Kolmanová / Most
Hodnost: (298) Jen se vezuNarozen: | 01.01.1914 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1763 | |
Založených kuchařek: | 1 | 20x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 1 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 3 | 21 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 4 |
Zpráva pro Kolmanová |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Jelení guláš s václavkami
Jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme, václavky očistíme, menší hlavy ponecháme vcelku, větší přepůlíme. V hrnci rozehřejeme sádlo,… Více »
Květák pečený s česnekem
Celý květák vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Vodu slijeme, květák rozřežeme na menší růžičky a vyskládáme do vymaštěného pekáčku. Česnek oloupeme, posekáme… Více »
Tortilla s hrachovými lusky a žampiony
Žampiony nakrájíme na plátky, hrachové a fazolové lusky vaříme zvlášť ve vroucí vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat. Lusky nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno,… Více »
Mrkvový vařený pudink
Mrkev uvaříme do měkka, scedíme a rozmixujeme na kaši. Do rendlíku nalijeme smetanu, přisypeme cukr, přidáme agar a povaříme 5 minut, aby se suroviny rozpustily. Přimícháme mrkvovou kaši, nalijeme do… Více »
Šodó s vínem
Do hrnce nasypeme cukr, přidáme žloutky, dobře promícháme a postavíme na mírný oheň. Mírně zahřejeme a žloutky s cukrem metlou vyšleháme. Sundáme z plotny, přilijeme bílé víno a trošku rumu. Nakonec… Více »
Sýrové špízy s paprikou a olivami
Sýr feta nakrájíme na kostky, červenou papriku zbavíme jádřince, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší proužky, černé olivy opatrně vypeckujeme, aby zůstaly vcelku. Kostky sýru zabalíme do proužků… Více »
Kopřivová polévka s řebříčkem
Řebříček s vršky kopřiv nakrájíme nadrobno, očištěné brambory na kostičky, cibuli najemno. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, okořeníme saturejkou, ochutíme solí a pepřem. Vaříme 25 minut. Do… Více »
Šumivý koktejl s vodkou
Čerstvé jahody omyjeme a rozčtvrtíme. Skleničky na stopce u okraje potřeme plátkem citronu, obrátíme dnem vzhůru a ponoříme do krystalového cukru, čímž se cukr na okraj ozdobně nalepí. Skleničky… Více »
Brokolice zapečená se sýrem
Brokolici vcelku povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, scedíme, rozdělíme na středně velké růžičky. Strouhaný sýr promícháme s trochou Podravky a růžičky brokolice v sýru obalíme. Pekáček vymažeme… Více »
Brambory zapečené s uzeným bůčkem a tvarohem
Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, bůček na kostičky, tvrdý tvaroh nastrouháme nahrubo. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme kostičky bůčku a osmahneme dozlatova. Pekáček… Více »
Bazalkové nočky bramborové
Vařené brambory oloupeme, vsypeme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, žloutek, mouku, sůl, posekané lístky bazalky a vypracujeme těsto. Vytvarujeme slabší válečky, které nakrájíme na… Více »
Kachní maso zapečené s bramborovou kaší
Vařené brambory šťouchadlem rozmačkáme a promícháme se zakysanou smetanou. Kachní maso nakrájíme na kostky, šalotku nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme maso… Více »
Hovězí maso dušené se zeleninou, broskvemi a…
Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na nudličky, žlutá rajčata na kostičky, celer, oloupeme, nastrouháme na… Více »
Vanilková červená srdíčka
Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobivá směs. Přisypeme cukr, přidáme vanilkovou esenci a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého… Více »
Sorbet se sektem
Do mísy nalijeme sirup, citronovou šťávu, doplníme šampaňským, promícháme, nalijeme do formiček a dáme zamrazit. Díky bublinkám ve víně bude sorbet po zamražení dobře drolivý. Po zamražení vyklopíme… Více »
Omelety s koprem a lososem
