repa
Hodnost: (191) Jen se vezuOblíbené jídlo: | meloun |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1052 | |
Založených kuchařek: | 0 | 8x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 14 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro repa |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Máslové košíčky s čokoládovým krémem
Nejprve vypracujeme těsto. Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme oba cukry, kypřicí prášek, žloutek, zakysanou smetanu a vypracujeme pevnou, vláčnou hmotu. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v… Více »
Zavařené jahody ve vlastní šťávě
Jahody očistíme, propláchneme, necháme okapat, poté je rozdělíme do sklenic, přitom prosypáváme cukrem. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme… Více »
Zavařené broskve v cukru
Použijeme větší, zralé, ale pevné broskve. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Vložíme do keramické mísy, posypeme cukrem a odložíme na 24 hodin. Poté… Více »
Neslazená zavařená jablka
Použijeme zralá, možno i padaná jablka. Omyjeme je, očistíme a nakrouháme na plátky nebo hrubé nudle. Rozdělíme do čistých sklenic a důkladně upěchujeme. Zavíčkujeme, narovnáme na mřížku… Více »
Mošt z čerstvých jablek a hrušek
Zralá jablka a hrušky omyjeme, odstraníme stopky, jádřince a každý druh zvlášť nastrouháme nebo rozdrtíme. Ihned vylisujeme a šťávy smícháme dohromady. Odložíme a necháme chvíli stát. Poté přecedíme… Více »
Jablečný mošt neslazený
Použijeme zralá, nakyslá jablka. Omyjeme je, očistíme, prolisujeme. Necháme chvíli stát, jakmile pustí šťávu, přecedíme přes plátno nebo čistou tekutinu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do láhví,… Více »
Piškotový závin s rybízovým džemem
Cukr prosejeme a třeme cca 20 minut se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a mletou vanilkou. Přidáme prosátou mouku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků. Plech vymastíme máslem, vysypeme moukou,… Více »
Pepřené vepřové kotlety s octem balsamico
Do mixéru vložíme česnek, celý pepř, sušený tymián, rozdrcené chilli papričky, ocet a olej a suroviny rozmixujeme na hrubou kaši. Z kotlet odřízneme přebytečný tuk a obalíme je v připravené marinádě… Více »
Fusilli s citronem a bazalkou
Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které přidáme citronovou kůru z… Více »
Minestrone
Fazole necháme namáčet den předem. Propláchneme, zalijeme vodou a vaříme cca 15min. Poté scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou slaninu. Přidáme… Více »
Jablečný koláč s kokosem
Troubu předehřejeme na 210C. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a rozčvrtíme. Poté je svaříme s několika lžícemi vody na kompot a rozetřeme na… Více »
Polévka s masem a fritátovými nudlemi
Nejprve rozehřejeme v hrnci máslo, nasypeme mouku, promícháme a zalijeme studeným vývarem. Provaříme cca 15min, poté nasypeme mleté maso, cca 5min prohřejeme a dochutíme. Na nudle smícháme vejce,… Více »
Polévka s rýžovými nudlemi a kuřecím masem
Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Oloupeme a nakrájíme česnek a zázvor a přidáme do polévky spolu s badyánem, kardamomem, rybí omáčkou a skořicí. Vložíme maso, zakryjeme a vaříme cca 15 min.… Více »
Vrstvený maracujový dort
Nejprve připravíme náplň. V ohnivzdorné míse ve vodní lázni rozehřejeme a do zhoustunutí povaříme maracujovou dužinu, limetovou šťávu, máslo, vejce a 75 g cukru. Odstavíme a necháme vychladnout. Na… Více »
Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě
Jehněčí maso očistíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka po všech stranách opečeme. Bylinkovou krustu připravíme tak, že toastový chléb najemno nastrouháme a smícháme s nasekanou… Více »
Švestkovo - borůvkový dezert s mandlemi a…
Sušené švestky vypeckujeme a společně s borůvkami necháme několik hodin namáčet v 1/2l vody. Poté slijeme, po okapání vložíme do trouby a zahříváme min. 30 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout,… Více »
Žlutá hrachová polévka s masem
Sušený hrách nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a namočíme na 2 hodiny. Žebírka omyjeme, vložíme do hrnce spolu se zázvorem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem zalijeme 1,5 l… Více »
Koláč s meruňkovou nádivkou
Mouku prosejeme na vál, přisypeme kypřicí prášek, špetku soli, nasekané máslo, přilijeme studenou vodu a nožem propracujeme v jemné těsto. Rozdělíme jej na dva díly. Větší díl rozválíme na… Více »
Meduňková omáčka
Lilek nakrájíme na kostičky a společně s nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle. Poté přilijeme zeleninový vývar, limetovou šťávu a zvolna asi 5minut provaříme.… Více »
Těstoviny s pestem z listové čekanky
Smícháme všechny druhy mouky kromě mandlové, špetku soli, přidáme 125ml vody, 10ml oleje a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočívat. Mezitím připravíme pesto, do mixéru… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Ovocné koláčky z tvarohového těsta
Troubu předehřejeme na 160C. Ovoce nasypeme do mísy a promícháme s medem a vanilkovým cukrem. Těsto vypracujeme z tvarohu, másla, mouky a cukru. Vyválíme plát a formičkami vykrojujeme ozdobná… Více »
Fussili s chřestovou omáčkou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Očistíme chřest, dolní třetinu oloupeme a rovněž uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém másle. Poté přilijeme… Více »
Máslové košíčky s čokoládovým krémem
Nejprve vypracujeme těsto. Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme oba cukry, kypřicí prášek, žloutek, zakysanou smetanu a vypracujeme pevnou, vláčnou hmotu. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v… Více »
Bublanina s višněmi
Smícháme máslo s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem a třeme cca 20 min. Poté postupně přidáváme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Pekáč vymažeme máslem… Více »
Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou
Troubu předehřejeme na 180C. Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi nejprve rozpustíme cukr, přidáme 50g másla a rebarboru, přilijeme šťávu z půlky pomeranče, vložíme cca… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android