Bírová
Hodnost: (48) Jen se vezuNarozen: | 08.08.1962 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 84 | |
Založených kuchařek: | 0 | 3x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 3 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro Bírová |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Ovesná kaše s malinami a borůvkami
V malém kastrolu přiveďte k varu 400 ml vody. Za stálého míchání přidávejte ovesné vločky. Vařič stáhněte na minimum, přidejte skořici a sůl, nechte vařit 15 minut za občasného míchání. Pro hustější… Více »
Dušené mušle se šafránem a bílým vínem
Mušle propláchneme pod studenou vodou; ty, co se nezavřou po poklepání nebo jsou rozbité, vyhodíme. Ve velkém rozpáleném hrnci zlehka osmažíme cibulku, přidáme mušle, víno a promícháme, vaříme pod… Více »
Jahody s likérem Amaretto a jogurtem
Omyté jahody překrájíme napůl, pokapeme amarettem a medem a necháme 15 minut uležet. Do 4 sklenic dáme jogurt, přidáme jahody, pokapeme zbytkem marinády a ozdobíme mátou. Více »
Těstoviny s paprikou, bazalkou a česnekem
Do velké rozehřáté pánve nalijeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a restujeme dozlatova. Přidáme scezené nakrájené papriky, sůl, pepř a smažíme 2-3 minuty. Mezitím uvaříme těstoviny v… Více »
Grilovaná plněná rajčata uzeným lososem a…
Rozpůlená a vydlabaná rajčata dejte na rozpálený gril a pečte 2-3 minuty. Do misky dejte vejce, bílek, sůl, pepř, uzeného lososa, zalijte mlékem a rozšlehejte. Směs nalijte na pánev a připravte… Více »
Kuřecí rizoto s hráškem
Na teflonové pánvi opečte prsa z každé strany po 3 minutách, poté nakrájejte na malé kostičky. Do velkého hrnce nalijte olej a smažte cibuli 2 minuty, přidejte rozmarýn a smažte další 2 minuty za… Více »
Kuřecí rolka plněná houbami a rozmarýnem
Kuřecí prsa naklepeme na sílu půl centinetru. Zbylé suroviny rozmixujeme, směs rozetřeme na jednu stranu plátku a zarolujeme, spíchneme párátky či špejlemi. Rolky zabalíme po jedné do pečicího… Více »
Pečené čerstvé ovoce s likérem Grand marnier
Omyté ovoce nakrájíme na kousky. Fíky napůl, broskve na čtvrtiny, hrušky podélně na čtvrtky a švestky napůl. Naskládáme do zapékací misky, pokapeme pomerančovou šťávou a necháme péct v troubě… Více »
Tyčinky s parmskou šunkou a tuňákovou pěnou
Slijte tuňáka, vložte do mixéru, přidejte česnek, majonézu, petržel, sůl, pepř a mixujte do hladké pěny. Tyčinky do 1/3 namočte v tuňákové pěně a obalte plátkem šunky. Podávejte se salátem. Více »
Sardinky pečené s citronem a kapary
Ze dvou citronů ostrouháme kůru (tu odložíme stranou), vymačkáme šťávu do misky ke kaparům, tymiánu a oleji. Osolíme a opepříme, dobře promícháme. Vykuchané sardinky, přelité směsí, pečeme 25 minut… Více »
Srnčí řízky na červeném víně
Do plastové nebo porcelánové mělčí misky dáme maso nakrájené na 6 stejných plátků, položíme na ně bobkový list, cibuli, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme a necháme minimálně 5 hodin marinovat… Více »
Tygří krevety s čočkou a pórkem
Pórek, nakrájený na špalíčky, vaříme v páře 8 minut, přidáme krevety a vaříme dalších 6 minut. Čočku scedíme, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Přesypeme do misky, zakápneme citronovou… Více »
Vepřové steaky s houbami a rozmarýnem
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, osolené steaky v něm osmažíme z každé strany 2 minuty dohněda, vyndáme je a dáme stranou. Do pánve dáme žampiony pokrájené na čtvrtky, nasekaný rozmarýn a dusíme 3… Více »
Dušené pikantní hovězí s divokými houbami
Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm dáme do mísy a poprášíme moukou. V hrnci opečeme na oleji maso 2-3 minuty dohněda, poté vyndáme a nasypeme malé cibulky a pancettu, dusíme 5 minut, občas promícháme.… Více »
Svíčková s gorgonzolou a pepřovou omáčkou
Maso rozkrájíme na 4 stejné steaky. Na větší rozpálené pánvi smícháme olej a máslo, přidáme pepř a steaky opékáme z každé strany 3 minuty. Poté vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve vlijeme víno,… Více »
Italské burgery
Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme. Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje … Více »
Vejce pečené se šunkou v česnekovo-rajčatové…
Předehřejeme plynovou troubu na stupeň č. 4, elektrickou na 180 °C. Mezitím si připravíme omáčku. K dozlatova osmaženému česneku přidáme rajčata a vaříme na středním plamenu 10 minut za občasného… Více »
Pikantní těstoviny s hřiby
Houby dejte na 20 minut do teplé vody nasáknout, poté vymačkejte přebytečnou vodu, tu si schovejte, houby dejte stranou. Bílou část pórku nakrájejte na tenká kolečka. Do většího rozpáleného hrnce… Více »
Tyčinky podle Gina
Předehřejeme si troubu, plynovou na stupeň č. 5, elektrickou na 190 °C. V mixéru nasekáme sušené ovoce na hrubo, přisypeme mandle, vločky, slunečnicová semínka, mouku, přilijeme med a jablečný džus.… Více »
Těstoviny s mletým masem a cibulí
Do velkého rozehřátého hrnce vlijeme olej a osmažíme na něm najemno nakrájenou cibuli s mrkví, až cibule začne zlátnout. Přidáme mleté jehněčí a hovězí maso dobře zamícháme a smažíme 10 minut, až… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Lehký banánový koktejl
Kousky banánu vložíme do mixéru, zalijeme javorovým sirupem, posypeme skořicí a zalijeme mlékem. Mixujeme do hladka přibližně 1 minutu. Dvě sklenice, do poloviny naplňené nadrceným ledem, dolijeme… Více »
Citronové krevety s česnekem a pepřem
Z citronu ostrouháme kůru a odložíme stranou. V rozehřáté panvi s olejem osmažíme nasekané chilli papričky, česnek, přidáme krevety a necháme 4 minuty smažit za občasného míchání. Přidáme šťávu z… Více »
Dýňová polévka
Ve velkém hrnci osmažte na oleji cibulku asi 2 minuty. Dýni oloupejte a zbavte semen, nakrájejte na kostky a přisypte k cibuli. Oloupanou bromboru nakrájenou na čtvrtiny, přidejte k ostatním… Více »
Dušená kuřecí prsa s pepřem a cuketou
Hrnec vhodný do trouby rozehřejeme, přilijeme lžíci oleje a podélně přepůlená prsa v něm smažíme lehce dozlatova, nesmí být úplně hotová, vyndáme a necháme stranou. Do hrnce přilijeme zbylý olej a… Více »
Jahody s likérem Amaretto a jogurtem
Omyté jahody překrájíme napůl, pokapeme amarettem a medem a necháme 15 minut uležet. Do 4 sklenic dáme jogurt, přidáme jahody, pokapeme zbytkem marinády a ozdobíme mátou. Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android