DANAE
Hodnost: (97) Jen se vezuNarozen: | 06.05.1977 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 728 | |
Založených kuchařek: | 0 | 4x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 14 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro DANAE |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou
Do trouby předehřáté na 200°C dáme péct plátky lososa, které jsme pokapali citrónovou šťávou. Chřest oloupeme, šalotku nasekáme na jemné kousky. V kastrolu dusíme víno s octem a nasekanou šalotkou… Více »
Dýňový koláč vařený v páře - Hóbak ttok
Dýni důkladně umyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme semena, která uchováme na konečnou ozdobu. V parním hrnci přivedeme k varu 300 ml vody. Když z vroucí vody začne vycházet pára, dáme do vody… Více »
Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon
Mořské plody propláchneme pod tekoucí vodou, 10 minut je necháme odpočinout jemně posypané solí a pepřem. Po deseti minutách je nakrájíme na kousky, velké asi centimetr. Papričky očistíme a nakrájíme… Více »
Jablkový koláč se šlehačkou
Příprava pečení: Troubu připravíme k předehřátí na 180°C. Pečící nádobu vymažeme 1 lžící másla. Koláč: Oloupaná jablka na struhadle nakrájíme na tenké plátky. Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou… Více »
Kaštanové buchtičky po italsku
Troubu připravíme k předehřátí na 190 °C, sušenky Amaretti nameleme, mandle nasekáme. Jedno vejce rozšleháme na potření pečiva před pečením. Těsto: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a necháme ho na… Více »
Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku
Chrupavku, jazyk a telecí hruď očistíme a namočíme na 3 hodiny do studené vody. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme v utěrce, odřízneme jim nohy a nakrájíme je na delší plátky.… Více »
Klasický bramborový salát s kořenovou zeleninou
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá je oloupeme a mřížkou na krájení vajec je rozdělíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme ji nadrobno. Brambory důkladně kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou,… Více »
Zapečené těstoviny s bramborami a sýrem
Postup: do pečicího hrnce, hlubšího pekáče nebo pečicí mísy nalijeme vypečenou šťávu z pečené vepřové krkovice a nádobou zakroužíme tak, aby se tuk dostal na celou plochu vniřních stěn. Ve vroucí… Více »
Letní zeleninový salát s rajčaty a okurkou
Ledový salát rozebereme, důkladně opláchneme a necháme okapat. Chřest uvaříme v osolené vodě a nakrájíme ho na malé kousky a necháme okapat. Artyčoky rozkrájíme na čtvrtky. Rajčata po spaření… Více »
Sytá polévka s vejcem a zeleninou
Petrželovou nať a pažitku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu, česnek, cibuli a brambory očistíme a oloupeme. Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Kořenovou… Více »
Smažený cejn se zeleninovou oblohou
Rybám odkrojíme hlavu, očistíme je a rybí maso nakrájíme na plátky 4 x 5cm. Tyto plátky prosolíme a popepříme bílým pepřem a necháme uležet tak, že je proložíme bavlněnou utěrkou. Hovězí maso… Více »
Bábovka s příchutí pomeranče
Příprava na pečení: bábovkovou formu vymažeme lžící másla, troubu předehřejeme na 180°C. Těsto: do hlubší mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, směs ochutíme špetkou soli. Ve druhé míse… Více »
Jablečné zákusky se šlehačkou
Příprava pečení: plech na pečení vytřeme lžicí másla, troubu připravíme k předehřátí na 220°C, na pomoučení válu odložíme 3lžíce mouky. Těsto: hladkou mouku s cukrem a špetkou soli prosejeme do… Více »
Roláda z telecího masa
Z telecího masa odstraníme všechen tuk a chrupavky a naporcujeme ho do plátků, které lehce naklepeme a plátky naklepaného masa srolujeme do rolek, které pevně srolujeme a zpevníme nití nebo tenkým… Více »
Slaný chléb s mákem a kari kořením
Příprava pečení: plech na pečení vymažeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme čtyři lžíce mouky, troubu připravíme k předehřátí na 190°C. Těsto: Hladkou mouku prosejeme do hlubší mísy s kypřícím… Více »
Kapří polévka se zeleninou
Kapra kuchyňsky očistíme a kapří hlavu a mlíčí dáme vařit do polévkového hrnce s kuličkami nového koření a s kuličkami celého pepře. Než se maso uvaří, nastrouháme kořenovou zeleninu a s trochou… Více »
Studená kuřecí polévka se zeleninou a knedlíčky
Kuře pečlivě očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Sezam namočíme na hodinu do studené vody, po namočení ho necháme okapat 15 minut na sítku. Houby shiitake namočíme na 1 hodinu do studené vody,… Více »
Bezlepkové perníčky zdobené bílkovou polevou
Těsto: Ve vodní lázni, ve větší míse, rozpustíme máslo a med. V tomto roztoku potom rozmícháme moučkový cukr a lžičku kořenící směsi do perníku. Potom základ těsta z ohně odebereme, ochutíme špetkou… Více »
Koláč plněný kukuřičným krémem
Příprava pečení: koláčovou formu vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 190°C. Těsto: do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku s kypřcím práškem do pečiva. Do této směsi dále… Více »
Sýrové těstoviny po italsku
Příprava: Hlubší a širší zapékací mísu nebo hlubší plech vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C. Postup: Sýr Parmezán a sýr Gruyére nastrouháme. Z nastrouhaného Parmezánu… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Kynuté ovocném knedlíky s mákem
Švestky propláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme je. Poté připravíme kvásek: ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr, smíchané suroviny necháme chvíli stát na teplém místě. Když kvásek vzejde,… Více »
Kuřecí řízečky v jogurtové marinádě
Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. V míse rozmícháme utřený česnek a nasekanou cibuli v bílém jogurtu. Marinádu ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a grilovacím kořením. Směs důkladně… Více »
Mleté vepřové maso po labužnicku
Mleté vepřové maso okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, vmícháme do něj nadrobno nasekanou cibuli. Maso necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Potom z uleželého masa vytvoříme šišky, které… Více »
Vepřové maso s vejcem a sýrem
Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky… Více »
Kynuté buchtičky s vanilkovým šodó pro celiatiky
Buchtičky: začneme přípravou kvásku. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr, necháme na teplém místě vzkypět. Do vzešlého kvásku přidáme špetu soli, olej, citrónovou šťávu, citrónovou kůru a… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android