Lucie Fojtíková / Praha
Hodnost: (70) Jen se vezuNarozen: | 04.09.1980 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 280 | |
Založených kuchařek: | 0 | 1x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 6 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro Lucie Fojtíková |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Závitky z mořského jazyka v paprikové omáčce
Nejdříve si nakrájíme omytou a oloupanou mrkev na tenká stébla na šířku mořských filetů. Fazolky nakrájíme stejně. Připravíme si parní hrnec a uvaříme v něm vodu do varu. Na pařák položíme čerstvé,… Více »
Dalamánky s kmínem
Nejdříve rozdrolíme droždí na kousíčky, přidáme cukr, zalijeme 150 ml vody, přidáme lžičku mouky a necháme kvásek nabobtnat. Jakmile kvásek vyběhne, přidáme další vodu, mouku, olivový olej, drcený… Více »
Špagety s příchutí a vůní citronu
V hrnci uvaříme ve vroucí osolené (1/2 kávové lžičky soli) vodě špagety asi 9 minut al dente. Vedle v hlubší pánvi opražíme doměkka nadrobno nakrájené cibule asi 4 minuty. Podlijeme je suchým bílým… Více »
Chlebíčky s Nivou a hruškami
Chleba opečeme dozlatova v topinkovači. Topinky potřeme plísňovým sýrem a poklademe na plátky nakrájenými oloupanými a jader zbavenými hruškami. Posypeme výhonky řeřichy a nahrubo nasekanými… Více »
Tuňák se zelenou omáčkou
Předehřejeme si troubu na 190 °C. Vedle v zapékací misce smícháme nadrobno nasekanou čerstvou petržel, opláchnutou, jader zbavenou, na kostičky pokrájenou zelenou papriku, nadrobno nakrájené olivy,… Více »
Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou
Nejdříve rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme je na půlky, zbavíme jádřinců a tyto půlky pokapeme citrony. Vymažeme máslem zapékací misku a naskládáme do ní… Více »
Sladkokyselé pálivé nudle s míchanými dary moře
Nejdříve namočíme zámotky nudlí na 1-2 minuty do vařící vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme je na menší kousky. Houby namočíme na 2-3 minuty do vařící vody, potom necháme okapat a nahrubo… Více »
Francouzské zeleninové karí
V pánvi WOK na másle a oleji restujeme doměkka na kostičky nakrájenou cibuli asi 4 minuty. Potom k ní vložíme oloupanou cuketu, lilek a brambory, vše nakrájené asi na centimetrové kostičky, osolíme,… Více »
Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem
Nejdříve si připravíme filety z mořského vlka s kůží. Položíme je kůží dolů, osolíme, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a potřeného… Více »
Čočkový krém se zakysanou smetanou
Propláchneme čočku, oškrábeme a nakrájíme bramboru, polovinu čerstvé červené papriky a oloupeme česnek. Toto vše zalijeme vodou, přidáme koření a necháme 15-20 minut vařit, až jsou brambora a čočka… Více »
Tvarohový pokrm s borůvkami
Nejdříve z mléka, tvarohu a oleje umícháme krém. Umyté borůvky rozmačkáme na kaši a s ovesnými vločkami a cukrem nebo medem je vmícháme do tvarohového krému. Podáváme čerstvé. Více »
Pohanková kaše v kokosovém mléce s roznkami
Nejdříve namočíme pohankovou krupici do studené vody nejméně na 30 minut. Lépe je namočit ji přes noc. Je potom krémová. Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme špetkou soli, vmícháme připravenou… Více »
Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou
V kastrolu se zesíleným dnem restujeme 4 minuty za občasného promíchání na oleji opláchnutý a na kostičky pokrájený řapíkatý celer, oloupané, na kostičky pokrájené mrkve, nadrobno nakrájenou cibuli a… Více »
Pečená makrela s brambory a pórkem
Předehřejeme troubu na 200 stupňů, vedle na středním plameni rozehřejeme v kastrolu olej a jednu lžíci másla. Přidáme opraný, na tenké podélné proužky nakrájený pórek (bílá část), oloupané a nadrobno… Více »
Zeťova vejce
Nakrájíme ostrým nožem chilli papričky na malé kousky asi 5 mm velké. Jadérka vyhodíme. V pánvi Wok rozpálíme olej. Až bude olej žhavý, vhodíme do něj na pár vteřin chilli papriky, a pozor na… Více »
Vláčná míchaná vejce
Nejdříve nalijeme do hrnce 2,5 cm vody a zahřejeme do varu. Vedle dáme do žáruvzdorné mísy máslo nakrájené na kousky a rozklepnutá vejce, která posolíme. Mísu dáme na hrnec nad vodní lázeň a šleháme… Více »
Čočková polévka s celerem
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, které smažíme asi 4 minuty do změknutí. Přidáme předem namočenou čočku, nadorobno nakrájený omytý a oloupaný celer a… Více »
Frittata s cuketou a pecorinem
Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno… Více »
Lahodný salát s hruškou a nivou
Nejdříve připravíme dresink z oleje, medu, citronové šťávy, octa a soli. Poté omyté hrušky rozkrojíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na silnější plátky. Vložíme do mísy a přidáme omyté a okapané… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Krupicová kaše
Dětskou krupičku namočíme do studené vody na nejméně 30 minut, lépe je namočit ji přes noc, potom je krémová. Do kastrolu vlijeme mléko, osolíme špetkou soli, vmícháme připravenou krupičku a… Více »
Zimní zeleninová hustá polévka
Oloupané, omyté, na kostičky nakrájené brambory, omyté, oškrábané a na kolečka nakrájené mrkve, omytý a na kolečka nakrájený pórek, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme… Více »
Krupičná kaše s ovocnými povidly
Z hroznů stáhneme slupky, vyndáme jadérka a dužninu nasekáme a položíme na mističku i se šťávou. V hrnci ohřejeme polovinu mléka. Přidáme krupici a spolu mlékem jí krátce 3 minuty za míchání… Více »
Frittata s cuketou a pecorinem
Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno… Více »
Maminčin zelný salát s křenem
Nejdříve nakrájíme najemno na nudličky bílé zelí a cibuli na kostičky. V míse vše smícháme a důkladně promačkáváme (namísto šlapání), až zelí pustí šťávu. K tomu přimícháme skleničku strouhaného… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android