Marcela Mikešová
Hodnost: (797) Jen se vezuNarozen: | 03.06.1973 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 1573 | |
Založených kuchařek: | 0 | 45x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 5 | 69 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro Marcela Mikešová |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Čokoládový dort s mandlemi
Čokoládu vložíme do horké vodní lázně a za občasného míchání ji rozehřejeme. Máslo s cukrem zpěníme a po jednom zašleháme žloutky. Potom všleháme čokoládu, přidáme mleté mandle, strouhanku, prášek… Více »
Citronový koláč se smetanovou náplní
Z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, přidáme vejce, vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku a vyložíme jí koláčovou formu. Necháme asi 30 minut chladit. Vejce vyšleháme… Více »
Mrkvový salát s jablky a majonézou
Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Vychladlou mrkev promícháme s oloupanými, na kostičky nakrájenými jablky a s majonézou zředěnou octem. Nakonec salát… Více »
Kerblíková pomazánka
Omytý kerblík na jemno nasekáme a se změklým máslem utřeme do krému. Půlku oloupané cibule jemně pokrájíme a necháme zesklovatět na 2 lžících oleje. Cibuli spolu s citronovou šťávou vmícháme do… Více »
Chléb s cibulí a jalovcem
V ohřátém másle rozpustíme máslo a osolíme. Z droždí a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Vzešlý kvásek zapracujeme do mouky, potom přilijeme mléko a znovu propracujeme. Přidáme oloupanou, jemně… Více »
Kuřecí řízky se zeleninovou rýží
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě 20 minut, slijeme a necháme okapat. Omyté a osušené kuřecí řízky opékáme na rozpáleném oleji na pánvi po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, osolíme,… Více »
Rybí knedlíčky do polévek
Filé uvaříme v mírně osolené vodě doměkka a umeleme spolu s oloupanou cibulí a v mléce namočenou žemlí. Vše promícháme, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Z promísené hmoty… Více »
Vaječná omáčka s koprem
Vejce uvaříme natvrdo. Žloutky utřeme s hořčicí, octem, solí a pepřem. Přilijeme olej a postavíme na oheň. Jemně nasekáme bílky, cibuli, kopr a petrželku. Vmícháme do omáčky a po chvíli odstavíme. … Více »
Opečené houby
Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky a osolíme. Na pánvi na másle plátky hub opečeme po obou stranách, potom je poprášíme hladkou moukou a znovu opečeme. Ihned podáváme jako teplý předkrm. Více »
Zapékaná rýže s brokolicí
Ze lžíce másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, promícháme a povaříme do mírného zhoustnutí. Necháme vychladnout. Potom studený bešamel promícháme s rýží a uvařenou, na… Více »
Medové ořechy
Jádra ořechů spaříme vroucí vodou a oloupeme. Vsypeme je do medu a marinujme nejméně 24 hodin. Ořechy z medu vyjmeme a obalíme v moučkovém cukru. V pánvi na horkém oleji ořechy mícháme tak dlouho,… Více »
Citronový tvarohový krém
Do mixéru dáme tvaroh, cukr a citronový sirup. Vše mixujeme asi 2 minuty. Hotový krém rozdělíme do pohárů a ozdobíme celými hrozinkami. Více »
Papriky jako minutka
Očištěné a omyté papriky nakrájíme na jemné nudličky, posypeme je kmínem, přidáme špetku soli a pod pokličkou několik minut na tuku podusíme - nepodléváme vodou. Papriky mají být měkké, ale zůstanou… Více »
Kapustové závitky s mletým skopovým masem
Kapustové listy omyjeme a povaříme asi 3 minuty ve vývaru z bujónu. Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Omyté a očištěné maso… Více »
Moravský dietní guláš
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, pokmínujeme a nasucho opečeme. Zalijeme vařící vodou a za občasného míchání dusíme. Šťávu zahustíme nastrouhanou syrovou bramborou, promícháme a necháme… Více »
Omeleta s patisony
Očištěné patisony zbavíme semínek a umeleme. Přidáme vejce, mouku, mléko a sůl. Vše dobře promícháme. Na pánvi na rozehřátém oleji upečeme ze směsi postupně 4 omelety po obou stranách. Podáváme… Více »
Dušená dýně
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou dužinu z oloupané dýně (asi 2 šálky) a řasu. Vše podlijeme kojeneckou vodou a dusíme asi 20 minut. V… Více »
Hovězí závitky na pivě
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky naplníme kysaným zelím a klobásou, svineme a sepneme párátky. Závitky obalíme v hladké mouce a vložíme na olej se zpěněnou… Více »
Ravioli se špenátovou náplní
Na pracovní desce zpracujeme osolenou mouku s rozšlehanými vejci a olejem. Vzniklé lepkavé těsto hněteme 10 minut dohladka. Zabalíme do fólie potřené olejem a necháme 30 minut odpočinout. … Více »
Ravioli se špenátovou náplní
Na pracovní desce zpracujeme osolenou mouku s rozšlehanými vejci a olejem. Vzniklé lepkavé těsto hněteme 10 minut dohladka. Zabalíme do fólie potřené olejem a necháme 30 minut odpočinout. … Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Kuřecí špízy s čočkovým salátem
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Smícháme lžíci oleje, zázvor, jemně nakrájenou chilli papričku a prolisovaný stroužek česneku. Ve směsi marinujeme maso asi 45 minut. Červenou čočku vaříme v… Více »
Mleté maso zapečené s květákem
Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky. Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a… Více »
Bratislavská buchta
V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, které rozdělíme na poloviny. Polovinu těsta vlijeme na… Více »
Kuře s omáčkou Piri-Piri
Kuře omyjeme, podél hrudní kosti nařízneme, rozevřeme a očistíme. Čerstvé chilli papričky rozložíme na plech a opékáme asi 15 minut ve vyhřáté troubě. Necháme vychladnout. Potom z papriček… Více »
Opečené šťouchané brambory
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, rozšťoucháme a opečeme je. Podáváme jako přílohu k… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android