pepa
Hodnost: (333) Jen se vezuOblíbené jídlo: | muffiny |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1005 | |
Založených kuchařek: | 0 | 9x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 27 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro pepa |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Kuřecí prsíčka v cuketovém kabátku
Omytou cuketu pokrájíme šikmo na tenké plátky, krátce je spaříme v horké vodě a po vychladnutí osušíme. Kuřecí prsa mírně naklepeme a prořízneme do nich kapsu. Každou kapsu naplníme špalíčkem sýra,… Více »
Bramborové kotlety se zeleninou
Uvařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme očištěnou, povařenou zeleninu nakrájenou nadrobno, strouhanku osmaženou na másle, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme a… Více »
Kuře po srbsku
Očištěné a omyté kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a na celé dávce oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou… Více »
Mléčné těsto
Mléko, sůl, mouku, žloutky, olej a rum vymícháme na husté hladké těsto. Dáme je na 20 minut odpočinout. Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, vmícháme do těsta a necháme asi 5 minut stát. Potom… Více »
Telecí závin
Jemně nakrájenou šunku, natvrdo uvařené, nasekané vejce a podušenou zeleninu okořeníme pažitkou a dobře promícháme. Touto směsí potřeme naklepaný a osolený plát masa. Zabalíme a zavážeme nití.… Více »
Vinohradské zelí
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky. Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí nakrájíme na malé kousky, papriky na čtvrtky, rajčata a cibuli na kolečka a česnek nadrobno nasekáme. Na sádle… Více »
Sekaná pečeně bez housky
Omyté maso na strojku dvakrát umeleme, polijeme vlažným mlékem a necháme asi 15 minut vsáknout. Potom přidáme mouku, sůl, pepř, vejce ušlehaná do pěny a nasekanou petrželku. Vše propracujeme, až je… Více »
Pečené ledvinky s omáčkou
Ledvinky odblaníme, omyjeme a osušíme. Na rozpáleném másle je opečeme po obou stranách (asi 15 minut). Osolíme, přendáme na nahřátou mísu a nakrájíme na tenké plátky. Přiklopíme pokličkou a postavíme… Více »
Domácí kynuté briošky
V míse smícháme mouku, cukr, sušené droždí a sůl. Přilijeme vlažné mléko, přidáme 3 vejce, vypracujeme těsto a hněteme 10 minut. Potom do základu zapracujeme změklé máslo a hněteme ještě 10 minut.… Více »
Treska dušená v leču
Očištěné porce tresky osolíme a vložíme do kastrolu na dvě lžíce rozehřátého oleje. Podlijeme trochou vroucí vody a dusíme asi 15 minut. Po vychladnutí maso vykostíme a kůži stáhneme. Oloupanou,… Více »
Grilované hřiby
Rozpuštěné máslo smícháme s olejem, citronovou šťávou, česnekem utřeným se solí a s kořením. Očištěné kloboučky větších hřibů ve směsi namáčíme a napichujeme je na jehly. Vložíme na rozehřátý gril a… Více »
Kořeněné čtverečky
Připravíme těsto jako na sušenky a vyválíme 4mm vysoký plát ve tvaru obdélníku. Rádýlkem nakrájíme čtverečky, potřeme je ušlehaným bílkem a potom je přeneseme na plech. Ozdobíme je půlkou loupané… Více »
Mediteránské lasagne
Omyté, podélně rozkrojené lilky, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a očištěné, na dílky nakrájené žampiony vložíme na plech, osolíme, opepříme a grilujeme v horké troubě 5-10 minut doměkka. … Více »
Domácí špecle
Osolenou mouku, olivový olej a 150 ml vody zapracujeme v řídké těsto, chvíli šleháme. Těsto můžeme přelít přes sítko, případně lžičkou vykrajujeme malé nočky a vahzujeme je do vroucí osolené vody,… Více »
Fazolková polévka s kuřecím masem
Do vroucího vývaru v hrnci vsypeme fazolky a zvolna je povaříme doměkka. Přidáme sójovou omáčku, zázvor a pepř. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky a přidáme do polévky spolu s očištěnou,… Více »
Mrkvová polévka pro miminka
Očištěnou a dobře omytou mrkev nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 2 hodiny. Potom polévku rozmixujeme a doplníme převařenou vodou na objem 1 l. Více »
Oříškový nákyp
Žloutky utřeme s máslem a cukrem. Přidáme pudingový prášek, opražené, umleté oříšky a citronovou kůru. Za stálého míchání přilijeme mléko. Na mírném ohni necháme přejít varem a stále mícháme. … Více »
Mladý špenát dušený
Špenátové listy omyjeme, necháme okapat a potom je vložíme na rozehřáté máslo. Přidáme usekaný česnek, sůl, promícháme a bez podlití dusíme doměkka. Pokud je potřeba, podlijeme trochou vývaru. … Více »
Banánové chuťovky
Oloupané banány nakrájíme na špalíčky. Žervé umícháme se změklým máslem a ozdobně nastříkáme na špalíčky. Chuťovky ozdobíme celými lískovými oříšky a podáváme. Více »
Sépie se zelenou paprikou
Očištěné a omyté sépie rozřízneme a povrch nařízneme šikmo do tvaru mřížky. Maso nakrájíme na obdélníčky asi 2x4 cm, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou, necháme chvíli stát. Potom sépie vyjmeme… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Pannacotta s jahodovým pyré
Smetanu vlijeme do kastrolu a svaříme ji s cukrem a citronovou kůrou. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme a dřeň i lusk přidáme do smetany. Plátky želatiny na chvíli namočíme do studené… Více »
Bramborová polévka s kedlubnou
Očištěné, nakrájené kedlubny a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme. Přidáme uvařenou zeleninu, vše prolisujeme a ještě krátce povaříme. … Více »
Kuřecí prsa se žampiony
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a mírně rozklepeme. Osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a opečeme po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova. Na másle… Více »
Pomerančový dort z listového těsta
Listové těsto rozválíme na velký tenký plát a pomocí dna formy o průměru 26 cm vykrojíme 3 kola. Propíchneme několikrát vidličkou a postupně upečeme v silně vyhřáté troubě, necháme vychladnout. … Více »
Zeleninová polévka jemná
Kořenovou zeleninu pečlivě očistíme, nakrájíme na menší kostičky, květák rozebereme na menší růžičky, vše zalijeme vroucí vodou a vaříme téměř doměkka. Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android