Do misky rozklepneme vejce, přilijeme minerálku, čerstvý kopr posekáme na jemno a přisypeme do misky. Přidáme na nudličky pokrájeného uzeného lososa, sůl, pepř podle chuti a metlou rozšleháme. V… Více »
Rýžová miska s omeletou a houbami
Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy, kloboučky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na slabé plátky, hrachové lusky omyjeme, mrkev nakrájíme na malé hranolky, jarní cibulku na nudličky. Do hrnce… Více »
Tlačenka vepřová
Maso omyjeme, kůži dobře očistíme, oškrábeme a spolu se srdcem omyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli očistíme, překrojíme napůl, česnek prolisujeme. Do hrnce vložíme kůži, srdce, zalijeme vodou,… Více »
Těsto na ravioli
Do mísy nasypeme mouku, sůl, pomalu přiléváme olej a promícháváme s moukou. Přilijeme ještě vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Hotové těsto v míse uhladíme a… Více »
Řepný salát s křenem
Řepu nakrájíme na slabé proužky, křen nastrouháme nahrubo. Do kameninové mísy vložíme řepu, ochutíme hořčicí a olejem, zasypeme křenem, zalijeme horkým červeným vínem a přidáme hřebíček, bobkový list… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Ztracená vejce s dušenou zeleninou
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, nakládaná rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na nudličky, cuketu na malé kostičky, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme… Více »
Dortíky z listového těsta s jablky
Listové těsto nařežeme na 12 čtverců, jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dužinu nastrouháme nahrubo a smícháme se skořicovým cukrem. Plech potřeme tukem, na něj vyskládáme polovinu čtverců,… Více »
Dušená hovězí plec
Hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Zasypeme nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián, kousek celeru, zalijeme… Více »
Krupice se sladkou polevou
Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Přilijeme k ní hrnek… Více »
Křenová omáčka s mlékem
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme strouhaný křen, cukr a vaříme, než omáčka ztratí moučnou příchuť. … Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Kuchařka vegetariánských jídel
Hodnocení: Přidal: Kolmanová<p><strong>Vegetariánská kuchařka </strong>na jednoduchá, rychlá a finančně málo nákladná jídla nejen pro vegetariány. <strong>Vegetariánská jídla</strong> jsou totiž lehká, dietní a zároveň chutná, a proto jsou oblíbená i u lidí, kteří maso běžně konzumují. Základem je konzumace všech potravin mimo živočišných – hlavně masa, drůbeže a ryb.</p>
Kuchařka obsahuje 9 recepty
Zveřejněné kuchařky uživatele
Kuchařka vegetariánských jídel
Hodnocení: Přidal: Kolmanová<p><strong>Vegetariánská kuchařka </strong>na jednoduchá, rychlá a finančně málo nákladná jídla nejen pro vegetariány. <strong>Vegetariánská jídla</strong> jsou totiž lehká, dietní a zároveň chutná, a proto jsou oblíbená i u lidí, kteří maso běžně konzumují. Základem je konzumace všech potravin mimo živočišných – hlavně masa, drůbeže a ryb.</p>
Kuchařka obsahuje 9 recepty
Menu - narozeninová oslava pro děti
Hodnocení: Přidal: Kolmanová<p><strong>Menu pro oslavu narozenin</strong> dětí. Dětské jednohubky, a chlebíčky, saláty, pizza, vafle, dorty, nealkoholické koktejly a mnoho dalších báječných lahůdek nejen na oslavu narozenin. Všechna jídla i nápoje mají vynikající chuť a především jsou zdravé.</p>
Meníčko obsahuje 7 recepty
Zveřejněná meníčka uživatele
Menu - narozeninová oslava pro děti
Hodnocení: Přidal: Kolmanová<p><strong>Menu pro oslavu narozenin</strong> dětí. Dětské jednohubky, a chlebíčky, saláty, pizza, vafle, dorty, nealkoholické koktejly a mnoho dalších báječných lahůdek nejen na oslavu narozenin. Všechna jídla i nápoje mají vynikající chuť a především jsou zdravé.</p>
Meníčko obsahuje 7 recepty
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android