cerna
Hodnost: (363) Jen se vezuOblíbené jídlo: | švestky |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1028 | |
Založených kuchařek: | 0 | 18x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 34 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro cerna |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Smažené myšky
Mouku prosijeme a necháme na teplém místě. Droždí rozdrobíme, smícháme s 3/16l vlažného mléka, trochou mouky a cukru a necháme vzejít kvásek. Když kvásek zdvojnásobí objem, nasypeme mouku na vál,… Více »
Houby ve smetanové omáčce
Očištěné, na kousky nakrájené houby vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, podle chuti osolíme a krátce povaříme.… Více »
Kakaový sněhový krém
Prosáté kakao rozmícháme s vlažným mlékem na hustou kaši. Přidáme žloutky a třeme do pěny. Do kastrůlku dáme cukr, přilijeme lžíci vody a svaříme tzv. "na nit". Z bílků ušleháme pevný sníh, do… Více »
Zeleninová pánev s červeným vínem
Omyté cukety nakrájíme na plátky, očištěné papriky na kostičky a omyté lusky rozpůlíme. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme cukety a papriky a… Více »
Úhoř na česneku
Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso grilujeme po každé straně asi 3 minuty, potom porce vložíme na pánev s olejem, česnekem utřeným se solí a bobkovým listem. Smažíme… Více »
Krémová polévka se sýrem
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji s mlékem, zředíme vývarem a osolíme. Přidáme nakrájenou cibuli, celer, opepříme a vaříme asi 30 minut. Necháme částečně vychladnout. V polévce… Více »
Fazolová směs s uzeným masem
Fazole den předem namočíme do studené vody. V kastrole na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, vmícháme fazole, osolíme… Více »
Dušené králičí ragú
Očištěné a omyté porce králíka osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením a mletou paprikou. Maso po všech stranách zprudka opečeme na horkém oleji spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou… Více »
Špenátové omelety s uzeným masem
Zmrazený špenát nakrájíme na kousky, za stálého míchání necháme rozmrazit a část tekutiny odpařit. Vejce rozšleháme se 2 lžícemi smetany, solí a pepřem. Vmícháme špenát, těsto rozdělíme na dvě… Více »
Celer smažený s uzeným masem
Oloupaný celer vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme jej a vychladlý nakrájíme na 8 koleček. Na každé kolečko přiložíme plátek uzeného masa a přimáčkneme. Připravíme… Více »
Zeleninový koláč se žampiony
Z mouky, 125 g másla, 3 lžic vody, jednoho vejce a špetky soli vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie, dáme do chladničky na 30 minut. Dortovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto,… Více »
Somersetská houbová polévka
V hrnci na rozehřátém másle zvolna zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a občas mícháme asi 10 minut. Potom přilijeme vývar, víno,… Více »
Koktejl z černého rybízu
Kompotovaný černý rybíz prolisujeme sítkem a šťávu nalijeme do mixéru. Přilijeme vychlazené mléko, cukr, jogurt, vše umixujeme. Koktejl nalijeme do vysokých sklenic a ihned podáváme. Více »
Knedlíčky z bramborové kaše
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a pod pokličkou rozvaříme. Vodu scedíme a brambory prolisujeme. Scezenou vodu nalijeme na prolisované brambory, znovu… Více »
Hovězí závitky s nivou
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou a na hranolky nakrájeným sýrem. Stočíme do závitků a sepneme párátky. Na oleji… Více »
Kuřecí stehýnka na bylinkách
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, stehýnka opečeme po všech stranách do zlatova. Vyjmeme je a udržujeme teplá. Výpek zředíme vínem, svaříme na… Více »
Křupavý salát se sezamem
Fazolové výhonky propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do salátové mísy vsypeme omyté, natrhané listy ledového salátu, fazolové výhonky, jemně nakrájené cibulky a očištěnou, na nudličky… Více »
Vepřové kotlety po selsku
Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Kotlety vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře. … Více »
Plněné plátky z vepřové kýty
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji zlehka opečeme po jedné straně. Na opečenou stranu masa položíme plátek… Více »
Zeleninové karí
Oloupanou cibuli a česnek jemně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme karí koření a promícháme. Dále přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata a fazolky. Podlijeme trochou vody a dusíme. Když jsou… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Domácí dětské piškoty
Třetinu cukru oddělíme a zbylý utřeme se žloutky do pěny. Postupně přiléváme horkou vodu a přisypáváme hrubou mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj oddělený cukr a spolu s práškem do… Více »
Banánový salát s jablky
Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do salátové mísy. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Přidáme k banánům. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a… Více »
Hermelínový salát s rajčaty
Hermelíny rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, pokrájíme na plátky, hlávkový salát dobře opláchneme a natrháme. Salát upravíme na talíř, poklademe jej rajčaty a rozkrájeným… Více »
Řezy den a noc
Žloutky utřeme v míse s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Přidáme vlažné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozdělíme do dvou… Více »
Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami
V kastrole na másle orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme hladkou mouku, okořeníme pepřem. špetkou muškátu, zalijeme vodou a osolíme. Do základu přidáme oloupané, jemně… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android