vassova
Hodnost: (460) Jen se vezuPodívejte se na recepty přidané uživatelem
Knedlíky s jahodovou polevou
Těsto: Mléko vylijeme do malého kastrůlku, zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme 1 lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku přesejeme do mísy, přisypeme kypřící prášek,… Více »
Velikonoční tvarohový dezert
Do hrnce s dvojitým dnem vlijeme smetanu, do ještě studené smetany rozklepneme celé vejce, metličkou nad slabým ohněm šleháme, přisypeme cukr, vanilkový cukr, za stálého míchání přivedeme smetanu k… Více »
Chlebíček s marcipánem a ořechy
Mléko vlijeme do kastrůlku, zahřejeme ho na vlažné, stáhneme z ohně a vložíme rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a dáme do… Více »
Ledová káva Chicago
Studené mléko, koňak, kávu, vanilkový cukr a likér dáme do šejkru, který dobře uzavřeme a suroviny protřepeme. Opatrně otevřeme šejkr a hotovou kávu rozdělíme do připravených sklenek s ledem. Více »
Bramborový nákyp s vepřovými filety
Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na stejně silné plátky. Pečicí formu dobře vymažeme máslem, na dno naskládáme připravené bramborové plátky. Povrch brambor posypeme špetkou soli, pepřem,… Více »
Žebírko se zelím
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kotlety, potřeme máslem, osolíme, opepříme a na pánvi v horkém oleji z obou stran opečeme. Opečené maso… Více »
Pečené maso s jablky a ananasem
Jablka umyjeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citrónem. Ananas oloupeme, také nakrájíme na kolečka a přidáme k jablkům. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí, pepřem a kari kořením. Maso… Více »
Košíčky z listového těsta se šlehačkou
Pudink: 0,3 dl mléka vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Do zbylého mléka v hrníčku vsypeme cukr krupici, vanilkový cukr, pudinkový prášek, vše dobře rozkvedláme a vylijeme do vařícího mléka v… Více »
Marocká křidélka
Křidélka očistíme, omyjeme a osolíme. V pánvi rozpálíme olej, na něm po obou stranách restujeme připravená křidélka. Poté je odložíme stranou do dalšího použití. Do pánve přidáme drobně nakrájenou… Více »
Perník s kandovaným ovocem
Na malé kousky nakrájené kandované ovoce dáme do vhodné nádoby. Zalijeme rumem a necháme nejméně 60 minut namáčet. Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme krupicový a vanilkový cukr.… Více »
Roláda palančinková
Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr a malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v… Více »
Domácí jahodové nanuky
Očištěné a omyté jahody rozmixujeme spolu s citrónovou šťávou na kaši. Přisypeme cukr, promícháme, půlku směsi vlijeme do formiček na nanuky. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, smícháme s… Více »
Čokoládový dort s banány a vanilkovým krémem
Žloutky s máslem, cukrem, teplou čokoládou, skořicí, jemně nastrouhaným oříškem, kávou a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme se žloutkovou hmotou. Nakonec… Více »
Palačinky plněné ořechovou náplní
Do misky vsypeme mouku, vanilkový cukr, špetku soli, vejce a kypřící prášek. Nakonec vlijeme v mikrovlnné troubě zahřáté máslo a podle potřeby mléko. Metlou suroviny prošleháme na hladké, tekoucí… Více »
Čokoládová pěna s jahodovou omáčkou
Čerstvé, anebo mražené jahody dáme do kastrůlku, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a častým mícháním jahody zahříváme až do rozpuštění cukru. Potom je propasírujeme přes cedník a necháme vychladit… Více »
Polévka křenová s hovězím masem
Do hrnce vlijeme 1 l nálevu z kysaného zelí, přilijeme vodu. /Zelí na polévku nepoužijeme/ Vložíme do něj omyté maso, bobkový list, česnek, nastrouhanou mrkev a povaříme doměkka. Měkké maso vybereme… Více »
Vepřové kuličky se sýrem
V pánvi na polovině množství oleje, osmahneme oloupanou a nasekanou cibuli a necháme vychladnout. Mleté maso přidáme k cibuli, posypeme majoránkou, přimícháme prolisovaný česnek, podle chuti sůl,… Více »
Dušené hovězí s fazolkami
Omyté maso rozkrájíme na stejně velké kousky, které vložíme do hrnce na rozehřáté sádlo. Posypeme solí, zprudka osmahneme ze všech stran. Nakonec zasypeme moukou, promícháme, vložíme drobně nasekanou… Více »
Holub s rizotem a hříbky
Příprava rizota: Ve vhodném hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme nakrájenou jarní cibulku, oloupaný a POkrájený česnek, tymián. Vše orestujeme, přidáme rýži, kterou za stálého míchání restujeme… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Mákem plněné bramborové placky
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a v ní uvaříme umyté brambory ve slupce. Uvařené scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle na vál, kde už máme nasypanou mouku… Více »
Meruňkový kompot
Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme vanilkový i krupicový cukr a přivedeme k varu, následně ihned stáhneme ze sporáku. Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a řeznou plochou je postupně naskládáme na… Více »
Nudle Tagliatelle s mákem
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Uvařené scedíme, necháme okapat, udržujeme teplé. Rozehřejeme pánev, vložíme máslo, rozpustíme, přidáme mletý mák, vanilkový a… Více »
Špenátový koláč z listového těsta
Špenát rozmrazíme, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme 50 g másla, osmahneme na malé kostky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. … Více »
Smetanová bábovka s ořechy
Rozinky propláchneme pod tekoucí teplou vodou, necháme okapat a namočíme na 30 minut do rumu. Vejce v misce vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem na hustou pěnu. Ze smetany vyšleháme šlehačku,… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android