ondra
Hodnost: (214) Jen se vezuOblíbené jídlo: | cuketa |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 990 | |
Založených kuchařek: | 0 | 11x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 22 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro ondra |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Nádivka z telecího a vepřového masa
Vepřové, telecí maso a slaninu umeleme spolu na masovém strojku. Do mleté směsi přimícháme 2 vejce, sůl, pepř a mleté nové koření. Nakonec ještě ochutíme koňakem. Tuto nádivku můžeme také upéct… Více »
Pohanková kaše se smetanou
Pohanku spaříme horkou vodou, důkladně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a pozvolna vaříme asi 20 minut. Pohanku scedíme, vmícháme do ní smetanu a kaši rozdělíme… Více »
Tvarohový koláč s jablky a drobenkou
Do mísy dáme máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, rum, vyšleháme, přisypeme rozinky, krupičku, drcené ořechy, kypřící prášek, přidáme smetanu, tvaroh a vymícháme těsto. Z… Více »
Zelný salát s červenou řepou
Hlávkové zelí nakrájíme na hrubší nudličky, osolíme, promícháme a necháme uležet. Nakládanou červenou řepu scedíme, nakrájíme nadrobno, oloupané jablko bez jádřince nastrouháme nahrubo. Do misky se… Více »
Koláč z ovesných vloček
Do mísy vložíme měkké máslo, přidáme cukr, zakápneme sirupem a vymícháme dohladka. Přisypeme ovesné vločky, mletý zázvor a vypracujeme těsto. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rozprostřeme… Více »
Oříšková polévka se zmrzlinou
Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme celé burské oříšky, vanilkový cukr, moučkový cukr a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme asi hodinu. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Do mističek vložíme… Více »
Kuřecí kousky se špenátem
Kuřecí maso si nakrájíme na větší kousky, osolíme, lehce zasypeme strouhaným muškátovým oříškem a saturejkou. Takto okořeněné maso zalijeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet. Zatím si… Více »
Topinambury zapečené
Topinambury očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky topinambur, zvolna opékáme, plátky obracíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku i s máslem, osolíme,… Více »
Úhoř jako předkrm
Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na špalíčky. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj kousky úhoře. Přisypeme posekané bylinky, bobkový list, prolisovaný česnek a tymián. Přilijeme bílé víno a… Více »
Brambory zapečené se slaninou
Brambory budeme vařit i se slupkou, proto je dobře omyjeme, nejlépe kartáčkem na zeleninu. Vaříme ve slaném nálevu jen 10 minut, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Nakrájíme na větší kousky a… Více »
Dančí guláš na víně s rumem
Dančí maso odblaníme, nakrájíme na menší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme… Více »
Kuřecí sekaná s estragonem
Mleté kuřecí maso dáme do větší mísy. Přidáme vejce a dobře rukou prohněteme jako těsto. Posypeme kukuřičnou moukou a kukuřičnou strouhankou. Opět dobře promícháme. Další přísady jsou jemně… Více »
Garnáti s kukuřicí a čočkou
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přiložíme oloupané garnáty a vaříme 5 minut. Garnáty vyjmeme, do vroucí vody přidáme bobkový list, červenou čočku, celou mrkev, očištěný brambor, prolisovaný česnek a… Více »
Holubí maso s žampiony
Budeme potřebovat dvě holoubata, která vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme maso, posypeme solí,… Více »
Taštičky s masem a žampióny
Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mleté maso. Mícháme a restujeme, aby se rozdrobilo. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, žampióny na plátky a brambory na kostičky. Vše přisypeme… Více »
Palačinkové závitky s mletým masem
Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Přimícháme k mletému masu, přisypeme koření na mletá masa, hořčici a necháme odležet. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, přilijeme mléko a vymícháme… Více »
Sýrový teplý krém se žampiony
V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme tvrdý sýr nakrájený na malé kostičky a 2 lžíce mléka. Zahříváme, metlou stále mícháme, ale nevaříme. Jakmile je sýr téměř roztavený, stáhneme z ohně, přimícháme… Více »
Pěna z husí paštiky
Do mísy vložíme paštiku z husích jater, přidáme nadrobno pokrájené, orestované lanýže, rozměklé máslo a šlehačem vyšleháme do pěny. Ze smetany vyšleháme napůl tekutou šlehačku a tu pomalu… Více »
Artyčoky plněné husími játry
Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a spodní části vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, husí játra na malé kostičky, žampiony na plátky. V pánvi rozehřejeme lžíci másla… Více »
Koláčky se strouhaným sýrem
V pánvi rozpustíme 60 g másla, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Osolíme, opepříme a podlijeme mlékem. Dobře rozmícháme, povaříme asi 1 minutu, přelijeme do pekáčku a vložíme do vyhřáté… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Pórková polévka se slaninou
Peředem si připravíme jeden litr zeleninového vývaru. Ten můžeme uvařit klasicky z kořenové zeleniny, nebo použijeme polotovar. Polévku budeme vařit ve větším polévkovém hrnci. Nejprve si na… Více »
Omeleta se špenátovými listy
Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Posekáme je nadrobno, prolisujeme česnek a vsypeme na pánev, kde jsme rozpustili máslo. Orestujeme 2 minuty. V misce rozšleháme metlou vejce, osolíme,… Více »
Vývar s těstovinami a hráškem
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, zalijeme trochou vývaru, povaříme 20 minut. Polévkové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Nejlépe se… Více »
Zelňačka s klobásou
Zelí trochu pokrájíme a vložíme do hrnce i s nálevem. Dolijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do hrnce. Vaříme asi 15 minut… Více »
Celozrnné rohlíky se šunkou
Celozrnné rohlíky podélně rozkrojíme, drůbeží šunku pokrájíme na tenké plátky, tvrdý sýr nastrouháme na jemno, listy salátu omyjeme, necháme okapat a trochu potrháme. Vždy jednu půlku rohlíku… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android