Jaroslav Sapík
Rodina | Ženatý/vdaná |
Nejlépe hodnocené recepty
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Losos zapečený v šunce
Filety z lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a obalíme v plátcích šunky. Rozložíme do máslem vymazaného pekáče, polijeme vínem, zakryjeme pečícím papírem a… Více »
Jahodová polévka s vínem a vodkou
Připravíme pánev, na níž ponecháme rozpustit cukr. Přidáme k němu citronovou šťávu, bílé víno a vodku. Vložíme do směsi jahody a necháme povařit, dokud jahody nezměknou. Pak odstavíme z plotny a směs… Více »
Kapr po zámecku
Rybu omyjeme a vykostíme. Pokrájíme ji na menší kousky. Osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením na ryby. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu. Rybí kousky opepříme a zlehka obalíme v… Více »
Vařené taliány zalévané omáčkou s křenem
Připravíme si středně velký kastrol, do kterého vložíme máslo. Pozvolna rozpouštíme a k rozpuštěnému máslu přidáme hladkou mouku. Vymícháme a uděláme hladkou světlou jíšku. Jíšku zředíme mlékem a… Více »
Nudle podávané s omáčkou ze smržů
Z hrubé mouky, vajec, soli a lžíce vody vypracujeme těsto na nudle. Rozválíme na válu a necháme oležet, dokud mírně neoschne. Potom z něj krájíme nudle žádané velikosti a tvaru. Připravíme omáčku ze… Více »
Kotlety telecí podávané s humrem
Osolíme a opepříme telecí kotlety, přidáme k nim snítku tymiánu. Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety na něm prudce opečeme. Přichystáme si pekáč, do něhož vložíme bylinky a vlijeme olej. Z pánve… Více »
Šnečí vývar s játrovými knedlíčky
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme najemno. V hrnci na másle orestujeme šalotku s kořenovou zeleninou, zalijeme telecím vývarem, osolíme, opepříme,… Více »
Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami
Uzený jazyk si rozkrájíme na malé nudličky, kousek si ho potom necháme stranou na ozdobu. Jarní cibulku si nasekáme na kolečka a část si také necháme stranou pro ozdobení. Předem namočené kroupy si… Více »
Selská paštika
Vepřová játra a vepřový bok dvakrát pomeleme. Pak pomleté maso vložíme do kuchyňského robotu a přidáme k nim smetanu ke šlehání a vejce. Rozmixujeme. Masovou směs potom osolíme a opepříme a nasypeme… Více »
Pečená jehněčí kolena
Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Jehněčí kolena prošpikujeme bohatě slaninou a na rozpáleném oleji na pekáči prudce opečeme ze všech stran.… Více »
Hovězí oháňka v pažitkové omáčce
Připravíme větší hrnec s vodou a vložíme do něj omytou hovězí oháňku a morkovou kost zabalenou do alobalu. Tím zabráníme tomu, aby morek během vaření vytekl ven. Vaříme oháňku, dokud nezměkne tak,… Více »
Holoubě s mandlovou nádivkou
V míse smícháme nakrájený uzený jazyk, strouhanku, nasekané mandle a petrželovou nať, osolíme, okořeníme, zalijeme smetanou a rozpuštěným máslem a nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. Nádivku dobře… Více »
Mléčná polévka s chřestem
Chřest rozkrájíme na stejně velké kousky a vložíme do hrnce s drůbežím vývarem. Vaříme 10 minut. Pak do polévky přidáme ještě větší část smetany a mléko a necháme v ní rozpustit máslo. Osolíme,… Více »
Vepřový měšec plněný nádivkou
Plátky vepřové krkovice naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Veku nakrájíme na malé kostičky, osolíme a mírně posypeme mletým muškátovým oříškem. Špenátové listy nasekáme nadrobno a přidáme k pečivu.… Více »
Pstruh uzený podávaný se špenátem
