Šerclová
Hodnost: (5) Jen se vezuNarozen: | 04.09.1971 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 176 | |
Založených kuchařek: | 0 | 1x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 3 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro Šerclová |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem
Podélně rozpůlíme vanilkový lusk. Zahřejeme v hrnci máslo, přidáme rýži, vanilkový lusk a špetku soli. Vše zalijeme horkým portským vínem. Při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme tak dlouho,… Více »
Dýňové rizoto s parmezánem
Oloupeme dýni, zbavíme ji semen a nakrájíme na stejně velké kostky. Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci zahřejeme 2 polévkové lžíce másla a podusíme na něm veškerou zeleninu. Zhruba po 25… Více »
Jahody na kokosové rýži s praženými vločkami
Povaříme v hrnci rýži, kokosové mléko, instantní ovesné vločky, cukr a limetovou kůru a šťávu. Za častého zamíchání necháme ještě 20 minut bobtnat. Jahody rozpůlíme a v míse smícháme s citronovou… Více »
Orzo se špenátem a bylinkami
V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a uvaříme v ní těstoviny. Vaříme je podle návodu na obalu, většinou tak 8-10 minut. Těstoviny musí být měkké, ale pevné. Do mísy se studenou vodou vložíme 12… Více »
Česnečka s mandlemi
Tvrdší pečivo nalámeme na kousky, vložíme do mísy a přelijeme vodou. Takto necháme asi 10–15 minut odstát. Poté z pečiva vymačkáme nadbytečnou vodu a vložíme do mixéru. Podélně rozpůlíme stroužky… Více »
Fazole v rajčatové omáčce
V hrnci přivedeme vodu k varu. Fazole vyloupeme a vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme listy šalvěje a vaříme asi 12 minut doměkka. Poté vodu slijeme a fazole odložíme. Na hluboké pánvi… Více »
Smažené cukety
Do mísy prosejeme kukuřičný škrob, přidáme sůl a cayenský pepř. Uprostřed vytvoříme důlek, nalijeme do něj vodu a spolu se škrobem promícháme, dokud nám nevznikne řídké těstíčko. Nevadí, jestliže v… Více »
Baskické vepřové s fazolemi
Fazole namočíme přes noc do vody. Slijeme je, dáme do velkého hrnce a přelijeme novou vodou, kterou přivedeme k varu a 10 minut prudce vaříme. Poté teplotu zmírníme a zvolna vaříme dalších 20 minut.… Více »
Pečený fenykl
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, do které vložíme kolečka citronu. Z fenyklu odřízneme vějířovité hlízy. Hlízy podélně nakrájíme na plátky a asi 8 minut vaříme ve vroucí vodě. Fenykl musí být… Více »
Kandovaná citrusová kůra
Pomeranč rozkrájíme na čtvrtky a vymačkáme z něj šťávu, kterou již nebudeme potřebovat. Každou čtvrtku ještě podélně rozpůlíme. Oddělíme dužninu od kůry a odstraníme bílou vrstvu pod kůrou, protože… Více »
Ledová polévka gazpacho
Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme nahrubo. Dvě červené papriky rozpůlíme, odstraníme semínka i dužninu a nahrubo pokrájíme. Papriky, rajčata (oloupaná, zbavená semen a… Více »
Grilované sardinky se zálivkou
Suroviny na přípravu zálivky, tj. panenský olivový olej, šalotky nakrájené na kolečka, nastrouhanou kůru z 1 citronu, asi 4 lžíce citronové šťávy, bez semínek a nadrobno nakrájenou červenou chilli… Více »
Smaženky z tresky
Solenou tresku rozlámeme na kusy a namočíme na 48 hodin do vody. V průběhu této doby vodu čtyřikrát vyměníme. Poté tresku ve vodě vaříme 20-25 minut. Vodu slijeme a tresku zbavíme kůže a kostí. Maso… Více »
Kyperská jehněčí pečeně
Stroužky česneku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy, do kterých vložíme připravený česnek. Rajčata vyklopíme se šťávou na pekáč, přidáme tymián,… Více »
Cannoli se sýrem ricotta
Smícháme citronovou šťávu, vodu a vejce. Krátce rozmixujeme mouku, cukr, skořici a sůl. Přidáme máslo a za chodu mixéru přiléváme vaječnou směs. Vše vypracujeme v hladké těsto. Zpracované těsto… Více »
Hummus z cizrny
Ve studené vodě necháme (nejméně 12 hodin) nabobtnat sušenou cizrnu. Vody použijeme dvojnásobné množství v poměru k cizrně, protože ta by měla zdvojnásobit svůj objem. Po nabobtnání nadbytečnou vodu… Více »
Opékaná zeleninová rýže
Rýži propláchneme studenou vodou, zalijeme ji 300 ml lehce osolené vody a přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Uvařenou rýži necháme vychladnout. Oloupeme okurku a podélně… Více »
Sušená pomerančová kůra
Pomeranč důkladně omyjeme a osušíme papírovými utěrkami. Od jeho vrcholu až do spodní části nožem spirálovitě odřízneme jeho kůru. Kůru navlékneme pomocí jehly na nit a zavěsíme na přístupném místě… Více »
Pekanové sušenky
Na dva plechy rozložíme pečící papír. Pekanové ořechy nasekáme nadrobno nebo krátce rozmixujeme. Hladce našleháme máslo, přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne krémovitá hmota.… Více »
Marocký kuskus s kuřetem
Cizrnu na noc namočíme do vody. Šafrán přelijeme vroucí vodou a odstavíme. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme porce kuřete a pečeme asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou. Maso vyjmeme a odložíme. Do… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme. Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme rajčata a zalijeme… Více »
Kandovaná citrusová kůra
Pomeranč rozkrájíme na čtvrtky a vymačkáme z něj šťávu, kterou již nebudeme potřebovat. Každou čtvrtku ještě podélně rozpůlíme. Oddělíme dužninu od kůry a odstraníme bílou vrstvu pod kůrou, protože… Více »
Pečený lilek
Lilek na obou koncích seřízneme a nakrájíme na 5 mm silná kolečka. Kolečka rozložíme, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Nastrouháme mozarrellu a parmezán a sýry odložíme. Prosolený lilek… Více »
Sezamové tyčky
Dáme do mísy hladkou i celozrnnou mouku, droždí, sůl a cukr. Promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme olivový olej a většinu vody. Vše vypracujeme na hladké těsto, podle potřeby… Více »
Pizza bianca s cuketami
Vodu zahřejeme na 50 °C. (V mikrovlnné troubě zahříváme při vysokém výkonu zhruba 1 minutu.) Smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme většinu vody s olivovým olejem. Podle potřeby přidáme zbytek vody… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android