verca
Hodnost: (217) Jen se vezuOblíbené jídlo: | sýr |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1062 | |
Založených kuchařek: | 0 | 20x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 9 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro verca |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Jablečný kompot v kořeněném nálevu
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme… Více »
Hruškový kompot s citronem
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou. Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí. … Více »
Diabetická jablka ve vlastní šťávě
Jablka omyjeme, oloupeme, nakrouháme a ihned rozdělíme do čistých sklenic až po okraj. Důkladně upěchujeme, přebytečnou šťávu můžeme slít. Doplníme umělým sladidlem, zavíčkujeme a při teplotě 90 °C… Více »
Povidla z čerstvé mrkve
Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté rozemeleme na masovém mlýnku a znovu krátce povaříme. Přisypeme cukr, přilijeme šťávu… Více »
Ořechový koláč s broskvemi
Z křehkého těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme kruhovou koláčovou formu a dáme do lednice. Troubu předehřejeme na 180C. Šlehačem ušleháme máslo s cukrem, postupně přidáme vejce, mleté ořechy,… Více »
Bazalková salsa s pečenou paprikou
Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme. Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným… Více »
Rozinková omáčka
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět česnek nakrájený na lupínky. Přidáme nasekané piniové oříšky a opečeme. Poté přimícháme omyté rozinky a nasekanou petrželku. Omáčka je vhodná ke špagetám a… Více »
Jednoduchý houskový nákyp
Housky nastrouháme a v mléce uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout, poté do kaše zamícháme nastrouhanou hořkou mandli, žloutky, strouhanou citronovou kůru, cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků. … Více »
Drobné cukrovinky s bílkovou polevou
Na vále smícháme mouku, cukr, strouhané mandle a nastrouhanou citronovou kůru. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutek, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 30 minut odležet. Poté z… Více »
Těstovinový salát s rukolou, rajčaty a kořeněným…
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Salám nakrájíme na nudličky a dokřupava opečeme. Osušíme na papírové utěrce. V… Více »
Jednoduchý kompot z hroznového vína
Zralé hrozny důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, celé střapce rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme hrozny. Sklenice uzavřeme,… Více »
Tvarohovo krupicové knedlíky
Do mísy dáme 60 g másla, žloutky, sůl a citronovou kůru. Promícháme, přidáme prolisovaný tvaroh, krupici, mouku a sníh vyšlehaný z bílků. Vypracujeme těsto a z něj vytvoříme 5 knedlíků. Vaříme v… Více »
Skořicové hvězdičky s mandlemi
Na vále smícháme mouku s cukrem, najemno nastrouhanými mandlemi, skořicí, tlučeným hřebíčkem a strouhanou citronovou kůrou. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Na studeném… Více »
Ovčí sýr v opečeném lilku s červenou čočkou
Mrkev, cibuli a řapíkatý celer očistíme, olupeme a pokrájíme na kostičky. Směs necháme zvolna karamelizovat na rozpáleném oleji. Po chvíli zastříkneme vodou, osolíme, zakryjeme pokličkou a vložíme do… Více »
Mangový krém
Mango nakrájíme na kostičky a se 100ml vody přivedeme k varu. Přimícháme med a šťávu z limety a zvolna asi 5 minut povaříme. Poté směs rozmixujeme a přimícháme meruňkový likér. Necháme vychladnout a… Více »
Dušená zeleninová směs na kari s citronelovou rýží
Nejprve připravíme pikantní pastu. Chilli papričky zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme, lodyhu citronové trávy nasekáme, česnek a šalotku pokrájíme, galgán nakrájíme na jemno, z limetky nastrouháme… Více »
Kedlubna sterilovaná ve sladkokyselém nálevu
Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a nastrouháme. Nasypeme do vroucí vody ochucené lžičkou soli a lžičkou octa a necháme projít varem. Poté ihned scedíme a po vychladnutí namačkáme do… Více »
Mrkvový salát s medem a dýňovými semínky
V pánvi nejprve opražíme dýňová semínka. Až začnou praskat, zastříkneme je sójovou omáčkou. Mrkev očistíme a nastrouháme. Zálivku smícháme z oleje, šťávy vylisované z citronu a medu. Mrkev… Více »
Rýžové nudle s hovězím masem a fazolovou omáčkou
Pod tekoucí horkou vodou opláchneme nudle a necháme okapat. Rozehřejeme si na velké pánvi polovinu oleje, rozetřeme ho po celé pánvi. Přidáme zázvor, česnek, cibuli a nakrájené papriky. Smažíme vše 5… Více »
Panna cotta s espressem a třešněmi
V kastrůlku přivedeme k varu espreso se smetanou a vanilkovým cukrem. Nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut. Mezitím namočíme želatinu na 10 minut do studené vody. Smetanu odstavíme z ohně.… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Mražené borůvky slazené cukrem
Borůvky očistíme, nasypeme na síto a pod tekoucí vodou důkladně omyjeme. Necháme okapat a oschnout. Poté posypeme cukrem, promícháme, necháme cca 15 minut odležet a znovu promícháme. Rozdělíme do… Více »
Zapečené broskve s citronem a bazalkou
Troubu předehřejeme na 240C. Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů. Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce, naskládáme do zapékací mísy, položíme na ně kousky… Více »
Jablečný kompot v kořeněném nálevu
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme… Více »
Špagety s omáčkou Carbonara
Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím ze slaniny odkrojíme kůži, slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi při střední teplotě dokřupava opečeme. Na papírové utěrce… Více »
Jogurtový dresink s pomerančem
Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji v míse se smetanou a jorgurtem. Dochutíme solí a pepřem. Dresink je vhodný na zeleninové a těstovinové saláty. Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android