brazda
Hodnost: (167) Jen se vezuOblíbené jídlo: | vajíčka |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 584 | |
Založených kuchařek: | 0 | 9x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 27 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro brazda |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Pečený kapr se smetanovou omáčkou
Filety z kapra opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce a nasolíme. Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Cibuli nakrájíme nadrobno. V misce promícháme moukou se sladkou paprikou a ve směsi obalíme porce… Více »
Lazaně s mletým kuřecím masem a sýrovou omáčkou
V silnostěnném velkém rendlíku na oleji restujeme mleté kuřecí maso, dobřen mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Po pěti minutách vsypeme drobně posekaný česnek. Mrkev a pórek nakrájený na kolečka.… Více »
Fazolový salát s brambory
Fazole necháme přes noc namočené, poté je uvaříme do měkka, scedíme, necháme okapat. Brambory ve slupce vaříme do měkka, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli rozkrájíme nadrobno. Zálivku připravíme… Více »
Hovězí řízky dušené se slaninou a cibulí
Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme rozmíchali s mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno. Maso z obou stran… Více »
Krémová polévka z tykve
Pórek nakrájíme na kolečka, očištěnou tykev na kostky, očištěné fazolky překrojíme, starší rohlíky pokrájíme na kostičky. Na másle osmažíme pórek s tykví, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté… Více »
Zeleninová polévka s pivem
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli na kostičky, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, rohlíky nakrájíme na příčné plátky, petrželovou… Více »
Nákyp ze zeleniny
Brokolici a květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. Česnek rozdrtíme, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, sýry nastrouháme a promícháme se strouhankou, kapary a… Více »
Velikonoční plnění šneci
Na náplň umeleme šunku se sýrem, přimícháme kysanou smetanu, vejce, usekanou petrželovou nať. Směs dobře promícháme. Na vál prosejeme mouku, osolíme, přidáme pokrájené změklé máslo, podle potřeby… Více »
Salát z naložené červené řepy s kysanou msetanou
Z červené řepy slijeme polovinu nálevu, rybízový kompot scedíme (nálev použijeme jako nápoj) a nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a hrubě nastrouháme. Řepu se zbylým nálevem i… Více »
Srnčí kýta s houbami a cuketou
Cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na kolečka, houby nakrájíme na kostky, uvaříme ve vodě a scedíme. Feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek propasírujeme, maso… Více »
Smažené krevety v česnekové marinádě
Připravíme krevety: necháme je nevyloupané, pouze odstraníme střívka. V misce smícháme marinádu z utřeného česneku, šťávy z půlky citronu, změklého másla, posekané petrželové nati a kopru, osolíme,… Více »
Zapečené plněné kedlubny
Kedlubny oloupeme, seřízneme vršek a kedlubny vydlabeme. Takto připravené vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Na sítu necháme okapat a zchladnout. V mezičase si přichystáme náplň. V misce… Více »
Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou
Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním… Více »
Soté s vepřovými ledvinkami
Ledvinky očistíme, vykrájíme močovody, ledvinky nakrájíme na nudličky a necháme stát v mléce. Poté ledvinky několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Očištěné maso nakrájíme na nudličky. Cibuli… Více »
Dort s ananasem a tvarohovým krémem
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a v mírně předehřáté troubě… Více »
Placičky z celozrnné mouky
Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme… Více »
Tagliatelle s houbami a bešamelovou omáčkou
Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetku muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách… Více »
Taštičky plněné krabím masem
Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout. Šest cibulek… Více »
Pečená zvěřina na zelí
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, všechno maso očistíme a nakrájíme na kostky, klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka, švestky vypeckujeme a pokrájíme. Syrové zelí nakrájíme na nudličky, kysané… Více »
Grilované roštěnky v kořeněné marinádě
Očištěnou roštěnou nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a odkrojíme tuk. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Rošt potřeme olejem. Na marinádu v misce promícháme cibuli,… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Kakaové řezy s rumovou polevou
K prosáté mouce s kypřicím práškem přidáme cukr smíchaný s kakaem, vmícháme rozpuštěné máslo s olejem a rozšlehanými vejci a dobře promícháme. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali olejem a… Více »
Omáčka na pizzu
Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji osmažíme… Více »
Roláda z kuřecích prsou plněná vejci se zeleninou
Nejprve připravíme nádivku. Na másle dusíme zeleninu do měkka, když se voda vydusí, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, ochutíme kari kořením a mícháme, dokud vejce nezhoustnou. Plátky z kuřecích… Více »
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou
Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí, vodou, rajčatovým protlakem a octem. Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Očištěná a opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Maso zprudka… Více »
Pečené vepřové s hořčicí
Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na omáčku v misce promícháme hořčici s medem. Do vymazaného pekáče vložíme maso, obložíme… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android