nik
Hodnost: (48) Jen se vezuOblíbené jídlo: | langoše |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 259 | |
Založených kuchařek: | 0 | 1x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 6 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro nik |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Smažené smetanové cukroví
Do mísy prosejeme 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky s práškem do pečiva. Přidáme cukr, máslo, 3 žloutky, nastrouhané loupané mandle, skořici, mletý zázvor, rum a 2.2-2.5 dl smetany. Vše promícháme… Více »
Pikantní hráškový bujon s chilli
Mražený hrášek promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme ho odkapat. Z omytého koriandru otrháme lístky a odložíme je na ozdobení polévky. Malou chilli papričku a malou zelenou feferonku omyjeme,… Více »
Koláčky - lodičky s krémem a krevetami
Uvaříme si krevety. Zmrazené vyloupané krevety musíme správně rozmrazit. Zmrazené malé krevety umístíme do mikrotenového sáčku a vložíme je přes noc do misky s ledovou vodou a necháme je v chladničce… Více »
Košíčky s pomerančovou náplní a čokoládou
Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 55g g Hery spolu s 60 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžíce pomerančové… Více »
Játrová drůbeží paštika s ořechy
Kuřecí játra očistíme od blanek a žilek, omyjeme, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme je hodinu v chladničce. Potom je slijeme přes síto, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Omyjeme… Více »
Bylinková nádivka do pita chleba
Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem. Uvařené scedíme a rozmačkáme téměř na kaši. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Jednu malou… Více »
Sýr domácí
Tvaroh dáme do mísy, zakryjeme ho gázou, aby se k němu nemohly dostat mušky a necháme ho 5-6 dnů na teplém místě uležet. Každý den ho promísíme. Tvaroh musí být dostatečně vlhký a mít… Více »
Zemlbába s jablky a hruškami
Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky (1 cm). Omytá zdravá a osušená jablka i hrušky rozkrájíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Jablka nakrájíme i se slupkou na plátky. Hrušky oloupeme a též… Více »
Hartmanická chlebovka se smetanou
Do vody se solí, lžicí sádla a kmínem vložíme tvrdší chleba, který jsme rozlámali na malé kousky nebo pokrájeli na kostky. Chlebovku vaříme 30 minut. Mezitím dáme do misky zakysanou smetanu a… Více »
Dezert z angreštu
Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 1 - 1/2 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě… Více »
Těstoviny s ragú na rajčatech a červeném víně
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kratší hranolky. Očistíme cibuli, česnek, mrkev. Mrkev pokrájíme na kolečka, cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Čerstvý rozmarýn opláchneme pod tekoucí… Více »
Slané lívanečky
Do mísy rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 0.5 lžičky cukru, 1 dl vlažného mléka a necháme kvásek vykynout. Potom ke kvásku prosejeme polohrubou mouku se solí, promícháme a přidáme vlažné mléko.… Více »
Novoroční čočka s kysanou smetanou
Přebranou a promytou čočku dáme do hrnce s litrem vody, bobkovým listem, celou oloupanou cibulí, omytou snítkou libečku (1 lžíce) a uvaříme ji do měkka. V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku… Více »
Bylinková slepičí polévka s rýží a vejcem
Připravíme slepičí bujon. Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Celou cibuli očistíme a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na… Více »
Šišky se strouhankou
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Potom je oloupeme a na pomoučeném vále jemně nastrouháme. Přidáme 100 g krupice, 2 lžíce octa, sůl (1/2 lžičky), 2 vejce a podle potřeby hrubou mouku. Vše… Více »
Celerový salát s marinádou a ovčím sýrem
Nejdříve si připravíme marinádu: Do misky dáme 1 dl vody, ve které rozpustíme 2 lžíce cukru, přilijeme 0,5 dl octa a přimícháme 3 lžíce oleje. Z omytého celeru odkrojíme 1/4, kterou si odložíme… Více »
Grenadýrmarš s klobásou
Do většího hrnce si dáme 1.5 litru vody, 1 lžičku soli, 1 lžíci oleje a když se začne vařit, dáme do ní široké nudle, promícháme a pomalu je vaříme přibližně 8-10 minut (podle návodu na obale).… Více »
Bramborové karbanátky s kari
Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Pomeranče omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky. V pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla… Více »
Rychlé žitné škubánky
Ve větším hrnci nasucho opražíme žitnou mouku se solí. Musí mít světlou růžovou barvu. Do mouky utvoříme obráceným koncem vařečky otvory a hned přilijeme vařící vodu (podle potřeby 4-5 dl), mouku… Více »
Švédské jednoduché chuťovky
Z plátků bílého a slunečnicového chleba vypíchneme formičkou různé tvary. např. kolečka, srdíčka aj., přibližně o průměru 6 cm. Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Malé chlebíčky… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Žemlový knedlík se sněhem
Žemle nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh. V pánvi na rozpáleném másle žemli osmažíme dozlatova a dáme ji do mísy. Přidáme… Více »
Slovácký velikonoční mazanec
Do mísy dáme kvasnice, lžičku vanilkového cukru a 1 dl vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. V misce si utřeme žloutky s moučkovým cukrem a máslem do pěny. Do vzešlého kvásku postupně přimícháme… Více »
Tuňákové pirohy
Do mísy dáme hladkou mouku, ocet, sůl, uděláme do mouky důlek a pomalu budeme přilévat vlahou vodu a vidličkou promícháme těsto. Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme vláčné těsto… Více »
Šišky se strouhankou
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Potom je oloupeme a na pomoučeném vále jemně nastrouháme. Přidáme 100 g krupice, 2 lžíce octa, sůl (1/2 lžičky), 2 vejce a podle potřeby hrubou mouku. Vše… Více »
Bramborovo - krupicové knedlíky
Den předem brambory omyjeme, dáme do 1 litru vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut. Druhý den je nastrouháme a v míse smícháme s 8 lžícemi dětské krupice a 5 lžícemi hrubé mouky.… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android