Baby karotku očistíme, opláchneme a nakrájíme na špalíčky široké asi půl centimetru. Lehce osladíme. Vložíme na pánev s rozpáleným máslem a restujeme. Pak zakapeme citronovou šťávou a ještě lehce… Více »
Chřest sypaný strouhankou
Chřest omyjeme a oloupeme. Spodní část, která by mohla být příliš tuhá, odlomíme. Do hrnce vlijeme vodu, přidáme do ní lžíci cukru a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přisypeme do vody ještě špetku… Více »
Pikantní salát ze špekáčků
Sterilovanou kapii a cibuli scedíme, lák si necháme stranou. Smícháme ho s octem, opepříme, osolíme, přidáme hořčici a rajčatový protlak. Prošleháme úplně dohladka. Přichutíme lžičkou sladké papriky.… Více »
Vepřová ouška s bešamelem a bramborami
Ve středním hrnci s vodou uvaříme vepřová ouška. Necháme je provářet asi půl hodiny, potom je hotová vyndáme. Do vývaru přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Vývar pak použijeme pro… Více »
Pomazánka z brynzy se smetanou a ředkvičkami
V misce promísíme brynzu se smetanou. Přidáme špetku soli a pepře a špetku cukru, promícháme. Přisypeme špetku sladké i pálivé papriky a opět promícháme. Omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.… Více »
Srnčí kýta s kachními játry, zelenými fazolkami a…
Polovinu množství slaniny rozkrájíme na menší klínky a prošpikujeme jimi srnčí kýtu. Opepříme ji a osolíme a protáhneme kýtou ještě snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Ve větším kastrolu… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Škvarková pomazánka s česnekem
Nachystáme škvarky, nasypeme je do mlýnku a umeleme. Nemáme-li k dispozici mlýnek, můžeme je umixovat v mixéru. Dva stroužky česneku prolisujeme. Umleté škvarky posolíme, popepříme, smícháme se… Více »
Uzená krkovička s mandlovou omáčkou
Uzenou krkovičku vložíme do hrnce s vodou a vaříme asi 15 minut, potom vodu slijeme, dáme novou a dovaříme maso doměkka. V rendlíku usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem(asi 2 dl) z uzeného,… Více »
Lívanečky z pohanky
Do misky vlijeme mléko a přidáme k němu pohankovou mouku. Metlou rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vložíme do misky, přidáme k němu… Více »
Fazolky připravované nakyselo
Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a usmažíme si světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a vše promícháme. Ponecháme 10 minut provařit. Pak zalijeme smetanou a přidáme omyté a na menší kousky… Více »
Modrohlav s humrovou pěnou
Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení. Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu… Více »
Kuchařky a jídelníčky
Kuchařka - Jaroslav Sapík
Hodnocení: Přidal:Jaroslav Sapík<p>Šéfkuchař <strong>Jaroslav Sapík</strong> je vášnivým zastáncem české kuchyně a známým se stal i díky televiznímu pořadu Česko na talíři. Vařil pro prezidenty, krále i pro papeže! Tato <strong>kuchařka</strong> nabízí jeho vynikající a chutná jídla, která si tak doma můžete sami připravit.</p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 54 recepty
- Kotlety plněné zelnou směsí
- Selská paštika
- Polévka lišková
- Pečená perlička s rozmarýnem
- Škvarková pomazánka s česnekem
- Pórková polévka s česnekem
- Jablkovo-matjesový salát
- Kapr pečený po židovském způsobu
- Candát s ráčky
- Salát z fazolových lusků s matesy
- Králík s omáčkou a houbami
- Fazolová polévka svačinová
- Řízek máslový s bramborami
- Pomazánka bramborová s česnekem
- Rizoto s houbami a vepřovým masem
- Pstruh uzený podávaný se špenátem
- Cibulačka s pivním sýrem
- Polévka se syrovátkou a koprem
