fronkova
Hodnost: (1) Jen se vezuPodívejte se na recepty přidané uživatelem
Pěna z makrely
Makrelu zbavíme kostí i kůže a vyšleháme s máslem, sýrem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Dáme do olejem vymazaných formiček a necháme cca 2 hodiny vychladit. Vyklopíme a zdobíme kousky… Více »
Omáčka z bílého vína a kopru
Do hrnce nalijeme suché bílé víno a zprudka vaříme, až zbudou asi 3 polévkové lžíce. Přidáme smetanu a mírně vaříme, až omáčka zůstává na vařečce. Přidáme 1 lžičku nasekaného čerstvého kopru, sůl,… Více »
Cibulová polévka s plesnivým sýrem
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme bobkový list, strouhaný muškátový oříšek a přivedeme skoro k varu. Odstavíme a necháme 20 minut louhovat. V jiném hrnci rozpusíme máslo, lehce zpěníme na kolečka… Více »
Zeleninová polévka po indicku
V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, na kostičky nakrájenou zelenou papriku bez… Více »
Borůvková polévka s červeným vínem
Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut. Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut. Zalijeme moukou… Více »
Rajčatová polévka s pestem
V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a jeden stroužek utřeného česneku. Nesmí změnit barvu. Přidáme mouku a cca minutu pražíme. Přilijeme vývar, rajčata z plechu i se šťávou,… Více »
Pěna z fazolí
Rozmixujeme konzervované bílé fazole, nahrubo nasekané 3 stroužky česneku, 1 lžíci nasekané rozmarýny, olej, sůl, pepř a citronovou šťávu z 1 citronu. Rozdělíme do 6 misek, zdobíme snítkou rozmarýny… Více »
Sezamová omáčka
Jarní cibulku nakrájíme nadrobno, na pánvi opražíme sezamová semínka. Všechny suroviny smícháme a prošleháme. Více »
Cibulová polévka z Francie
V hrnci ohřejeme v oleji máslo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, cukr a zpěníme. Zaprášíme moukou a cca 2 minuty opékáme. Přidáme vývar, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou, zvolna… Více »
Vaječná paštika
V misce promícháme želatinu s vodou, necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí. Želatinu vmícháme do zeleninového vývaru. Našleháme… Více »
Řeřichová polévka s bramborem
V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájené brambory, řeřichu, mícháme cca 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list, sůl, pepř a vše vaříme… Více »
Hrášková polévka z Francie
Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí. Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar,… Více »
Salát z červené papriky a cizrny
Okapanou konzervovanou cizrnu smícháme s nakrájenou cibulí, utřenými 3 stroužky česneku, octem, olejem, solí, pepřem a nadrobno nasekanou petrželkou. Červenou papriku opečeme a oloupeme, nakrájíme… Více »
Kořeněné masové kuličky
Nastrouháme cibuli, nameleme maso, nasekáme čerstvý koriandr, přidáme 2 utřené stroužky česneku, 1 rozšlehané vejce, strouhanku, protlak, sladkou papriku, nasekaný koriandr, sůl, pepř a smícháme. … Více »
Petrželová polévka s kari
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na větší kousky nakrájenou petržel, cibuli nakrájenou nadrobno, 1 utřený stroužek česneku a vše zpěníme, občas zamícháme. Přidáme jemné kari, vývar, sůl, pepř a… Více »
Pečená kuřecí křídla
Křidélka rozpůlíme v kloubku a vložíme do mísy. Smícháme olej, citronovou šťávu, sůl, česnek, kmín, oregano, chilli koření, mletou papriku, cayenský pepř, černý pepř. Směsí křídla potřeme a necháme… Více »
Zeleninová podzimní polévka
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, brambory a mrkev nakrájené na větší kostky, 3 utřené stroužky česneku a necháme cca 5 minut zpěnit. Přisypeme kari, oloupanou kůru z 1… Více »
Hřebenatky se sýrovou omáčkou
Omáčka Mornay: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, pražíme cca 5 minut. Přimícháme vodu z hřebenatek a vaříme do zhoustnutí, potom ještě cca 20 minut pomalu provařujeme. Přimícháme smetanu,… Více »
Hrachová polévka s uzeným masem a celerem
Hrách dáme do větší mísy s vodou a necháme stát přes noc. Slijeme vodu, do kastrolu s novou vodou dáme uzené koleno a hrách a asi 1 hodinu vaříme pod pokličkou. Přidáme 4 nadrobno nakrájené řapíky… Více »
Andaluské houbičky
Vybereme hodně malé žampiony, oddělíme nožičky a hlavičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, olivový olej a zpěníme nasekanou šalotku a polovinu ze 3 utřených stroužků česneku do té doby, než začnou… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Petrželová polévka s kari
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na větší kousky nakrájenou petržel, cibuli nakrájenou nadrobno, 1 utřený stroužek česneku a vše zpěníme, občas zamícháme. Přidáme jemné kari, vývar, sůl, pepř a… Více »
Cibulová polévka s plesnivým sýrem
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme bobkový list, strouhaný muškátový oříšek a přivedeme skoro k varu. Odstavíme a necháme 20 minut louhovat. V jiném hrnci rozpusíme máslo, lehce zpěníme na kolečka… Více »
Zeleninová polévka po indicku
V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, na kostičky nakrájenou zelenou papriku bez… Více »
Omáčka z bílého vína a kopru
Do hrnce nalijeme suché bílé víno a zprudka vaříme, až zbudou asi 3 polévkové lžíce. Přidáme smetanu a mírně vaříme, až omáčka zůstává na vařečce. Přidáme 1 lžičku nasekaného čerstvého kopru, sůl,… Více »
Borůvková polévka s červeným vínem
Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut. Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut. Zalijeme moukou… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android