jelen
Hodnost: (257) Jen se vezuNarozen: | 01.01.1913 |
---|---|
Oblíbené jídlo: | zvěřina |
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1005 | |
Založených kuchařek: | 0 | 10x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 2 | 26 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 2 |
Zpráva pro jelen |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Kourambiedes - řecké cukroví
Vyšleháme oba cukry s máslem do pěny, přidáme žloutek, sůl, mouku, kypřící prášek, mleté loupané mandle a koňak. Zpracujeme na hladké těsto které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladu. Z… Více »
Kourambiedes - řecké cukroví
Vyšleháme oba cukry s máslem do pěny, přidáme žloutek, sůl, mouku, kypřící prášek, mleté loupané mandle a koňak. Zpracujeme na hladké těsto které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladu. Z… Více »
Bramborové placky na grilu
Vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo rozmačkáme nebo nastrouháme. Smícháme je s ostatními přísadami a vytvarujeme placky, které grilujeme na přímém ohni nebo na grilovací pánvi. Více »
Francouzské madlenky
Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Utřeme cukr, vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru, pomalu přidáme mouku, kypřící prášek a sůl, nakonec vmícháme máslo. Těsto necháme nejlépe přes noc v… Více »
Sýrový toast s jablky a calvadosem
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Rozinky namočíme do calvadosu. Řezy z jablek s cukrem, skořicí a badyánem dusíme v jablečném moštu při nízké teplotě asi 3 minuty. Pak je… Více »
Vzteklý pes
Nalijeme přímo do sklenky na shooter, po vrstvách 1/2 malinového sirupu 1/2 vodky a navrch tabasco. Více »
Labužnická paštika z husích jater
Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme. Přidáme vejce a našleháme do pěny. Zbytek jater, slaninu, šunku a uzený jazyk… Více »
Sýrové kostky s chilli
Malý pekáč nebo zapékací nádobu vyložíme slaninou. Sýr nastrouháme na hrubo, promícháme s chilli a dáme na slaninu. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, sýr se musí rozpéct a zezlátnout… Více »
Dvoubarevné pečivo
Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutek a vše důkladně promícháme v ruce nebo v mixéru. Přisypeme mouku a smícháme. Vypracované těsto rozdělíme na… Více »
Kuřecí paličky
Toustový chléb, citrónovou kůru, petrželku, parmazán, máslo, sůl a pepř dobře promixujeme. Kuřecí paličku ořízneme nožem, aby maso zůstalo jen na konci, obalíme v mouce, vejci a rozmixované směsi. … Více »
Ovocný salát s bylinkovým dresinkem
Grapefruit a pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, šťávu si uchováme. Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme, z granátového jablka vyjmeme zrníčka, limetku vymačkáme. Mátu a bazalku opláchneme, osušíme… Více »
Telecí maso s broskvemi a piniovými jádry
Zralé broskve oloupeme tak, že je ponoříme na 30 sekund do horké vody. Vložíme do studené vody a necháme vystydnout, sloupneme. Překrojíme napůl a rozdělíme, vyndáme pecky a broskve vložíme do… Více »
Kuřecí twister
Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, přidáme slitou konzervu kukuřice ve slaném nálevu, jarní cibulku jemně pokrájenou a chilli omáčku. Vše smícháme. Na půlku každé tortilly dáme dva listy salátu,… Více »
Česká polévka z kysaného zelí
Je-li zelí příliš kyselé tak ho krátce propláchneme, trochu překrájíme, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Když změkne, rozšleháme vejce ve smetaně s moukou a polévku jí zahustíme. Povaříme 5 minut. … Více »
Peach treat
Do šejkru dáme led, likér, šťávu a protřepeme. Nalijeme přes sítko do sklenice tzv. tumbleru, naplněného kostkami ledu. Přilijeme sekt a ozdobíme segmentem broskve. Více »
Kapucínské čtverečky
V pánvi zahřejeme máslo i čokoládu až se rozpustí, směs bude hladká, poté odstavíme, metlou vmícháme cukr a vejce. Přidáme ořechy, mouku, kávu a skořici. Směs dáme do máslem vymazané a moukou… Více »
Kakaové bochánky
Utřeme máslo s kakaem a cukrem, přidáme mouku a zpracujeme v hladké těsto. Tvoříme kuličky, do každé zapíchneme půlku oloupané mandle. Pečeme ve velmi mírné troubě. Více »
Sladká očka
Rostlinný tuk utřeme s cukrem do pěny. Z vanilkového lusku vyškrábneme dřeň a smícháme ji se žloutky a solí, přidáme k pěně. Přidáme mouku, mleté oříšky a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do… Více »
Rýžový salát s ananasem
Rýži uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Kuřecí maso uvaříme ve vývaru. Čerstvý ananas oloupeme, střed odstraníme a dužinu nakrájíme na klínky. Jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. … Více »
Rychlý koláč s meruňkovou zavařeninou
Cukr se žloutky utřeme, přidáme škrobovou moučku, citrónovou kůru, sůl, vanilkový cukr a nakonec zlehčíme sněhem. Důkladně vše promícháme a nalijeme do předem tukem vymazané a hrubou moukou vysypané… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Vejce s opečeným chlebem
Na kostičky pokrájený chléb opečeme na másle. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na másle, přidáme prošlehaná vejce, mléko, sůl a mícháme do zhoustnutí, přidáme chléb a ještě chvíli mícháme. … Více »
Bramborové placky na grilu
Vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo rozmačkáme nebo nastrouháme. Smícháme je s ostatními přísadami a vytvarujeme placky, které grilujeme na přímém ohni nebo na grilovací pánvi. Více »
Francouzské madlenky
Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Utřeme cukr, vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru, pomalu přidáme mouku, kypřící prášek a sůl, nakonec vmícháme máslo. Těsto necháme nejlépe přes noc v… Více »
Ožehnuté hovězí s pomeranči a chilli
Všechny suroviny smícháme na marinádu, důkladně jí maso potřeme, zabalíme do mikroténu a dáme přes noc do lednice. Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na grilu. Během grilování potíráme… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android