ruze
Hodnost: (271) Jen se vezuOblíbené jídlo: | zelenina |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1001 | |
Založených kuchařek: | 0 | 13x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 19 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro ruze |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Domácí mandlová zmrzlina
V kastrůlku uvedeme do varu 300ml mléka smíchaného s cukrem, vanilkovým cukrem a mletými mandlemi. Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, maizenu a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Chvíli… Více »
Krůtí nudličky s Nivou
Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Maso vložíme na pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání zvolna opékáme. Zakapeme worcesterem, podle potřeby podlijeme… Více »
Střapačky s hlávkovým zelím
Hlávkové zelí očistíme a nadrobno nakrouháme. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme zelí, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přisypeme hladkou mouku,… Více »
Smažené řízky z vepřového boku
Očištěný a omytý vepřový bůček nakrájíme na kousky a umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem a přidáme k masu spolu s nastrouhaným sýrem a vejcem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.… Více »
Fazolová kaše s mrkví
Očištěnou mrkev, pórek a petržel nakrájíme na nudličky a podusíme na lžíci másla doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Podušenou zeleninu smícháme s uvařenými fazolemi a vše umeleme… Více »
Hovězí plátky na červeném víně
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a lehce poprášíme hladkou moukou. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po obou stranách opečeme a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou,… Více »
Pařížská cibulačka
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a krátce zpěníme na másle. Zalijeme vývarem a uvaříme do měkka. Na dno zapékací misky vložíme krajíčky chleba, posypeme je dvěma třetinami nastrouhaného… Více »
Zeleninové vdolky
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle. Přidáme očištěnou, na malé kousky nakrájenou zeleninu, mírně osolíme, okořeníme, opepříme a podusíme doměkka. Necháme vychladnout. … Více »
Skopová kýta s rajčaty
Očištěné a omyté maso nakrájíme na porce, vložíme do kastrolu a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Přisypeme mouku, přidáme rajčatový… Více »
Lososový koláč se špenátem
Tvaroh uhněteme s moukou, máslem a špetkou soli. Necháme asi 30 minut odpočinout. Omyté porce lososa nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli necháme… Více »
Rajská polévka se smetanou
Rajčata omyjeme a nařízneme do křížku. Ponoříme je na chvíli do vroucího vývaru, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a oloupeme. Zrníčka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky. Část odložíme stranou. … Více »
Kořeněný jogurt
Jogurt, kari koření, papriku, skořici, pepř a sůl dobře rozmícháme. Vzniklou směs dáme vychladit. Jogurt podáváme k pečenému masu a drůbeži. Více »
Kovářské vepřové kotlety
Očištěné a omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu brambor rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, pokryjeme kotletami a… Více »
Ledvinková polévka
Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. Na rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky a znovu osmahneme. Přidáme sůl, pepř,… Více »
Jahodové misky se sněhovými nočky
Jahody a rebarboru omyjeme a očistíme. Jahody rozpůlíme, rebarboru nakrájíme na kousky. Lehce ji zkaramelizujeme na 150 g cukru a podlijeme vínem. Mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme 500 g… Více »
Domácí dalamánky
Ve 2 lžících vlažného mléka rozmícháme droždí a špetku cukru. Necháme vzejít kvásek. Mouku vsypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek a těsto zaděláme pivem. Necháme je kynout 30-45 minut. Z těsta… Více »
Fazole po prlešsku
Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka. Uvařené fazole scedíme a vsypeme do vymaštěné zapékací mísy. Škvarky i se sádlem rozehřejeme a vmícháme do nich strouhanku. Chvíli smažíme a… Více »
Nugátové kostky
Kondenzované mléko vlijeme do kastrůlku, přidáme nakrájený ztužený tuk a oba cukry. Ve vodní lázni vše spojíme za stálého míchání. Potom do směsi zašleháme 80 g kakaa. Formu s okraji vyložíme… Více »
Rajčata s olivami a ovčím sýrem
Rajčata omyjeme, osušíme a stopky odřízneme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Rajčata, sýr, olivy, česnek a lístky tymiánu promícháme a dáme do čisté skleněné… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce
Omytá kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a poprášíme kari kořením. Maso vložíme na rozehřáté máslo a olej spolu s jemně nakrájenou cibulí, krátce vše osmahneme. Zaprášíme moukou… Více »
Klášterní rohlíčky
Z mouky, cukru, žloutku, másla, mletých mandlí a 50g nastrouhané čokolády vypracujeme těsto. Necháme je chvilku v chladu odpočinout. Z těsta utvoříme válečky, rozdělíme je na dílky a tvoříme… Více »
Domácí mandlová zmrzlina
V kastrůlku uvedeme do varu 300ml mléka smíchaného s cukrem, vanilkovým cukrem a mletými mandlemi. Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, maizenu a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Chvíli… Více »
Kuřecí špízy s jablky
Omyté maso naklepeme, nakrájíme na stejné kousky a poprášíme karí kořením. Jablka omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Na jehly střídavě napichujeme kousky… Více »
Koláč s malinami a borůvkami
Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny. Přisypeme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko, přidáme citronovou šťávu a kůru. Vše promícháme, nakonec zlehka vmícháme pevný sníh… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android