kvapil
Hodnost: (63) Jen se vezuPodívejte se na recepty přidané uživatelem
Čatní z kdoule s mangem
Thajskou šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kdoule pořádně otřeme utěrkou, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme jádřince. Dužinu nahrubo nastrouháme. Oloupané mango nakrájíme na plátky.… Více »
Pomazánka na bavorský způsob
Rozmačkaný vyzrálý sýr s bílou plísní promícháme se změklým máslem až získáme kompaktní směs, přidáme cibuli, osolíme, okořeníme a postupně za stálého míchání přiléváme světlé pivo, nejlépe… Více »
Hovězí maso s tykví
Čerstvé hovězí maso potřeme olejem a pepřem, položíme na rošt do zapékací misky a dobu pečení přizpůsobíme podle toho, jak chceme maso propečené, na středně propečené maso asi 1-1,5 hodiny. Velké… Více »
Cuketové závitky se sardelkou a tuňákem
Nakrájíme podélně jednu středně velkou cuketu na plátky tak, aby byly co nejtenčí, můžeme použít i škrabku na brambory. Druhou, přibližně stejně velkou cuketu nakrájíme buď ostrým nožem nebo… Více »
Med z broskví
Dužinu z omytých, vypeckovaných a rozpůlených broskví rozmixujeme společně s citronovou šťávou a květovým medem, přimícháme 1 balení želírovacího prostředku bez cukru, pro poměr ovoce-cukr 3:1. … Více »
Kuskus s lososovými steaky
Steaky z lososa (1 ks o váze asi 170 g) položíme na velký kus alobalu. V misce smícháme 100 ml pomerančové šťávy, mletý kmín a med, vzniklou směs nalijeme na steaky (1 lžíci na jeden steak), posypeme… Více »
Sněhové housenky pro víly (dětská párty)
Předehřejeme troubu na 120°C a připravíme plech s pečicím papírem. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, opatrně přidáme krupicový cukr, lžičku bílého vinného octa a ušleháme lesklý sníh. Ušlehanou směs… Více »
Pečená dýně s těstovinami a šalvějovým máslem
Dýni butternut oloupanou, bez semen a nakrájenou na kostky (asi 1 cm), 1 lžíci nasekané čerstvé nebo sušené šalvěje, nasekané stroužky česneku a olivový olej smícháme. Směs pečeme v horní části… Více »
Salát z pampelišky
Mladé čerstvé pampeliškové listy omyjeme a nasekáme asi na 2 cm kousky. Připravíme zálivku z bílého vinného octa, dijonské hořčice, slunečnicového oleje, pampeliškového želé a vše promícháme s… Více »
Uzený losos s chřestem a salsou
Nejdříve si připravíme salsu, kterou necháme uležet v chladu. Salsu získáme smícháním nadrobno nakrájených rajčat a červené cibulky, nasekaného čerstvého kopru, kaparů, 2 lžiček extra panenského… Více »
Špenátový koláč a sýr feta
Na 2 lžíce rozpuštěného másla dáme nadrobno nakrájený pórek a restujeme v nerezovém hrnci, do světlehněda. Rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme omyté, okapané a nakrájené listy špenátu a krátce… Více »
Rosol z jedlových výhonků
Mladé, světle zelené výhonky z jedle a snítky tymiánu opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Svaříme jablečnou šťávu s jedlovými výhonky a tymiánem, začnou-li k hladině vystupovat bublinky je šťáva… Více »
Mleté hovězí maso v listovém těstě
V misce vymícháme mleté hovězí maso se strouhankou, italskými bylinkami a masovým kořením. Listové těsto rozválíme na plát. Navlhčenýma rukama z masové směsi vytvarujeme dlouhé válečky a položíme… Více »
Kuřecí pizza
Saté marinádu připravíme smícháním arašídové pomazánky s chilli kořením, citronové šťávy, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru a kokosového mléka. Takto připravenou směs za stálého zahřejeme… Více »
Losos s volským okem
Na pánvi nebo v toustovači opečeme rozříznuté žemle řeznou plochou bez použití oleje. Promícháme majonézu se strouhaným křenem, osolíme, opepříme. Křenovou majonézou potřeme opečenou stranu žemle a… Více »
Pečené vepřové maso s rýží
Nejdříve připravíme čínskou barbecue marinádu, kterou použijeme na maso. Na marinádu smícháme 60 ml červeného vína, 60 g medu, 1 lžičky mleté směsi pěti koření, 1/4 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky… Více »
Křidélka s pikantní omáčkou
Křidélka rozdělíme na 3 části, nejtenčí část odřízneme, zbylé 2 rozdělíme v kloubu. Promícháme s olejem, česnekem, osolíme a hodně okořeníme cayenským pepřem, pečeme v troubě předehřáté na 200°C,… Více »
Sněhový nákyp (suflé) s exotickým ovocem
Čtyři keramické formy na bochánky vymažeme tukem, vysypeme 1 lžičkou moučkového cukru a připravíme na plech. Dohladka rozmixujeme okapané konzervované broskve, šťávu odložíme. Z granadill vydlabeme… Více »
Dezert s borůvkami - cheesecake
Máslové sušenky rozdrobíme a rozmixujeme s máslem; na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme ze směsi hrudky, které pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut dozlatova. Po vychladnutí hrudky… Více »
Slavnostní roláda z vepřové kýty
Na nádivku nachystáme opláchnuté sušené meruňky a makadamové oříšky, obojí nadrobno nasekáme, kolečka jarní cibulky, nastrouhanou pomerančovou kůru, směs zahradních bylinek, nadrobno nakrájenou… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Chilli s masem neboli chilli con carne
Nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a červenou papriku, zbavenou semen a nakrájenou na kostky, osmažíme do měkka v teflonové pánvi na rozehřátém oleji; po přidání mexického… Více »
Balkánský sýr naložený
Bylinky, bobkový list, česnek, chilli a balkánský sýr nakrájený na kostky asi 1,5 cm vrstvíme střídavě do uzavíratelné sklenice spolu s olivami. Postupujeme tak, že sýr dáváme co nejblíže k sobě a do… Více »
Asijské jarní závitky
Na rozpáleném arašídovém oleji (1 lžíce), ve wok pánvi, restujeme prolisovaný česnek, kolečka jarní cibulky a mleté kuřecí nebo krůtí maso. Restujeme 3-4 minuty na středním plameni a za neustálého… Více »
Avokádo s tortillovými lupínky
Rozpůlená, vypeckovaná a oloupaná avokáda v míse rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. K avokádu přidáme na kostičky nakrájená rajčata, cibuli a česnek nadrobno, chilli papričky, bez… Více »
Košíčky z listového těsta s tuňákem a kapary (vol…
Rozpustíme máslo a na něm 1-2 minuty restujeme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku a 1 minutu vaříme, potom přiléváme mléko, až vznikne hladká směs.… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android