Emanuele Ridi
Rodina | Ženatý/vdaná |
Nejlépe hodnocené recepty
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Plněná sekaná z jehněčího masa s ořechy
Jehněčí maso omyjeme, odblaníme, pokrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku s očištěnými stroužky česneku. Rozmarýn, tymián a petrželku omyjeme, drobné lístky otrháme a pokrájíme nadrobno.… Více »
Nepečený dort z piškotů a kakaa
Piškoty v igelitovém sáčku rozmačkáme válečkem. Do mísy rozklepneme čerstvá vejce (nejlépe z domácího chovu), přidáme k ním cukr, kakao, na kostičky pokrájené změklé máslo, kokos, vanilkový extrakt a… Více »
Plněné křepelky na houbách
Omyté a očištěné čerstvé malé lišky a hříbečky nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 1-2 minuty, pak je scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Trošku větší houby… Více »
Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat
Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme. Přidáme do pánve spolu s rozmačkanými stroužky česneku. Vhodíme snítku rozmarýnu, přilijeme bílé víno a 2 naběračky… Více »
Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem
Připravíme si těsto na ravioli: do jedné mísy odměříme hladkou mouku, přidáme sůl a promícháme ji. V druhé míse vyšleháme vidličkou vejce s olivovým olejem. Postupně k vejcím budeme přidávat mouku a… Více »
Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem
Z kalamára odřízneme chapadla, omyjeme ho a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti, váček s barvivem a opatrně průhlednou širokou kost, dáváme pozor, aby se neroztrhl celý obal vnitřku… Více »
Osso buco - telecí morková kost
Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce. V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde… Více »
Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami
Piniové oříšky a pistácie pokrájíme nadrobno. V misce si rozdrtíme sušenky. Omyté nektarinky osušíme, rozkrájíme, oloupeme, nakrájíme je na plátky a odložíme do misky. Do rozehřáté pánve s… Více »
Rizoto po italsku se syrovou klobásou
Dobře omytou rýži necháme v sítu odkapat. Očistíme si lahůdkové cibulky, pokrájíme je nadrobno, omyjeme snítku šalvěje a tymiánu. Lístky v malé pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme dokřupava… Více »
Marinovaná grilovaná chobotnice po italsku
Z očištěné, omyté chobotnice odřízneme ramena a hlavu. Zadní část hlavy vyčistíme od vnitřností tak, že hlavu obrátíme naruby a vyjmeme obsah. Pak vyřízneme oči a vzniklým otvorem odstraníme žlázy s… Více »
Černé noky s chřestovou omáčkou
Uvaříme si bílý chřest: do vyššího hrnce dáme vařit vodu se solí, cukrem a citrónovou šťávou. Přidáme ještě lžíci másla. Chřest omyjeme, oloupeme škrabkou a odřežeme spodní tvrdé části stonků (2-4cm.… Více »
Zapékané těstoviny se zeleninou, bešamelem a sýrem
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní těstoviny rigatoni ( vroubkované makaróny) a uvaříme je podle návodu al dente. Scedíme je a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 220°C. … Více »
Jednoduchá úprava vařené chobotnice
Očištěnou, omytou malou chobotnici zbavenou odříznutím ramen a hlavy a zobáku. Zadní část hlavy vyčistíme od vnitřností tak, že hlavu obrátíme naruby a vyjmeme obsah. Pak vyřízneme oči a vzniklým… Více »
Grilovaná makrela s rozmarýnem a čerstvým salátem…
Vykuchaným, omytým a osušený makrelám roztáhneme břicha, potřebujeme je mít úplně otevřené. Stroužky česneku utřeme, z omytých, chemicky neošetřených citrónů nastrouháme kůru. Makrely nejdříve… Více »
Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem
Do mísy rozklepneme čerstvá vejce, přidáme 3 lžíce vody a postupně do vajec s vodou budeme vidličkou zašlehávat mouku. Když jsou všechny ingredience spojené, těsto dobře uhněteme rukama. Vypracované… Více »
Risotto s malými cuketkami a piniovými oříšky po…
Lahůdkovou cibulku očistíme, bílou část podélně rozkrojíme a pokrájíme ji nadrobno. V širším kastrólu na rozehřátém másle (85g) zpěníme cibulku, pak k ní přidáme rýži a za stálého míchání ji krátce… Více »
Dušený králík s česnekem na bílém víně
Omytého a očištěného králíka rozporcujeme. Očištěnou celou hlavičku česneku (asi 8-10 očištěných stroužků) pokrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a rozčtvrtíme ji. Omyté feferonky rozkrájíme a zbavíme… Více »
Slávky po námořnickém způsobu
Na pánev vlijeme olivový olej, ihned přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený česnek a na plátky nakrájené feferonky. Po chvíli restování přidáme do pánve očištěné, propláchnuté slávky (ty, které… Více »
Hovězí plátky v omáčce z rajčat
Plátky hovězího masa překryjeme potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Maso osolíme, po obou stranách opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. V pánvi na rozpáleném… Více »
Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži
