Milena Křivanová
Hodnost: (76) Jen se vezuNarozen: | 09.07.1975 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1282 | |
Založených kuchařek: | 0 | 10x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 9 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro Milena Křivanová |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Indická marináda
Koření dobře promícháme s mlékem a poté vmícháme ostatní suroviny. Ryby do směsi naložíme na 2 hodiny. Více »
Povidlový pudink
Formu vymažeme tukem, na dno rozprostřeme džem. Tuk, cukr a vejce našleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a podle potřeby promícháme s mlékem na polohusté těsto. Směs nalijeme do formy,… Více »
Smažené nudle s krůtím masem
Krůtí prsa nakrájíme na široké nudličky, osolíme je a okořeníme směsí pěti koření. Nudle uvaříme dle návodu. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a nudle v něm osmažíme dozlatova. Vyndáme je a uchováme v… Více »
Česnekovo-petrželkové máslo
Do másla vmícháme petrželku a utřený česnek. Ochutíme solí, pepřem a vychladíme. Pro výraznější chuť můžeme přidat několik kapek koňaku. Ochucená másla můžeme připravit ve větším množství, utvoříme… Více »
Kuřecí plátek s ovocnou omáčkou
Vykoštěné řízky lehce naklepeme opepříme, nasolíme a podle chuti posypeme oregánem. Na rozpálenou pánev s olejem vložíme řízky a z každé strany opečeme asi 3 minuty. Plátky vyjmeme a uchováme v… Více »
Cizrnové ragú s rajčaty
Cizrnu v misce zalijeme vodou a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu dáme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou. Omyjeme 2 snítky rozmarýnu, nakrájíme je nahrubo a ze dvou třetin… Více »
Flambované banány
Máslo a cukr vložíme do pánve na smažení a mírně zahříváme, až se máslo a cukr rozpustí. Mícháme, aby se máslo spojilo s cukrem, a pak mícháme ještě dalších 5 minut. Do karamelové směsi přimícháme… Více »
Sicilský salát
Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme čínské zelí a nakrájíme na proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a cibuli v něm osmahneme. Zhruba… Více »
Teplý rybí koláč
Stáhneme z rybího masa kůži, maso omyjeme, dobře osušíme a ostrým nožem nakrájejíme na tlustší pruhy. Krevety nahrubo nasekáme. Z krajíčku chleba odkrojíme kůrku, střídu dáme do mixéru, přidáme… Více »
Sýrovo-smetanová omáčka
Smetanu zahřejeme. Sýr jemně nastrouháme a po částech přidáváme do horké smetany (nesmí se vařit). Omáčku mícháme tak dlouho, až se vytvoří hustý krém. Ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky… Více »
Dušený králík s jalovcem
Na tuku zpěnime na jemno pokrájenou cibuli, na ni vložíme na menší kousky rozsekaného králíka, osolíme, přidáme koření a zeleninu, nakrájenou na malé kousky. Podlijeme horkou vodou, pod poklicí… Více »
Kasulet s uzeninou
Fazole zalijeme je dostatečným množstvím studené vody a necháme přes noc namočené. Fazole scedíme, necháme okapat a propláchneme je proudem studené vody. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a… Více »
Zapečené makarony s vepřovým masem
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme. Plátky lilků rozložíme, osolíme a necháme 20 minut vyplakat. Potom je opláchneme, osušíme papírovými ubrousky, postupně… Více »
Dušené kuře po francouzsku
Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opékáme 3 minuty cibulky, mrkev, slaninu a žampiony. Směs přeneseme do velkého kastrolu. Kuře opečeme dozlatova na pánvi a potom dáme do… Více »
Pikantní candát
Z candáta vyřezáme filety, omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Obalíme v mouce. Rozpálíme olivový olej a filety v něm asi 4 minuty z obou stran opečeme. Citrony… Více »
Italská Aioli
Vařený žloutek jemně rozmixujeme s trochou horké vody a oloupaným česnekem. Směs vmícháme do majonézy. Domácí majonéza [25402]: Do misky dáme žloutek, sůl, pepř a za stálého míchání přidáváme po… Více »
Nugetky s chilli omáčkou
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, vložíme do mísy, přidáme česnek, citronovou štávu, sůl a pepř. Marinujeme asi 1 hodinu. Pro přípravu omáčky smícháme všechny ingredience v malé misce. Kuře… Více »
Okurkový dip
Jogurt smícháme s citronovou šťávou a s hořčicí. Přidáme drobně nakrájené okurky, kapary, podle chuti bylinky, pepř a pečlivě promícháme. Více »
Těstovinové caravelle plněné sépiemi
Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Rozehřejeme olej se stroužkem česneku. Očištěné sépie nakrájíme na větší kousky a na pánvi je osmahneme 3 minuty. Vyjmeme stroužek… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Pečená rýže s brokolicí
Uvaříme rýži ve slané vodě podle návodu na obalu. Důkladně ji procedíme a propláchneme studenou vodou. Znovu procedíme. Košťály brokolice odkrojíme a uvaříme ve slané vodě asi 8-10 minut, až jsou… Více »
Rizoto po viareggiosku
Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Rozehřejeme v pánvi 20 g másla a osmažíme na něm polovinu nasekané cibule. Přisypeme propláchnutou rýži, smažíme ji 1-2 minuty, přilijeme vařící rybí vývar,… Více »
Kuřecí Gordon Bleu
Z kuřecích prsíček vykrojíme velké řízky. Proříznuté porce rozevřeme, položíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je rozklepeme na tloušťku 3 mm. Prsíčka osolíme, naplníme šunkou a sýrem a… Více »
Sicilský salát s kuřecím masem
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Smícháme v míse olivový olej, drcený česnek, nudličky citronové kůry a šťávu, bazalku, nakrájená rajčata, olivy, oregano, sůl a pepř. … Více »
Grilovaná křidélka s kukuřicí
Kukuřičné klasy rozdělíme na špalíky. Do nakládací misky dáme kuřecí křidélka a špalíčky kukuřice. Zázvor okrájíme a nastrouháme. Nastrouhaný zázvor smícháme s citronovou šťávou, slunečnicovým olejem… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android