Urbanová Urbanová
Hodnost: (55) Jen se vezuNarozen: | 24.07.1972 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 80 | |
Založených kuchařek: | 0 | 1x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 9 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro Urbanová Urbanová |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Polévka jahodová - studená
Přivedeme k varu mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme. Necháme prochladnout a vmícháme rozmixované ovoce. Před podáváním osladíme buď cukrem, nebo… Více »
Kapustová polévka s bramborami
Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a pasírovaný česnek. Společně orestujeme, zalijeme vývarem z kostí a povaříme. Přidáme na kostičky nakrájené… Více »
Hovězí maso na zázvoru
Maso vcelku potřeme marinádou, opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme doměkka. Je-li třeba, přilijeme teplou vodu. Marinádu připravíme smícháním oleje s ustrouhaným zázvorem, rozdrceným česnekem… Více »
Rajčata plněná sýrovou náplní
Změklé máslo umícháme do pěny, vmícháme strouhaný sýr, citrónovou šťávu, sůl a ušleháme lehkou pěnu. Vmícháme nakrájenou šunku, cibuli, u rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme, dužinu prolisujeme… Více »
Řízky na zelenině
Vepřové plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a okořeníme. Po obou stranách opečeme na oleji, přidáme zeleninu a pod pokličkou dusíme. Více »
Guláš s kapary
Nasucho opečené na kostky nakrájené maso osolíme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme a chvíli podusíme. Když se šťáva vydusí, přidáme olej a osmažíme, podlijeme trochou vody,… Více »
Rybí polévka s rýží
Podusíme rýži v litru vody téměr doměkka, pak na oleji opečeme filé, přidáme pórek, mrkev, cibuli, koření, zalijeme vodou a přidáme rýži - toto vaříme cca 10 min. Z polévky vyjmeme bobkový list,… Více »
Hamburský guláš
Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme kostky hovězího masa, opečeme, oslolíme, podlijeme vodou a dusíme. Před změknutím přidáme majoránku, kmín a papriku a dusíme doměkka. Ke konci… Více »
Zeleninová polévka s vejci
Do vývaru přidáme najemno nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a společně povaříme cca 10 min. Přidáme rozkvedlané vejce, osolíme, zavaříme a ozdobíme celerovou natí. Více »
Zeleninová polévka z hlávkového zelí
Osmahneme na oleji na drobno nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájené brambory, vše zalijeme vodou a vaříme doměkka. Propasírujeme nebo rozmixujeme, osolíme, opepříme a ještě trochu přihřejeme. … Více »
Vepřové kotlety na kedlubnách
Naklepané kotlety osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, podlijeme vodou a podusíme. Kedlubny očistíme a nakrájíme na plátky, které dusíme spolu s masem doměkka. Šťávu vysmahneme, zaprášíme… Více »
Salámové košíčky
Mrkev a celer nastrouháme, přidáme hrášek a podusíme v osolené vodě. Plátky salámu zprudka opečeme na oleji jen po jedné straně, salám tak vytvoří mělké mističky, které naplníme dušenou zeleninou. Více »
Studená okurková polévka
Nastrouhanou okurku pokapeme olejem a osolíme. Promícháme s nasekaným koprem, zalijeme kysaným mlékem rozšlehaným s vodou a vše promícháme. Polévku podáváme vychlazenou. Více »
Vepřové plátky na kmíně
Maso naklepeme a mírně osolíme, vložíme na zpěněnou cibulku s kmínem a opečeme po obou stranách. Podlijeme a povaříme. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, po zhnědnutí podlijeme a povaříme. Více »
Brazilská polévka
Nasekáme cibuli, kterou necháme zpěnit na oleji, a krátce ji osmahneme s drobně pokrájeným hovězím masem. Podlijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme. Ke skoro měkkému masu přidáme sterilované… Více »
Pikantní vepřová kotleta
Na oleji osmahneme nakrájený česnek, přidáme naklepané, osolené a opepřené kotlety a opečeme. Přidáme zbylý olej, rozehřejeme a na něj dáme na plátky nakrájené žampiony, papriku a lžíci rajčatového… Více »
Rajská polévka se sýrem
Nakrájíme na kostičky celer a cibuli, opečeme na oleji, zaprášíme moukou. Přidáme rajčata, osolíme, nalejeme 500 ml vody a rozvaříme. Polévku procedíme a nastrouháme do ní sýr. Více »
Kostičky zeleniny v aspiku
1 dl vody smícháme s želatinou a necháme 2 až 3 min. odstát, pak přidáme zbytek vody a mírně zahřejeme. Mícháme ji až do úplného rozpuštění - nesmí se vařit. Na kostičky pokrájenou okurku, mrkev,… Více »
Ztracená vejce na šunce
Vodu, ocet a sůl necháme dojít do varu, ztlumíme a vpouštíme do ní po jednom rozklepnutá vejce. Na mírném ohni pomalu vaříme, až vejce ztuhnou. Šunku nakrájíme a na oleji osmahneme, rozdělíme na… Více »
Palačinky s kapustou
Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a prochladlou, dobře okapanou rozsekáme. Z mléka, vejce, soli a mouky připravíme hladké těstíčko, přidáme rozsekanou kapustu a opečeme na… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Česneková polévka
Česnek utřeme se solí a tukem. Přelijeme připraveným vývarem a chvíli povaříme s kořením. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem. Ozdobíme petrželkou. Více »
Ztracená vejce na šunce
Vodu, ocet a sůl necháme dojít do varu, ztlumíme a vpouštíme do ní po jednom rozklepnutá vejce. Na mírném ohni pomalu vaříme, až vejce ztuhnou. Šunku nakrájíme a na oleji osmahneme, rozdělíme na… Více »
Brambory plněné sýrem
Ve slupce vařené brambory oloupeme, hlavičky seřízneme a vnitřek lžičkou vydlabeme. Žloutek, strouhaný sýr, sůl, červenou papriku, sekanou petržel, jogurt a prolisované vydlabané vnitřky brambor… Více »
Závitky z vepřového masa po myslivecku
Podusíme ve vodě houby, promícháme s nakrájenou šunkou, vejcem a přidáme petrželku. Směs rozdělíme na naklepané a osolené plátky masa, srolujeme a sepneme špejlemi. Na oleji zpěníme cibulku,… Více »
Vepřové plátky na kmíně
Maso naklepeme a mírně osolíme, vložíme na zpěněnou cibulku s kmínem a opečeme po obou stranách. Podlijeme a povaříme. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, po zhnědnutí podlijeme a povaříme. Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android