Telecí pravou svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme a ostrým nožem maso naškrábeme do misky. Přidáme k němu drobně posekané kapary, jemně pokrájenou šalotku, omytou, velmi drobně pokrájenou petrželku… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Salát Caprese
Omytá masitá rajčata nakrájíme na plátky, nejlépe vroubkovaným nožem. Plátky rozložíme na talíře. Bochánek mozzarelly rozkrojíme na poloviny a položíme na rajčata. Rajčata s mozzarellou zalijeme… Více »
Skvělý domácí chléb - italská focaccia
Do mísy prosejeme hladkou kvalitní mouku (00), přidáme sůl a promícháme. V misce si připravíme kvásek: do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, které posypeme 1-2 špetkami cukru. Když kvasnice vzejdou,… Více »
Křehký koláč s rebarborou a vanilkovým krémem
Nejdříve si připravíme křehké těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku, kterou promícháme se špetkou soli, cukrem a mletými loupanými mandlemi. Pak přidáme pokrájené změklé máslo, rozšlehané žloutky s… Více »
Sendviče s omeletou, avokádem a uzeným sýrem
Omyté zralé avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku, dužinu vyškrabeme lžičkou do misky. Přidáme sůl, pepř, utřený malý stroužek česneku a 1-2 lžičky citrónové šťávy (podle chuti). Vše dobře promícháme na… Více »
Čokoládovo-kávová pěna Barbajada
Kakao rozmícháme ve 3 lžících horké vody, když se rozpustí, přidáme cukr a ještě kapku horké vody. Vše šleháme tak dlouho, až se suroviny spojí. Směs dáme vařit do hrnce, přilijeme černou kávu s… Více »
Kuchařky a jídelníčky
Kuchařka - Emanuele Ridi
Hodnocení: Přidal:Emanuele Ridi<p>Sympatický šéfkuchař<strong> Emanuele Ridi,</strong> známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato <strong>kuchařka</strong> obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.</p>
Kuchařka obsahuje 44 recepty
- Plněné datle obalované v čokoládě
- Salát Caprese
- Bruschetta - topinka s rajčaty
- Hovězí plátky v omáčce z rajčat
- Citronový sorbet Venetto
- Italské rizoto s houbami
- Žloutková pěna Zabaione
- Okoun v citronové omáčce
- Toasty s pěnou z kuřecích jater
- Telecí kotlety Valdostana
- Jablka Valdostana
- Penne "Puttanesca"
- Slávky po námořnickém způsobu
- Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat
- Špagety s česnekem a feferonkami
- Semifredo s lentilkami
- Jemný dýňový krém
- Voňavý dýňový koláč
- Dršťky na florentinský způsob
- Hovězí oháňka s rajčatovou omáčkou
- Pečená perlička s cibulkami
- Čokoládovo-kávová pěna Barbajada
- Vanilkové kočičí jazýčky
- Bucatini s rajčatovou omáčkou a ovčím sýrem
- Svěží tatarák z tuňáka
- Hovězí kližka po florentinsku
- Tuňáková telecí kýta
- Polévka z ječmene, fazolí a zeleniny
- Penne s lilkem
- Italský tatarák
- Vývar s tyrolskými knedlíčky
- Kachní játra s portským a jahodami
- Telecí plátky na houbách
- Rajčata plněná tuňákovou pěnou
- Italské pesto
- Pannacotta s karamelovým krémem
- Piškotový koláč s krémem a ovocem
- Flambované krevety se smetanovou omáčkou
- Toskánská rajčatová polévka
- Italská sekaná
- Polenta se sladkou gorgonzolou
- Domácí ravioli se špenátem a ricottou
- Domácí noky s omáčkou ze čtyř druhů sýrů
- Neapolská směs fazolí a těstovin
Zveřejněné kuchařky uživatele
Kuchařka - Emanuele Ridi
Hodnocení: Přidal:Emanuele Ridi<p>Sympatický šéfkuchař<strong> Emanuele Ridi,</strong> známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato <strong>kuchařka</strong> obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.</p>
Kuchařka obsahuje 44 recepty
- Plněné datle obalované v čokoládě
- Salát Caprese
- Bruschetta - topinka s rajčaty
- Hovězí plátky v omáčce z rajčat
- Citronový sorbet Venetto
- Italské rizoto s houbami
- Žloutková pěna Zabaione
- Okoun v citronové omáčce
- Toasty s pěnou z kuřecích jater
- Telecí kotlety Valdostana
- Jablka Valdostana
- Penne "Puttanesca"
- Slávky po námořnickém způsobu
- Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat
- Špagety s česnekem a feferonkami
- Semifredo s lentilkami
- Jemný dýňový krém
- Voňavý dýňový koláč
- Dršťky na florentinský způsob
- Hovězí oháňka s rajčatovou omáčkou
- Pečená perlička s cibulkami
- Čokoládovo-kávová pěna Barbajada
- Vanilkové kočičí jazýčky
- Bucatini s rajčatovou omáčkou a ovčím sýrem
- Svěží tatarák z tuňáka
- Hovězí kližka po florentinsku
- Tuňáková telecí kýta
- Polévka z ječmene, fazolí a zeleniny
- Penne s lilkem
- Italský tatarák
- Vývar s tyrolskými knedlíčky
- Kachní játra s portským a jahodami
- Telecí plátky na houbách
- Rajčata plněná tuňákovou pěnou
- Italské pesto
- Pannacotta s karamelovým krémem
- Piškotový koláč s krémem a ovocem
- Flambované krevety se smetanovou omáčkou
- Toskánská rajčatová polévka
- Italská sekaná
- Polenta se sladkou gorgonzolou
- Domácí ravioli se špenátem a ricottou
- Domácí noky s omáčkou ze čtyř druhů sýrů
- Neapolská směs fazolí a těstovin
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android