- Holoubátko vycpané husími játry
- Salát z kedlubny a kopru
- Salát z ředviček
- Mrkvový krém s brambory
- Salát se špenátem a kozím sýrem
- Vepřenky z mletého masa
- Salát z hlávky podávaný se šlehačkou
- Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami
- Guláš s koňským salámem
- Mléčná polévka s chřestem
- Pikantní salát ze špekáčků
- Jahodová polévka s vínem a vodkou
- Kuřecí stehna v trojobalu s letním salátem
- Špíz z vepřové panenky
- Šneci plnění nádivkou
- Kotlety telecí podávané s humrem
- Grilované kuře s lilkem a cuketou
- Třešňová polévka s piškoty
- Zastřená vejce na špenátu
- Kotlety v bramboráku
- Rýžové noky se žampiony
- Křišťálový sleď
- Broskev plněná kuřecím salátem
- Zapečený chřest se sýrem a žampiony
- Pečená jehněčí kolena
- Uzená krkovička s mandlovou omáčkou
- Salát ze srnčího masa
- Paprikové lodičky se šunkovou pěnou
- Závitek z lososa s humrem
- Kroupová polévka s kuřecím masem
- Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí
- Taštičky plněné jablky s drcenými ořechy
- Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi
- Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem
- Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami
- Kaštanové pyré s jablky a se šlehačkou
Zveřejněné kuchařky uživatele
Kuchařka - Jaroslav Sapík
Hodnocení: Přidal:Jaroslav Sapík<p>Šéfkuchař <strong>Jaroslav Sapík</strong> je vášnivým zastáncem české kuchyně a známým se stal i díky televiznímu pořadu Česko na talíři. Vařil pro prezidenty, krále i pro papeže! Tato <strong>kuchařka</strong> nabízí jeho vynikající a chutná jídla, která si tak doma můžete sami připravit.</p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 54 recepty
- Kotlety plněné zelnou směsí
- Selská paštika
- Polévka lišková
- Pečená perlička s rozmarýnem
- Škvarková pomazánka s česnekem
- Pórková polévka s česnekem
- Jablkovo-matjesový salát
- Kapr pečený po židovském způsobu
- Candát s ráčky
- Salát z fazolových lusků s matesy
- Králík s omáčkou a houbami
- Fazolová polévka svačinová
- Řízek máslový s bramborami
- Pomazánka bramborová s česnekem
- Rizoto s houbami a vepřovým masem
- Pstruh uzený podávaný se špenátem
- Cibulačka s pivním sýrem
- Polévka se syrovátkou a koprem
- Holoubátko vycpané husími játry
- Salát z kedlubny a kopru
- Salát z ředviček
- Mrkvový krém s brambory
- Salát se špenátem a kozím sýrem
- Vepřenky z mletého masa
- Salát z hlávky podávaný se šlehačkou
- Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami
- Guláš s koňským salámem
- Mléčná polévka s chřestem
- Pikantní salát ze špekáčků
- Jahodová polévka s vínem a vodkou
- Kuřecí stehna v trojobalu s letním salátem
- Špíz z vepřové panenky
- Šneci plnění nádivkou
- Kotlety telecí podávané s humrem
- Grilované kuře s lilkem a cuketou
- Třešňová polévka s piškoty
- Zastřená vejce na špenátu
- Kotlety v bramboráku
- Rýžové noky se žampiony
- Křišťálový sleď
- Broskev plněná kuřecím salátem
- Zapečený chřest se sýrem a žampiony
- Pečená jehněčí kolena
- Uzená krkovička s mandlovou omáčkou
- Salát ze srnčího masa
- Paprikové lodičky se šunkovou pěnou
- Závitek z lososa s humrem
- Kroupová polévka s kuřecím masem
- Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí
- Taštičky plněné jablky s drcenými ořechy
- Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi
- Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem
- Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami
- Kaštanové pyré s jablky a se šlehačkou
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android