hruba
Hodnost: (276) Jen se vezuOblíbené jídlo: | meruňky |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1021 | |
Založených kuchařek: | 0 | 20x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 33 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro hruba |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Pivní pomazánka
Tvaroh dobře vymícháme s rozměklým máslem a s pivem. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, feferonky a dochutíme drceným kmínem, solí a paprikou. Více »
Řecké máslové sušenky
V míse utřeme změklé máslo se 75 g cukru do pěny. Přisypeme mouku, sůl a třeme dál, až vznikne hutnější těsto. Na pomoučeném vále těsto ještě dohladka prohněteme a potom vyválíme na plát silný asi 5… Více »
Čokoládová káva
Čokoládu nastrouháme, vložíme do kastrůlku, necháme změknout a zalijeme vlažným mlékem. Za stálého míchání rozvaříme a potom přecedíme do 4 nahřátých šálků. Vodu přivedeme k varu, přidáme kávu a… Více »
Karbanátky se zeleninou a Nivou
Mleté maso promícháme s očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninou a s strouhaným sýrem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, utřený česnek, pepř a sůl, dolijeme pivo rozšlehané s vejcem, vše dobře… Více »
Berlínská játra
Očištěná játra omyjeme, osušíme a posypeme směsí mouky, soli a pepře. Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm osmažíme po obou stranách. Na jiné pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a dozlatova… Více »
Dýně zapečená s masem a rajčaty
Dýni oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Osolíme a necháme odstát na cedníku. Potom plátky opláchneme, osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích,… Více »
Salát z jablek a rajčat
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme je na plátky. Přidáme oloupaná a na hrubším struhadle nastrouhaná jablka. Zalijeme zálivkou z vody, oleje, cukru, soli a citronové šťávy. Na miskách dáme na… Více »
Moravská bramborová kaše se slaninou
Oloupané brambory rozkrojíme na poloviny, zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka. Potom vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, opepříme, a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na které… Více »
Pěna z jablek
Želatinu namočíme ve vodě, poté ji vyndáme, vodou zalijeme jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na čtvrtky, a uvaříme je doměkka. Šťávu z jablek scedíme do kastrolu, přidáme… Více »
Polévka s krupicovými knedlíčky
Máslo utřeme s vejcem a žloutkem. Přidáme 1 polévkovou lžíci kyselé smetany, špetku muškátu, sůl a krupici. Hmotu necháme 15 minut odpočinout. Pomocí lžičky vykrajujeme malé knedlíčky a zaváříme je… Více »
Švábské špecle
Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto, které bude tvořit bublinky. Necháme chvíli odpočinout. Prkénko navlhčíme vodou a potíráme ho menšími porcemi připraveného těsta, které postupně… Více »
Kuřecí řízky po milánsku
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého oleje. Rajčata rozmixujeme a spolu se 100 ml vody přidáme k cibuli. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku.… Více »
Rajčatový špíz se sýrem
Rajčátka omyjeme a oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Na špejle střídavě navlékáme rajčata, olivy a cibuli. Oloupaný česnek nasekáme, smícháme se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem a nasekanou… Více »
Vaječné noky
Mouku a 1 vejce rozkvedláme v mléce, osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Lžící vykrajujeme noky a pomalu je vaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené noky scedíme, na… Více »
Chřest s trhancem
Chřest oloupeme a podusíme v osolené vodě se lžící másla a špetkou cukru 25-30 minut. V hrnku rozpustíme 375g másla a vzniklou pěnu odstraníme. 3 žloutky s citronovou šťávou a vínem ušleháme v horké… Více »
Chřest zapečený se sýrem
Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Zapékací mísu vymastíme máslem, vložíme do ní chřest a přelijeme osolenou smetanou smíchanou se strouhankou. Povrch posypeme nastrouhaným… Více »
Ostrá nudlová polévka s kuřecím masem
Omyté kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do sherry asi na 1 hodinu. Očištěnou papriku a mrkev nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej a marinované maso spolu s paprikou a mrkví na něm… Více »
Bramborové knedlíky s žemlí
Uvařené brambory umeleme, zamícháme s rozšlehanými vejci, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme tužší těsto, do kterého zaválíme na kostičky nakrájenou žemli. Těsto rozválíme na díly,… Více »
Cibulové maso zapečené
Vařené hovězí maso necháme vychladnout ve vývaru a potom je nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem, plátky masa osolíme, opepříme a ve vrstvách urovnáme do mísy. Oloupanou cibuli… Více »
Moučník z jablečného těsta s mandlemi
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. V míse našleháme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem. Vmícháme jablka a hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Niva s máslem a tvarohem
Máslo vymícháme do pěny. Postupně do něj vtíráme nastrouhanou Nivu a prolisovaný měkký tvaroh. Vymícháme do pěny. Nakonec pomazánku podle chuti dosolíme. Podáváme se slaným pečivem a čerstvou… Více »
Avokádový salát s krevetami
Promícháme balsamico se solí, pepřem, medem a olivovým olejem. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Okapanou, na plátky nakrájenou mozzarellu a plátky… Více »
Rajská omáčka
Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a jemně nasekáme. Bazalku omyjeme a nasekáme. Všechny suroviny smícháme a tenkým praménkem vlijeme olivový olej. Více »
Houbový guláš s hovězím masem a bramborami
Část oleje rozehřejeme v kastrole nebo ve velké pánvi a smažíme na něm omyté, na proužky nakrájené maso asi 2 minuty. Jenom jednou promícháme. Maso vyjmeme a necháme stranou. Do kastrolu vlijeme… Více »
Domácí kokosky
Z bílků ušleháme polotuhý sníh a po lžících do něj zašleháváme krupicový cukr. Potom vmícháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme do horké vodní lázně a šleháme do prohřátí. Nádobu z vodní… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android