Emanuele Ridi

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Recepty


Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Plněná sekaná z jehněčího masa s ořechy
Recept číslo: 64350

Plněná sekaná z jehněčího masa s ořechy

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Jehněčí maso omyjeme, odblaníme, pokrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku s očištěnými stroužky česneku. Rozmarýn, tymián a petrželku omyjeme, drobné lístky otrháme a pokrájíme nadrobno.… Více  »

Nepečený dort z piškotů a kakaa
Recept číslo: 64380

Nepečený dort z piškotů a kakaa

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Piškoty v igelitovém sáčku rozmačkáme válečkem. Do mísy rozklepneme čerstvá vejce (nejlépe z domácího chovu), přidáme k ním cukr, kakao, na kostičky pokrájené změklé máslo, kokos, vanilkový extrakt a… Více  »

Plněné křepelky na houbách
Recept číslo: 64399

Plněné křepelky na houbách

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omyté a očištěné čerstvé malé lišky a hříbečky nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 1-2 minuty, pak je scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Trošku větší houby… Více  »

Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat
Recept číslo: 61307

Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme. Přidáme do pánve spolu s rozmačkanými stroužky česneku. Vhodíme snítku rozmarýnu, přilijeme bílé víno a 2 naběračky… Více  »

Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem
Recept číslo: 64322

Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Připravíme si těsto na ravioli: do jedné mísy odměříme hladkou mouku, přidáme sůl a promícháme ji. V druhé míse vyšleháme vidličkou vejce s olivovým olejem. Postupně k vejcím budeme přidávat mouku a… Více  »

Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem
Recept číslo: 64375

Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Z kalamára odřízneme chapadla, omyjeme ho a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti, váček s barvivem a opatrně průhlednou širokou kost, dáváme pozor, aby se neroztrhl celý obal vnitřku… Více  »

Osso buco - telecí morková kost
Recept číslo: 61391

Osso buco - telecí morková kost

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce. V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde… Více  »

Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami
Recept číslo: 64224

Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Piniové oříšky a pistácie pokrájíme nadrobno. V misce si rozdrtíme sušenky. Omyté nektarinky osušíme, rozkrájíme, oloupeme, nakrájíme je na plátky a odložíme do misky. Do rozehřáté pánve s… Více  »

Rizoto po italsku se syrovou klobásou
Recept číslo: 64359

Rizoto po italsku se syrovou klobásou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Dobře omytou rýži necháme v sítu odkapat. Očistíme si lahůdkové cibulky, pokrájíme je nadrobno, omyjeme snítku šalvěje a tymiánu. Lístky v malé pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme dokřupava… Více  »

Marinovaná grilovaná chobotnice po italsku
Recept číslo: 64371

Marinovaná grilovaná chobotnice po italsku

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Z očištěné, omyté chobotnice odřízneme ramena a hlavu. Zadní část hlavy vyčistíme od vnitřností tak, že hlavu obrátíme naruby a vyjmeme obsah. Pak vyřízneme oči a vzniklým otvorem odstraníme žlázy s… Více  »

Černé noky s chřestovou omáčkou
Recept číslo: 64395

Černé noky s chřestovou omáčkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Uvaříme si bílý chřest: do vyššího hrnce dáme vařit vodu se solí, cukrem a citrónovou šťávou. Přidáme ještě lžíci másla. Chřest omyjeme, oloupeme škrabkou a odřežeme spodní tvrdé části stonků (2-4cm.… Více  »

Zapékané těstoviny se zeleninou, bešamelem a sýrem
Recept číslo: 64328

Zapékané těstoviny se zeleninou, bešamelem a sýrem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní těstoviny rigatoni ( vroubkované makaróny) a uvaříme je podle návodu al dente. Scedíme je a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 220°C. … Více  »

Jednoduchá úprava vařené chobotnice
Recept číslo: 64370

Jednoduchá úprava vařené chobotnice

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Očištěnou, omytou malou chobotnici zbavenou odříznutím ramen a hlavy a zobáku. Zadní část hlavy vyčistíme od vnitřností tak, že hlavu obrátíme naruby a vyjmeme obsah. Pak vyřízneme oči a vzniklým… Více  »

Grilovaná makrela s rozmarýnem a čerstvým salátem z ostrova Elba
Recept číslo: 64369

