pokova
Hodnost: (1) Jen se vezuPodívejte se na recepty přidané uživatelem
Francouzská železitá polévka
V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme nasekané špenátové listy a obě suroviny asi dvě minuty restujeme. Orestovanou směs lehce zasypeme moukou zalijeme trochou… Více »
Labužníkova kuřecí křidélka
Smícháme olej, hořčici, mletou papriku, oregano, sůl, pepř a vše dobře rozšleháme. Kuřecí křidélka složíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme odležet alespoň půl hodiny. Občas obracíme. Zapékací… Více »
Krutony bylinkové
Veku nakrájíme na tenké plátky z nichž odkrojíme kůrku. Čerstvou petržel nasekáme. V pánvi rozpálíme olej a plátky veky v něm osmažíme do zlatavé barvy po obou stranách. Pak plátky vyjmeme, necháme… Více »
Polévka francouzského cibuláře
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej vsypeme brambory, cibuli a 2 minuty mícháme. Poté přidáme mouku, zalijeme menším… Více »
Polévka petrželová jemná
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou petržel, česnek a asi tři minuty mícháme, pak zmírníme teplotu pomalu přiléváme vývar a za občasného míchání přivedeme do varu,… Více »
Cibulová polévka s mlékem a Nivou
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnku ve studeném mléce rozmícháme mouku. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme lehce zrůžovět. Přidáme bobkový list, strouhaný muškátový… Více »
Slavnostní francouzká humrová polévka
Zeleninu ořistíme a pokrájíme na větší kousky. Humra usmrtime a omyjeme. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vložíme zeleninu, bobkový list a humra a zvolna opékáme, až humr lehce zčervená. Přilijeme… Více »
Mrazíkova zeleninová polévka
Nejprve si očistíme a na kostičky nakrájíme brambory, mrkev, kedlubnu a namočíme si houby do studené vody. Potom v hrnci rozpustíme máslo, vsypeme do něho drobně nakrájenou cibuli s pórkem a krátce… Více »
Pikantní studená jablečná polévka
Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, mango nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na másle, přisypeme kari a mícháme asi 2 minuty.Přidáme jablka, mango zalijeme… Více »
Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem
Předvařený hrách vložíme na 15 minut do studené vody. Potom k hrachu přidáme uzené koleno a zvolna vaříme asi 25 minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, brambory a celer a vše přidáme k masu… Více »
Osvěžující pórková polévka
Připravíme si jemně nasekanou cibuli a pórek nakrájený na tenká kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli, přidáme pórek a necháme lehce… Více »
Kuřecí paštika s olivami
Kuřecí maso nahrubo umeleme a nasekáme česnek. Maso s česnekem smícháme, přidáme sůl, pepř, vejce, bílé víno a strouhanku. Vše smícháme. Pak vyložíme zapékací misku slaninou a naplníme kuřecí směsí… Více »
Castrova polévka s rybou a kukuřicí
Cibuli s česnekem hrubě nasekáme. Z dýně a brambory nakrájíme větší kostky. Maso asi 2 minuty prohřejeme v páře. V hrnci rozpustíme máslo, na něm krátce opečeme cibuli s česnekem, přidáme kukuřici,… Více »
Sýrové mlsání
Do hrnce dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme do varu, poté odstavíme přidáme mouku, prášek do pečiva a dobře promícháme, až je těsto hladké a lesklé a nelepí se k nádobě. Hmotu necháme mírně… Více »
Majorská mrkvová polévka
Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, asi 1 minutu restujeme. Poté mrkev zalijeme vývarem, přidáme špetku cukru a za občasného míchání přivedeme do varu.… Více »
Asijská polévka
Nudle vsypeme do vařící slané vody a 2-3 minuty povaříme až změknou. Poté je propláchneme studenou vodou a odložíme stranou. Ve větším hrnci smícháme vývar a kokosové mléko. Přidáme očištěnou… Více »
Indická kořeněná polévka
Cibuli necháme na oleji mírně zrůžovět. Přidáme drobně nakrájený celer, mrkev, jablko, papriku, česnek a několikrát promícháme. Zasypeme moukou, přidáme kari, zázvor, skořici, kurkumu, zalijeme… Více »
Baltická sardinková pěna
Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme do pěny Rozdělíme do misek, ozdobíme plátky citronu a dáme vychladit. Více »
Upíří rajská polévka
Nejprve rajčata ponoříme do horké vody, kde je ponecháme asi 5 minut, poté je z vody vyjmeme, zbavíme slupek, tvrdých částí a pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme nahrubo pokrájenou cibuli a… Více »
Tousty s kozím sýrem a bylinkovým máslem
Plátky chleba z jedné strany lehce opečeme. Sýr nakrájíme na plátky asi centimetrové. Neopečenou stranu toustu potřeme bylinkovým máslem, položíme na něj plátek sýra, vložíme pod horký gril a 3… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Zbojnická čočková polévka
Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a… Více »
Krutony bylinkové
Veku nakrájíme na tenké plátky z nichž odkrojíme kůrku. Čerstvou petržel nasekáme. V pánvi rozpálíme olej a plátky veky v něm osmažíme do zlatavé barvy po obou stranách. Pak plátky vyjmeme, necháme… Více »
Polévka francouzského cibuláře
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej vsypeme brambory, cibuli a 2 minuty mícháme. Poté přidáme mouku, zalijeme menším… Více »
Labužníkova kuřecí křidélka
Smícháme olej, hořčici, mletou papriku, oregano, sůl, pepř a vše dobře rozšleháme. Kuřecí křidélka složíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme odležet alespoň půl hodiny. Občas obracíme. Zapékací… Více »
Polévka petrželová jemná
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou petržel, česnek a asi tři minuty mícháme, pak zmírníme teplotu pomalu přiléváme vývar a za občasného míchání přivedeme do varu,… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android