkvičkami

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V misce promísíme brynzu se smetanou. Přidáme špetku soli a pepře a špetku cukru, promícháme. Přisypeme špetku sladké i pálivé papriky a opět promícháme. Omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.… Více  »

Srnčí kýta s kachními játry, zelenými fazolkami a žampiony
Recept číslo: 49014

Srnčí kýta s kachními játry, zelenými fazolkami a…

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Polovinu množství slaniny rozkrájíme na menší klínky a prošpikujeme jimi srnčí kýtu. Opepříme ji a osolíme a protáhneme kýtou ještě snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Ve větším kastrolu… Více  »

Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem

Škvarková pomazánka s česnekem
Recept číslo: 46659

Škvarková pomazánka s česnekem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Nachystáme škvarky, nasypeme je do mlýnku a umeleme. Nemáme-li k dispozici mlýnek, můžeme je umixovat v mixéru. Dva stroužky česneku prolisujeme. Umleté škvarky posolíme, popepříme, smícháme se… Více  »

Uzená krkovička s mandlovou omáčkou
Recept číslo: 49922

Uzená krkovička s mandlovou omáčkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Uzenou krkovičku vložíme do hrnce s vodou a vaříme asi 15 minut, potom vodu slijeme, dáme novou a dovaříme maso doměkka. V rendlíku usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem(asi 2 dl) z uzeného,… Více  »

Lívanečky z pohanky
Recept číslo: 46251

Lívanečky z pohanky

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do misky vlijeme mléko a přidáme k němu pohankovou mouku. Metlou rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vložíme do misky, přidáme k němu… Více  »

Fazolky připravované nakyselo
Recept číslo: 49130

Fazolky připravované nakyselo

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a usmažíme si světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a vše promícháme. Ponecháme 10 minut provařit. Pak zalijeme smetanou a přidáme omyté a na menší kousky… Více  »

Modrohlav s humrovou pěnou
Recept číslo: 49986

Modrohlav s humrovou pěnou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení. Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu… Více  »

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Kuchařky a jídelníčky

Kuchařka - Jaroslav Sapík

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení Přidal:Jaroslav Sapík

<p>Šéfkuchař <strong>Jaroslav Sapík</strong> je vášnivým zastáncem české kuchyně a známým se stal i díky televiznímu pořadu Česko na talíři. Vařil pro prezidenty, krále i pro papeže! Tato <strong>kuchařka</strong> nabízí jeho vynikající a chutná jídla, která si tak doma můžete sami připravit.</p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>

Kuchařka obsahuje 54 recepty

 
TOPlist