Grilovaná makrela s rozmarýnem a čerstvým salátem…

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Vykuchaným, omytým a osušený makrelám roztáhneme břicha, potřebujeme je mít úplně otevřené. Stroužky česneku utřeme, z omytých, chemicky neošetřených citrónů nastrouháme kůru. Makrely nejdříve… Více  »

Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem
Recept číslo: 64316

Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do mísy rozklepneme čerstvá vejce, přidáme 3 lžíce vody a postupně do vajec s vodou budeme vidličkou zašlehávat mouku. Když jsou všechny ingredience spojené, těsto dobře uhněteme rukama. Vypracované… Více  »

Risotto s malými cuketkami a piniovými oříšky po italsku
Recept číslo: 64248

Risotto s malými cuketkami a piniovými oříšky po…

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Lahůdkovou cibulku očistíme, bílou část podélně rozkrojíme a pokrájíme ji nadrobno. V širším kastrólu na rozehřátém másle (85g) zpěníme cibulku, pak k ní přidáme rýži a za stálého míchání ji krátce… Více  »

Dušený králík s česnekem na bílém víně
Recept číslo: 64360

Dušený králík s česnekem na bílém víně

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omytého a očištěného králíka rozporcujeme. Očištěnou celou hlavičku česneku (asi 8-10 očištěných stroužků) pokrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a rozčtvrtíme ji. Omyté feferonky rozkrájíme a zbavíme… Více  »

Slávky po námořnickém způsobu
Recept číslo: 61306

Slávky po námořnickém způsobu

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Na pánev vlijeme olivový olej, ihned přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený česnek a na plátky nakrájené feferonky. Po chvíli restování přidáme do pánve očištěné, propláchnuté slávky (ty, které… Více  »

Hovězí plátky v omáčce z rajčat
Recept číslo: 61290

Hovězí plátky v omáčce z rajčat

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Plátky hovězího masa překryjeme potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Maso osolíme, po obou stranách opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. V pánvi na rozpáleném… Více  »

Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži
Recept číslo: 64270

Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Telecí pravou svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme a ostrým nožem maso naškrábeme do misky. Přidáme k němu drobně posekané kapary, jemně pokrájenou šalotku, omytou, velmi drobně pokrájenou petrželku… Více  »

Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem

Salát Caprese
Recept číslo: 61287

Salát Caprese

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omytá masitá rajčata nakrájíme na plátky, nejlépe vroubkovaným nožem. Plátky rozložíme na talíře. Bochánek mozzarelly rozkrojíme na poloviny a položíme na rajčata. Rajčata s mozzarellou zalijeme… Více  »

Skvělý domácí chléb - italská focaccia
Recept číslo: 64355

Skvělý domácí chléb - italská focaccia

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do mísy prosejeme hladkou kvalitní mouku (00), přidáme sůl a promícháme. V misce si připravíme kvásek: do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, které posypeme 1-2 špetkami cukru. Když kvasnice vzejdou,… Více  »

Křehký koláč s rebarborou a vanilkovým krémem
Recept číslo: 64379

Křehký koláč s rebarborou a vanilkovým krémem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Nejdříve si připravíme křehké těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku, kterou promícháme se špetkou soli, cukrem a mletými loupanými mandlemi. Pak přidáme pokrájené změklé máslo, rozšlehané žloutky s… Více  »

Sendviče s omeletou, avokádem a uzeným sýrem
Recept číslo: 64279

Sendviče s omeletou, avokádem a uzeným sýrem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omyté zralé avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku, dužinu vyškrabeme lžičkou do misky. Přidáme sůl, pepř, utřený malý stroužek česneku a 1-2 lžičky citrónové šťávy (podle chuti). Vše dobře promícháme na… Více  »

Čokoládovo-kávová pěna Barbajada
Recept číslo: 61318

Čokoládovo-kávová pěna Barbajada

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Kakao rozmícháme ve 3 lžících horké vody, když se rozpustí, přidáme cukr a ještě kapku horké vody. Vše šleháme tak dlouho, až se suroviny spojí. Směs dáme vařit do hrnce, přilijeme černou kávu s… Více  »

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Kuchařky a jídelníčky

Kuchařka - Emanuele Ridi

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení Přidal:Emanuele Ridi

<p>Sympatický šéfkuchař<strong> Emanuele Ridi,</strong> známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato <strong>kuchařka</strong> obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.</p>

Kuchařka obsahuje 44 recepty

 
TOPlist