zeleny
Hodnost: (287) Jen se vezuOblíbené jídlo: | mléko |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 562 | |
Založených kuchařek: | 0 | 20x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 21 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro zeleny |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Sladkokyselá vepřová žebírka na čínský způsob
Žebírka nasekáme na 4 až 6 cm dlouhé kousky a osmažíme je ve větším kastrolu. Pokud jsou tučná, smažíme je bez tuku, k libovým přilijeme trochu oleje. Žebírka smažíme zvolna za stálého míchání,… Více »
Chlebová slunečnice se semínky
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme 50 gramů slunečnicového oleje a prášek do pečiva. Přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme… Více »
Chlebový závitek plněný cibulovou směsí
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Šalvěj jemně nasekáme, vejce rozšleháme v misce. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Pánev odstavíme z ohně a… Více »
Meruňkovo-pomerančový džem připravený v domácí…
Sušené meruňky nakrájíme na kousky. Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené meruňky, přilijeme pomerančový džus, citronovou šťávu a vsypeme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět… Více »
Jihočeská hříbková polévka se smetanou
Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Z vajíček a mouky v misce vytvoříme tuhé… Více »
Vepřové maso s koprem
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet. Kopr opláchneme, necháme okapat a krájíme… Více »
Pečený pórek s jarní cibulkou
Jarní cibulky i s natí a pórek opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Okapaný pórek a cibulky nakrájíme na větší kousky, které osolíme, potřeme olejem smíchaným s… Více »
Losos s bylinkami a chřestem
Petrželku, pažitku a bazalku omyjeme, necháme okapat, na jemno nasekáme, smícháme. Lososa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme, porce opepříme a osolíme. Na jednu polovinu položíme směs nakrájených… Více »
Šátečky z listového těsta plněné bramborákovou…
Stružky česneku oloupeme a prolisujeme. Kysané zelí necháme okapat a rozkrájíme ho na menší kousky. Brambory omyjeme a nastrouháme, přidáme k nim nakrájené zelí, jedno vejce, škvarky a česnek. Směs… Více »
Salát z čínského zelí a mrkve se šunkou
Čínské zelí omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a rozkrájíme na kousky. Ve velké míse metlou smícháme jogurt s hořčicí, olejem, cukrem a octem,… Více »
Ořechové řezy z domácí pekárny
Lískové oříšky nastrouháme nebo v nožovém elektrickém mixéru nasekáme na jemno. V míse ušleháme vejce s mlékem, ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, připravenými oříšky,… Více »
Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60 gramů změklého másla a vejce. Přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do… Více »
Mazanec z bílé mouky z domácí pekárny
Máslo rozpustíme v hrnku na mírném ohni. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Jeden žloutek rozšleháme. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme… Více »
Tmavý kvasový chléb z domácí pekárny
Pro upečení tohoto chleba musíme mít kvas, který se připravuje 12 hodin předem. V míse smícháme 150 g celozrnné žitné mouky a sušený žitný kvásek, přilijeme 2,5 dl vlažné vody a vše velmi dobře… Více »
Dušené vepřové kotlety s chřestem a žampiony
Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme, také na jemno pokrájíme. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při… Více »
Vlnité masové špízy
Vepřovu kýtu omyjeme a osušíme, rozporcujeme na delší plátky, široké asi 2 centimetry, které lehce naklepeme, opepříme a osolíme. V misce smícháme sezamový olej a sójovou omáčku, dochutíme pepřem a… Více »
Pražský kuřecí rízek
Šunku nakrájíme na malé kousky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v cedníku okapat. Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce. V… Více »
Vepřové kotlety zapečené s uzeným sýrem a cibulí
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, Masox rozmícháme ve vodě, směs smícháme metlou s vínem. Sýr nastrouháme. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odkrájíme tučné části, naklepeme, opepříme a osolíme… Více »
Špagety s krevetami na chilli
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny. Krevety rozmrazíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. … Více »
Šunkové steaky s petrželkou
Petrželku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme. Sterilovaný hrášek proláchneme vodou a necháme v sítu okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku vcelku naporcujeme na silnější plátky. … Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Rychlý borůvkový koláč
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Ze 100 gramů hladké mouky, moučkového cukru a másla si připravíme drobenku. V míse smícháme mléko,… Více »
Klasické domácí rohlíky
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme změlké máslo a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu… Více »
Kotlety smažené v pivním těstě
Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, vajíčka a mouku, přilijeme pivo a vše smícháme do hladkého… Více »
Středně velký bílý chléb z domácí pekárny
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho… Více »
Zapečená kuřecí prsa s bramborami a rajčaty
Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s rajčatovým protlakem a pepřem a nakrájené maso do něj na 1 hodinu naložíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android