stejskal
Hodnost: (130) Jen se vezuOblíbené jídlo: | tuňák |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 537 | |
Založených kuchařek: | 0 | 4x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 10 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro stejskal |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Polévka s klobásou
Na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou zeleninu, přidáme na malé kostky nakrájené brambory a vše podusíme. Pak vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přisypeme rozkrájený chléb. Vše vaříme, až… Více »
Salát z plodů moře a hrachu
Hrách propláchneme, nasypeme do mísy, zalijeme dostatečným množstvím studené vody a necháme 12 hodin bobtnat. Oloupeme cibuli, očistíme celer, oškrábeme mrkev a omyjeme. Scedíme hrách a dáme do hrnce… Více »
Polévka z krevet, makrel a plodů moře
Omyjeme rybí plátky, osušíme a pokrájíme na kusy. Nůžkami rozstřihneme po stranách krunýř krevet a vyhodíme. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku. Odrhneme mušle, omyjeme pod tekoucí vodou, scedíme a… Více »
Pikantní kukuřičné kuličky
Chilli papričky, listy mauricijské papedy, koriandr a fazolky nakrájíme nadrobno. Kukuřici, papričky, česnek, listy mauricijské papedy, koriandr, vejce a kukuřičnou mouku řádně promícháme. Přidáme… Více »
Polévka z mořských ráčků
Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo. Vykucháme makrely, vyřízneme plátky, omyjeme a překrojíme na poloviny. Očistíme krevety, omyjeme ve větším množství studené vody, rozstřihneme dole… Více »
Pečené kuře s medovou glazurou
Nejprve připravíme nádivku: Cibuli a řapík celeru nakrájíme nadrobno a opečeme v rendliku na másle nebo na oleji za stálého míchání na mírném ohni dozlatova. Rendlík odstavíme a k cibuli a celeru… Více »
Pizza con gambero
Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kroužky. Kousky ananasu necháme okapat. Nakrájíme šunku na kostky. Předehřejeme troubu na 200 °C. Bylinky opereme, osušíme a… Více »
Papriky dušené s rajčaty a vejci
Cibuli nakrájíme na proužky, podusíme na tuku do sklovita, přidáme stejně pokrájené a očištěné papriky, osolíme a dusíme bez podlévání na mírném ohni. Poté přidáme spařená, oloupaná a na plátky… Více »
Bramborové ravioli
Připravíme náplň - na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a opékáme 4 minuty. Přisypeme šalotku a česnek a znovu opékáme 3 minuty, dokud šalotka nezměkne. Vmícháme mouku a protlak zahříváme.… Více »
Skopové na kmíně
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso nakrájíme na kostky. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle, vložíme maso, kmín a trochu osmahneme. Zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme studeným vývarem,… Více »
Gratinované chlebíčky
Sýr nastrouháme na jemném struhadle a šunku nasekáme co nejdrobněji. Vše smícháme. Plátky veky potřeme máslem a obalíme je pouze z jedné strany ve smíchaném sýru se šunkou. Chlebíčky vyskládáme na… Více »
Italský zaječí salát
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Králičí stehna vložíme do 1,5 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu a přivedeme k varu. Důkladně osolíme, na středním ohni vaříme bez pokličky… Více »
Topinky se sleděm
Plátky sledě vykostíme, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 2 hodiny stát. Občas je obratíme. Potom je scedíme a osušíme utěrkou. Zeleninu nahrubo nasekáme. Plátky pokrájíme na kousky, dáme… Více »
Vejce s mozečkovou omáčkou
Uvařený mozeček prolisujeme, přidáme smetanu, okořeníme, osolíme řádně rozmícháme. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, podélně rozpůlíme a položíme na listy salátu. Na každou půlku dáme část omáčky a… Více »
Éclairs s čokoládovou polevou
Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme odpalované těsto. Zapracujeme 1 vejce. Necháme vychladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský… Více »
Limetkový sorbet
Ve vodě rozpustíme cukr. V hrnci uvedeme do varu sirup a vaříme 2 minuty. Stáhneme ze sporáku, vložíme limetkovou kůru a šťávu a dáme vychladnout. Sirup scedíme do mrazuvzdorné nádoby a mrazíme 2… Více »
Sekaná z telecího kořínku
Kořínek dobře omyjeme, odstraníme jícen a chřtán a v osolené vodě se zeleninou a půlkou cibule uvaříme do měkka. Uvařený kořínek z vody vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky a umeleme spolu se… Více »
Cibulový řízek
Řízky osušíme, lehce naklepeme a okořeníme solí a pestrým pepřem. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Předehřejeme troubu na 60°C … Více »
Telecí řízky se zeleninou
Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme máslo a řízky na něm na každé straně pečeme cca 3 minuty. … Více »
Míchaná vejce s hašé
Máslo rozpustíme v rendlíku, přisypeme mouku, zpěníme a ihned zalijeme mlékem. Povaříme na řidší omáčku. Přidáme pečené nebo uvařené a na drobno nakrájené maso, nasekanou petrželovou nať, osolíme a… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Obalované kuřecí řízky
Řízky omyjeme studenou vodou, osušíme a slabě naklepeme. Vajíčka ušleháme s 1 lžící vody. Cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. S nastrouhaným parmezánem, solí, pepřem a muškátem vmícháme do… Více »
Japonská rýže
Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Rozpálíme wok s olejem. Do horkého oleje nasypeme rýži, potom ji na mírném plameni za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Rozšleháme vejce a zvolna je přiléváme… Více »
Polévka zeleninová bílá
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit. Přidáme zeleninu rozkrájenou na nudličky a necháme uvařit do měkka. Polévku… Více »
Polévka dršťková
Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě). Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou… Více »
Meruňkové mufiny s jogurtem
Smícháme meruňky a rozinky s vejcem, máslem, medem, mlékem, vanilkovou trestí a jogurtem. Zamícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vločky a sůl, vložíme k základu a dobře vypracujeme. Formičky… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android