zatka
Hodnost: (212) Jen se vezuOblíbené jídlo: | tatarák |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1135 | |
Založených kuchařek: | 0 | 25x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 14 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro zatka |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Plněná rajčata s Mozzarellou
Zralá masitá rajčata omyjeme, osušíme a odkrojíme jim vršky od stopky - čepičky. Vršky z rajčat pokrájíme nadrobno (kromě míst po stopkách) a dáme je do mísy. Rajčata vydlabeme lžičkou, zevnitř je… Více »
Venkovská cibulačka s knedlíčky
Do 1,3 litru cibulačky dáme vařit 3 morkové kosti (400 g) a 300 g kýty bez kosti. Vaříme do změknutí masa přibližně 90 minut. Polévku scedíme a pokrájené maso na kostky vrátíme zpět do vývaru. Morek… Více »
Předkrm z lilků
Lilky přepůlíme, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Poté je osušíme, naskládáme na plech a nasucho upečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Upečené lilky oloupeme, vložíme do misky a vidličkou… Více »
Jáhlová kaše s ovocem
Proso v sítu 2x promyjeme vařící vodou (1 litr). Dáme ho do hrnce, zalijeme 8 dl vody, přidáme sůl (0,5 lžičku), máslo a za občasného promíchání pomalu uvaříme kaši. Vaříme ji asi 35 minut. Mezitím… Více »
Krupicové kudlásky
Do mísy dáme vejce se solí a rozšleháme ho vidličkou. Přisypeme krupici, přidáme lžíci vody, sůl, lžičku másla a vymícháme polotuhé těsto. Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme a přimícháme do… Více »
Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami
Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku. 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme… Více »
Dortíky ze sýrového těsta s fíky
Do větší mísy prosejeme 175 g hladké mouky, smícháme s 1/2 lžíce nastrouhané citronové kůry, 1/2 lžíce krupicového cukru, přimícháme 60 g nastrouhaného sýru Čedaru. 40 g změklého másla nakrájíme na… Více »
Tvarohové knedlíky se slívami
Slívy omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Do každé dáme místo pecky velkou hrozinku (1-2). Připravíme tvarohové těsto. Měkký tvaroh dáme do mísy. Přidáme k němu mléko, vejce, dětskou krupici, hrubou… Více »
Hovězí panenka na kari s brambory
Hovězí panenku omyjeme a nakrájíme na malé medailonky. Očištěnou cibuli a brambory omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, brambory na kostičky. Ve woku si rozehřejeme olej, dáme na něj kari pastu a… Více »
Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem listového těsta tak, aby okraje visely přes okraj formy (minimálně 5 cm). Srnčí a jehněčí… Více »
Zapečené žampiony se sýrem Feta
Omyté a očištěné žampiony zbavíme nožiček. Do každého žampionu dáme trochu sýru Feta a pár kapek rozpuštěného másla. Žampiony poskládáme na plech kloboučky naspod a dáme zapéct do rozehřáté trouby.… Více »
Mražený banánovo-jahodový dezert
Sušenky rozmixujeme, promícháme s rozehřátým máslem a s 1 lžíci tekutého medu. Pak přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm.… Více »
Paštičky s lesními houbami a mangem
Čerstvé lesní houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme, větší houby pokrájíme na plátky, malé plodnice jen rozkrojíme nebo necháme v celku. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme olej a houby vydusíme z… Více »
Baklava na řecký způsob
Baklava je velmi sladký zákusek s ořechy. Potřebujeme k němu 2 balíčky listového těsta nebo řecké těsto Fillo, které se dá zakoupit v některých obchodech. V hrnci si rozehřejeme 1 dl tekutého medu s… Více »
Kyselá zelná polévka
V kastrolu si na oleji usmažíme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a umícháme světle hnědou jíšku, přidáme k ní sladkou papriku, krátce orestujeme, vložíme kyselé, nakládané zelí s… Více »
Bezlepkové minibagetky
Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, pohankovou mouku a spolu je promícháme. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 12 g kvasnic, přidáme špetku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme… Více »
Domácí knedlíky s houbovým ragú
Den předem si připravíme domácí "Crème fraîche". Vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany se 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak vše zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12… Více »
Skopový guláš se zakysanou smetanou
Skopové maso umyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej a maso prudce osmažíme ze všech stran. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, červenou papriku, sůl, promícháme s masem a… Více »
Vepřový domácí prejt zapékaný v těstě s lepenicí
Nejdříve uvaříme prejt. Do většího hrnce dáme omyté maso: ovarové koleno, vepřový bůček, vepřová játra, přidáme očištěnou celou cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl. Maso zalijeme… Více »
Humr ve smetanové omáčce
Dobře očištěného a omytého humra přivážeme na dřevěnou plochou vařečku, aby po uvaření neměl ocas stočený pod sebe a dáme jej do chladničky na 20-30 minut. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu a… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Dušený špenát s vejci
V hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody. Čerstvé špenátové listy dobře omyjeme, ponoříme do vroucí vody na 30 sekund a scedíme. Necháme okapat, pak špenát pomeleme na masovém strojku. Očistíme… Více »
Fazolové karbanátky
Bílé fazole den předem namočíme do vody, druhý den je 5 minut uvaříme v té samé vodě, pak je scedíme, zalijeme čistou vodou a vaříme doměkka. Uvařené fazole dáme do mísy, přidáme k nim vejce,… Více »
Řízek Ondráš z Valašska
Oloupané a omyté brambory nastrouháme a dáme do mísy. Necháme je chvíli odstát, pak z nich slijeme přebytečnou vodu a smícháme je s rozetřeným česnekem, 1,5 lžičkou soli, 1 lžičkou černého pepře,… Více »
Statkářská bída
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 4-5 dl vody, 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, brambory uvaříme doměkka. Vaříme asi 15 minut. Do druhého hrnce dáme 10 vajec,… Více »
Zelí z cukety
Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Rajče omyjeme rozkrojíme na polovinu. V hrnci na rozpáleném olivovém oleji cuketu podusíme se solí, kmínem, cukrem, pepřem, bobkovým listem,… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android