jindrichova1
Hodnost: (54) Jen se vezuNarozen: | 12.11.1973 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 277 | |
Založených kuchařek: | 0 | 0x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 3 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro jindrichova1 |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Pórková polévka s bylinkami
Omyjeme pórek, odkrojíme konce a nakrájíme na malé kousky. V přiměřeně velikém hrnci rozpustíme máslo a přidáme pórek, drcený tymián s rozmarýnem a sůl s pepřem dle chuti. Restujeme asi 5 minut.… Více »
Špenátový krém s fenyklem
Omyjeme, očistíme a nakrájíme fenykl na tenké plátky. Rovněž omyjeme i listový špenát, necháme okapat a odstraníme silné stonky. Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme 2 snítky máty a lístky… Více »
Zeleninový rendlík se slaninou
Uvaříme brambory ve slupce (25 minut). Mrkev a pórky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, respektive na kroužky. Mrkve a pórky blanšírujeme ve vroucí vodě a poté zchladíme. Žampióny očistíme a… Více »
Telecí řízky v křupavé bramborové panádě s jarní…
Oloupeme, očistíme, omyjeme, šikmo nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a kedlubny na hranolky. Chřest oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme, zbytek krájíme šikmo na malé kousky. Jarní cibulky očistíme,… Více »
Vepřové steaky s křenovou krustou
Maso krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opékáme do obou stranách 4 minuty. Vyndáme a vložíme do ohnivzdorné mísy. Troubu předehřejeme… Více »
Pečené lososové filety na zeleninové omáčce
Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen, bílých vnitřků a nakrájíme na kostky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky a na 4… Více »
Kořeněná tykev
Troubu si předehřejeme na 200°C nebo na stupeň 6. Oloupeme si tykev a rozkrojíme na půlku. Vydlabeme vnitřek dužiny se semínky. Do zapékací mísy dáme tykev a do vydlabaného místa dáme 0,5lžíce másla… Více »
Hovězí steak v sendviči s hořčičnou majonézou
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na proužky nebo na kroužky. Hořčici a čerstvě nasekané bylinky vmícháme do majonézy, uložíme do chladu. Hovězí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme… Více »
Ramanův malinový džem
V malém hrnci rozpustíme na středním plameni máslo. Pomalu přidáváme med. Vmícháváme ho do másla, dokud se nerozpustí. Přidáme čerstvé maliny a necháme všechny přísady 5-10 minut provařit, dokud… Více »
Rybí filé na kořenové zelenině
Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a rozdělíme na 4 porce. Okořeníme solí a pepřem, pokapeme citrónovou šťávou. Mrkev očistíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Celer a pórek omyjeme,… Více »
Špenátová polévka s kokosovým mlékem
Omytý a očištěný špenát i se stonky nahrubo nakrájíme, mimo pár lístků na ozdobu. Oloupeme česnek a podélně rozkrojíme. Oloupaný zázvor nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. V hrnci rozpustíme… Více »
Marocké nakládané limetky
Každou limetku rozkrojíme na 8 dílků, oloupeme a dáme stranou. Kousek skořice rozlámeme na malé kousky. Na dno sterilizované zavařovací sklenice dáme vrstvu soli. Dále vytvoříme vrstvu z dílků… Více »
Tarator - jogurtová polévka
Na smíchání jogurtu, vody, olivového oleje, octa a soli si připravíme velký hrnec. Jogurt musíme dobře promíchat s vodou, aby nevznikly hrudky. Odložíme stranou. Oloupeme okurku, nakrájíme ji na… Více »
Hruškovo-celerový koktejl
Omyjeme hrušky, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme. Celer oloupeme a nakrájíme na přiměřeně stejné kousky jako hrušky. Vymačkáme šťávu ze 2 citrónů. Kousky hrušek a celeru dáme do odšťavňovače.… Více »
Červená cibule s limetkou
Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na jemno. Cibuli si oloupeme a nasekáme na jemno. Vymačkáme si šťávu ze 2ks limetek a nasekáme čerstvý koriandr. Všechny přísady smícháme v míse a můžeme… Více »
Pomerančové želé s ovocem
Pokud nemáme formu na želé, použijeme nádobu s plochým dnem. Ověříme si, že se do nádoby vejdou 4 šálky tekutiny i ovoce. Ve velké míse smícháme pomerančovou šťávu a želatinu. Potom vmícháme horkou… Více »
Plněné krůtí řízky s rukolou
Krůtí řízky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie a opepříme. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme a otrháme lístky od stonků.… Více »
Jednoduchá holandská omáčka
Máslo, citronovou šťávu a vodu dáme do malého hrnce na mírný plamen. Až se máslo rozpustí, snížíme plamen na minimum.(Nebo můžeme hrnec stáhnout ze sporáku. Tak se vaječné žloutky v dalším kroku… Více »
Špenát s hrozinkami a ořechy
Špenátové listy očistíme a odkrojíme stopky. Potom listy omyjeme a nasekáme. Položíme špenát stranou. Na hrubo si nasekáme vlašské ořechy. Na pánvi je osmažíme na másle asi 1-2minuty. Vytáhneme je a… Více »
Hovězí kostky se zeleninou a rozmarýnem
Omyjeme chřest, očistíme, oloupeme dolní třetiny a stonky. Oloupeme také mrkev a blanšírujeme ji 5 minut, chřest blanšírujeme 10 minut, následně ho potom podélně rozkrojíme. Brambory se slupkou… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Etiopské kuře
Do misky vymačkáme šťávu z limetek a přidáme sůl. Kuřecí prsíčka bez kosti nakrájíme na malé kousky a přidáme do misky. Necháme kuře alespoň hodinu marinovat v lednici. Máslo rozpustíme na středním… Více »
Etiopské koření Berberé
V malém hrnci nasucho (bez oleje) opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať se nepřipálí. Nemělo by to trvat déle než 1 nebo 2 minuty. (Pokud jsme použili skořici mletou místo… Více »
BBB Kokosové mléko
V konvici přivedeme k varu vodu. Sušený, neslazený a nastrouhaný kokos dáme do mixéru a přilijeme vodu, 3-4 minuty mixujeme. Směs scedíme do misky nebo sklenice přes jemné sítko nebo jemnou gázu.… Více »
Hruškový kompot s máslem
Hrušky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hrušky. Vaříme na mírném plameni. Hrnec zakryjeme pokličkou, ale ne úplně. Necháme utíkat páru škvírkou mezi pokličkou a… Více »
Ovocný BBB mix
Oloupeme banán a pomeranče. Hrušku zbavíme jádřince. Vše nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme zbývající přísady a rozmixujeme. Nalijeme do vysoké sklenice a ihned podáváme. Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android