Marsalka
Hodnost: (216) Jen se vezuNarozen: | 01.01.1913 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1305 | |
Založených kuchařek: | 0 | 19x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 17 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro Marsalka |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Křepelky na grilu
Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy. Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli papriček si připravíme marinádu, kterou přelijeme maso.… Více »
Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou
Z vína, medu, nakrájené chilli papričky, soli a hořčice umícháme marinádu. 1/3 marinády odlijeme a naložíme do ní na 30 minut kuřecí stehna. Zakysanou smetanu smícháme se zbylou marinádou. … Více »
Jehněčí maso s širokými nudlemi
Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a necháme 2 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté zeleninu vyjmeme a do té samé vody nasypeme nudle a uvaříme je doměkka. Žampiony pokrájíme na plátky. … Více »
Madlenky s mandlemi
Formičky na madlenky pečlivě vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dáme do chladničky. Vejce smícháme s moučkovým cukrem a mlékem, pečlivě zamícháme, poté přidáme mouku, mandlový prášek a prášek do… Více »
Česnekový krém
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme v hrnci, přidáme cibuli a smažíme dozlatova, poté přisypeme polovinu česneku.… Více »
Osvěžující salát
Listy hlávkového salátu pečlivě omyjeme, necháme okapat a natrháme na menší kusy. Cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olivovým olejem, pokrájenými olivami a citronovou šťávou a vmícháme do salátu… Více »
Hovězí ragú
Do masa uděláme hlubší zářezy a naplníme je kousky špeku. Maso opečeme na rozpáleném oleji s máslem do zhnědnutí. Osolíme a opepříme. Cibuli, mrkev, celer a pórek pokrájíme na drobné kousky a… Více »
Kuřecí frikasé s olivami
Kuře omyjeme, osolíme a opepříme, odkrojíme volátko. Poklademe slaninou a dáme na hodinu péct při 180 °C. Volátko pokrájíme na menší kousky, přidáme srdíčka a játra. Anglickou slaninu pokrájíme na… Více »
Hovězí maso na víně
Maso nakrájíme na kostky a osmažíme na cibulce. Přidáme k němu mrkev a cibuli nakrájenou na větší kusy, pokrájená oloupaná rajčata, bobkový list, nasekaný česnek, pepř, sůl a nové koření. Vše… Více »
Rychlá lososová pomazánka
Uzeného lososa nasekáme na drobné kousky. Kopr omyjeme a nahrubo nasekáme. Obojí smícháme dohromady. Směs dáme do mixéru, přidáme kapary, citrónovou šťávu, sýr a rozmixujeme dohladka. Pomazánku… Více »
Tuňákový tatarák
Maso omyjeme, naškrábeme nožem a pokrájíme na drobné kousky. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dáme do mísy, přilijeme olej, přidáme šalotku, kikkoman, estragon a pepř. Takto… Více »
Brambory pečené na olivovém oleji
Pro přípravu tohoto receptu vybíráme menší, přibližně stejně velké brambory. Oloupané brambory naskládáme na plech, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a nasekanou majoránku, tymián a nakonec… Více »
Polévka z pórku s kousky lososa
Pórek velice dobře omyjeme, dbáme na dobré propláchnutí listů, kde bývá usazená zemina. Nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Olej rozpálíme, přidáme pórek, smažíme 5… Více »
Krevety v marinádě z japonského vína
Houby opláchneme, očistíme a pokrájíme na proužky. Cibulky nakrájíme na kolečka. Krevety omyjeme a necháme dobře okapat. Ze sójové omáčky, cukru, mirinu a 15 ml oleje umícháme marinádu, do které… Více »
Paštika z brokolice
Brambory a celer omyjeme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Celer dáme vařit, uvedeme k varu a vaříme 30 minut, poté přidáme brambory, vaříme do změknutí zeleniny. Brokolici omyjeme, rozdělíme… Více »
Suflé s omelety s marmeládou
Žloutky smícháme s moučkovým cukrem a moukou. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a smícháme s těstem. Přilijeme rum a opatrně promícháme. Máslo rozehřejeme na pánvi a omeletu na něm usmažíme. Smažíme na… Více »
Turecký jablečný dort
Cukr utřeme s vejci, přidáme rozpuštěný tuk a postupně přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dobře zamícháme. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Posypeme… Více »
Insalata caprese
Rajčata i mozzarellu pokrájíme na přibližně stejně tlusté plátky. Ty poté střídavě naskládáme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, zakápneme balsamikovým octem a olivovým olejem. Servírujeme… Více »
Insalata caprese
Rajčata i mozzarellu pokrájíme na přibližně stejně tlusté plátky. Ty poté střídavě naskládáme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, zakápneme balsamikovým octem a olivovým olejem. Servírujeme… Více »
Dresink z balsamikového octa
Med, ocet, sůl a pepř smícháme v misce dohladka. Poté postupně vmícháme olej. Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Zeleninový Ajvar
Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí. Potom přidáme ocet, sůl, cukr a chilli. Vaříme dále do… Více »
Vývar s nudlemi
Celer, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na menší kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky. Mouku smícháme s vejci v tuhé a hladké těsto, to vyválíme na tenkou placku. Necháme ho schnout na… Více »
Grilované radicchio
Hlávky salátu zbavíme vnějších listů, dobře omyjeme a rozčtvrtíme. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Salát necháme grilovat z obou stran do ztmavnutí a změknutí. Podáváme přelité… Více »
Jehněčí játra
Játra dobře opláchneme, odblaníme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Poté obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Osmažená játra osolíme a opepříme cayenským pepřem. Servírujeme posypané smaženou… Více »
Madlenky s citrónem
Vejce smícháme s moučkovým cukrem a pečlivě zamícháme, poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Přilijeme rozpuštěné máslo a nastrouhanou kůru z citrónu. Formičky ze 2/3 naplníme těstem. Nejlépe se… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android