beranova
Hodnost: (116) Jen se vezuPodívejte se na recepty přidané uživatelem
Španělská smažená kuřecí křidélka v sherry
Omytá a osušená kuřecí křidélka zbavíme špiček, poté je vložíme do velké mělké mísy. Oloupaný česnek utřeme se lžičkou soli a lžičkou rozmarýnových lístků, v malé misce smícháme s tabascem, suchým… Více »
Marinovaná vepřová panenka na špízu s arašídovou…
Nejprve vyrobíme marinádu. Prolisujeme 2 stroužky česneku, nameleme koriandr, kmín a pepř, nastrouháme čerstvý zázvor. Ve velké míse smícháme 2 lžíce sojové omáčky se dvěma lžícemi citrónové šťávy,… Více »
Solená treska zapečená s bramborami a cibulí
Abychom odstranili přebytečnou sůl, tresku nejprve opláchneme studenou vodou. Poté ji vložíme do hluboké misky, zalijeme studenou vodou a necháme máčet 24 - 48 hodin. Během této doby vodu 5 x nebo 6… Více »
Hovězí vývar Celestine
Umytou a osušenou petrželovou nať nasekáme nadrobno. Do misky dáme mouku, přidáme rozkvedlané vejce, sůl, přilijeme mléko a vše promícháme v řídké hladké těsto. Z těsta upečeme na oleji tenké… Více »
Směs listových salátů s osmaženým tuňákem a…
Nejprve připravíme dresink. V misce smícháme nasekanou čerstvou pažitku se solí, mletým pepřem a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Přilijeme rýžový ocet, sójovou omáčku, olivový a sezamový olej,… Více »
Smažené sardinkové filety v bylinkách
Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem. Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal… Více »
Sýrové rolky s bylinkami
Opereme kopr a petrželku, osušíme je, rozkrájíme nadrobno. Podrtíme piniové oříšky, sýr rozmělníme vidličkou, smícháme se smetanou, špetkou pepře a připravenými bylinkami i oříšky. Listové těsto… Více »
Koktejl z mušlí
100 ml bílého vína svaříme na čtvrtinu objemu a dáme vychladnout. Z mušlí malým nožem seškrábeme všechny nečistoty, pak je kartáčkem vypereme ve studené vodě, narovnáme do kastrolu, zalijeme 100 ml… Více »
Marinované chilli papričky Ambiente
Červené chilli papričky opereme, osušíme, potřeme olivovým olejem a ze všech stran opečeme téměř dočerna. Přendáme je do mikrotenového sáčku a zavážeme na uzel. Spaří se a půjdou snadno oloupat. … Více »
Hovězí játra na paprice
Hovězí játra vcelku naložíme přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 1:5. Jsou pak světlejší a křehčí. Játra vyjmeme z nálevu, osušíme, nakrájíme na plátky, které zprudka z obou stran opečeme na… Více »
Zeleninový talíř s arašídovou omáčkou
Ze zelených fazolových lusků okrájíme špičky, oloupané mrkve nakrájíme na tenké proužky, pekingské zelí na nudličky, římský salát rozebereme na listy, salátovou okurku nakrájíme na proužky. … Více »
Krůtí stehna na smetaně
Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno. Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce. V kastrolu rozškvaříme nadrobno pokrájenou slaninu, porce krůty opečeme do… Více »
Hovězí polévka Bouchere
Z kapusty vyřízneme košťál, rozebereme na jednotlivé listy, které pokrájíme na proužky. Přecezený minutkový hovězí vývar, do kterého přilijeme 2 dl vody, přivedeme k varu, nasypeme pokrájenou… Více »
Telecí filé Dartois
Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme. Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a… Více »
Studený vařený humr
Používáme vždy jen živé humry. Humra nejdříve usmrtíme vbodnutím nože za hlavou, poté ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem. Levou rukou držíme humra za krunýř, pravou rukou… Více »
Zeleninová krémová polévka s kari kořením
Očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme se solí. Do vysoké pánve se silným dnem dáme olej, zahřejeme, přidáme kari koření, skořici, muškátový oříšek, kurkumu a zázvor a… Více »
Špagety s pikantní mušlovou směsí
Oloupeme a na tenké plátky nakrájíme 4 stroužky česneku, nadrobno nasekáme 4 červené chilli papričky, konzervovaná rajčata vyjmeme z konzervy, okapaná nadrobno pokrájíme. Pak rozsekáme 3 lžíce… Více »
Kulebjaka, ruský piroh z lístkového kynutého těsta
Jde o piroh ve tvaru obdélníku o velikosti pečícího plechu, kde je náplň ve dvou vrstvách oddělených plátkem těsta. Nejprve připravíme těsto z polohrubé mouky, rozpuštěného másla, žloutků, vlažného… Více »
Indonézské kuře s kokosovým mlékem
Očištěná kuřecí prsa rozkrájíme na špalíčky 2 x 1 cm, nastrouháme zázvor, utřeme česnek, jarní cibulky nakrájíme na širší plátky. Ve wok pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí špalíčky prudce do… Více »
Salsa chilli Ambiente
Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem.… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Samsa, uzbecké pirožky s náplní ze skopového masa…
Nejdříve v osolené vodě s celým pepřem a novým kořením vaříme na kostky nakrájené skopové maso. Asi po 90 minutách přidáme k masu velkou mrkev pokrájenou na větší kusy a čtvrtku menšího celeru. Když… Více »
Gruzínské chačapuri
Nejprve připravíme nádivku. V misce utřeme brynzu s 50 g másla a jedním vejcem, směs přikryjeme a na 10 minut ji přikrytou uložíme do chladničky. V zadělávací míse drátěnou metlou vyšleháme mléko se… Více »
Tortily s kuřetem – pequeña quesadilla
Kuřecí základ Ambiente [47000]: Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky. Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme… Více »
Louisianské kuře s rýží
Střední kuře dobře omyjeme, osušíme, částečně vykostíme a rozdělíme na 8 porcí. Z paprik a chilli papriček odstraníme stopky a semena, papriky nakrájíme na větší kusy, papričky nadrobno posekáme. V… Více »
Směs salátů s rajčaty zapečenými se strouhankou
Velká rajčata nakrájíme na silné plátky, nasekáme bazalku, pažitku a petrželovou nať. Polovinu pepře nadrtíme, druhou polovinu umeleme. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje s máslem,… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android