Novakova
Hodnost: (291) Jen se vezuNarozen: | 07.08.1955 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1155 | |
Založených kuchařek: | 0 | 9x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 24 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro Novakova |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Smažený kapr
Naporcovaného kapra osolíme a necháme minimálně půl hodiny uležet. Následně je osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhané housce. V hlubším kastrole… Více »
Bramborové mrkvičky bez mrkve
Uvařené brambory prolisujeme a smícháme s ostatními přísadami v míse. Vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme váleček. Nakrájíme jej na malé kousky, které zaoblíme do tvaru mrkviček. V místě, kde by… Více »
Slepice vařená
Očištěnou slepici rozpůlíme (lépe se vejde do kastrolu), mírně osolíme a vaříme zhruba 2 - 4 hodiny. Zpočátku slepici vaříme pouze ve slané vodě, později, jakmile slepice částečně změkne, přidáme… Více »
Telecí řízky zapečené se šunkou
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na větší části másla na každé straně zhruba 3 minuty. Poté řízky přendáme do zapékací mísy vymaštěnou zbylým máslem. Na másle z… Více »
Telecí řízky s česnekem a smetanou jako minutka
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem nastrouhaným na jemno a petrželovou natí. Poté je zaprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém másle po obou stranách.… Více »
Koláč ovocný s vaječnou sedlinou
Připravíme těsto z mouky, cukru, másla a žloutků. Z těsta vyválíme plát o málo větší, než je dno dortové formy. Vložíme jej tak, aby vznikl okraj. Na koláč vyskládáme nerozmražené ovoce a pečeme, až… Více »
Nádivka ze žemlí
Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, na jemno nakrájenou petrželovou nať a rozehřáté máslo. Žemle rozkrájíme na kostičky a polijeme je připravenou směsí. Nemícháme… Více »
Smažený sýr ve vaječném obalu
Plátky sýra nakrájíme asi 1-1,5 cm široké. Obalíme je v mouce, v rozšlehaných vejcích a opět v mouce. Ihned je klademe do horkého tuku a zprudka smažíme. Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou. Více »
Pikantní guláš I
Zeleninu očistíme a na struhadle nastrouháme. Cibuli nakrájíme na drobno a spolu s nastrouhanou zeleninou podusíme na másle. Přidáme očištěné a na kostky nakrájené maso, vše osolíme, opečeme a za… Více »
Kuře dušené se smetanou
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme a ihned přidáme kuře rozdělené na kousky. Kuře zprudka opečeme po obou stranách, osolíme a přilijeme několik lžic vody nebo… Více »
Vepřová svíčková na roštu (panenská)
Maso očistíme a nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme, potřeme olejem a dáme na rozpálený rošt. Každý plátek pečeme na každé straně 8 - 10 minut. Záleží na velikosti a výšce porce. Více »
Super sendvič s rajčaty
Rozkrojené žemle rozpůlíme a potřeme máslem. Očištěnou okurku nakrájíme na plátky, rozložíme na spodní půlku žemle, osolíme a opepříme. Plátky sýra položíme na okurky. Rajčata omyjeme, osušíme,… Více »
Malinový parfait
Studenou vodou vypláchneme formu na srnčí hřbet, vyložíme fólií tak, aby 25 cm přesahovala na delších stranách přes okraj. Maliny očistíme, pokud možno nemyjeme, rozmixujeme a propasírujeme přes… Více »
Vepřové kotlety jako minutka se sardelemi
Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, mírně osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou… Více »
Krém k plnění banánků z odpalovaného těsta
Mléko smícháme se žloutky a moukou a za stálého míchání krém svaříme. Necháme vychladit. Cukr utřeme s máslem, po částech zašleháme vychladlý krém a instantní kávu. Více »
Vejce s rajčatovým protlakem a sýrem
Tekuté máslo rozmícháme ve smetaně, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, protlak a polovinu osolené směsi nalijeme do mělkého, lžící másla vymaštěného pekáče. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na… Více »
Špenát dušený s rýží
Kostku masoxu vložíme do odměřené vody, přidáme vypraný špenát vcelku i s kořínky, máslo a řádně vypranou a spařenou rýži. Vše dusíme přikryté, až je rýže měkká. Osolíme a podáváme. Více »
Chřest s vaječným sypáním
Chřest omyjeme, oloupeme (pokud je mladý, loupat nemusíme), zdřevnatělé části odřízneme a chřest svážeme do čtyř svazků. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu s cukrem, citronovou šťávou a 10 g tuku.… Více »
Omelety celovaječné
Všechny přísady smícháme a v pánvi na másle upečeme omelety. Podáváme s kompotem anebo s ovocným salátem. Více »
Dezert čokoládový s piškoty
Čokoládu nahřejeme, utřeme s máslem, žloutky a cukrem do pěny. Do silné kávy namáčíme piškoty, skládáme do skleněné mísy. Každou vrstvu piškotů potřeme krémem a povrch bude tvořit také krém, který… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Zelenina zapečená s masem
Očištěné papriky zbavíme semen, rajčata a brambory oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky. Nahrubo nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na malé kostky nakrájené maso,… Více »
Smažený kapr
Naporcovaného kapra osolíme a necháme minimálně půl hodiny uležet. Následně je osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhané housce. V hlubším kastrole… Více »
Omáčka játrová
Játra očistíme a drobně nakrájíme nebo játra naškrábeme. V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená játra, posypeme troškou kmínu a játra dusíme cca 15… Více »
Sázená vejce s anglickou slaninou
Máslo rozpustíme na dvou pánvích, na každou položíme plátky slaniny překrojené na poloviny. Slaninu rozložíme tak, aby bylo pokryto dno. Jakmile slanina zesklovatí, rozklepneme na každou pánev čtyři… Více »
Sázená vejce (základní předpis)
Máslo rozpustíme na pánvi nebo v důlcích lívanečníku a osolíme. Vejce na ně opatrně rozbijeme, zmírníme plamen, aby se netvořily bubliny. Jakmile je bílek tuhý, vejce podáváme. Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android