Roman Paulus
Rodina | Ženatý/vdaná |
Nejlépe hodnocené recepty
Recepty
- Žádné
- Podle hodnocení
- Podle názvu
- Pouze s obrázky
- Nové
- Jen oblíbené
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Ragú s fazolemi
Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko očistíme,… Více »
Jemný brokolicový krém
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nahrubo nakrájíme. V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým … Více »
Rychlý makovec
V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem… Více »
Vepřová krkovice na pivu
Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme… Více »
Penne v rajčatové omáčce
V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme. Na 2… Více »
Rychlý makovec
V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem… Více »
Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami
Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny. Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí… Více »
Smažené krevety s mangovou omáčkou
Chilli papričky zbavené semínek vložíme do mixéru, přidáme cukr, sůl, přilijeme rybí omáčku a šťávu z limetek. Vše najemno rozmixujeme. Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na malé… Více »
Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
Nejprve si připravíme nádivku. Ze světlého toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, menší cibuli nakrájíme… Více »
Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. V míse je promícháme s jemně pokrájenou papričkou a drobně posekaným česnekem. Přilijeme sojovou omáčku, rozšlehané vejce a Solamyl. Pečlivě… Více »
Salát z červené čočky s paprikou
Čočku uvaříme doměkka, očištěnou papriku a cibulku nakrájíme na malé kostičky. Všechny suroviny smícháme v salátové míse a ochutíme rýžovým octem, balsamikem, olivovým olejem, solí a pepřem. … Více »
Pečená kachna s rýží
Na nádivku připravíme pomeranč, dobře ho omyjeme a neoloupaný nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme na větší kusy. V misce promícháme s 0,25 lžičkou soli a s mletým zázvorem. … Více »
Kachní játra se smrži a bramborovou kaší
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme. Ještě teplé brambory propasírujeme nebo rozšťoucháme a postupně k nim přidáváme horkou smetanu (nebo plnotučné mléko) a vychlazené máslo … Více »
Tradiční houbový Kuba
Krupky (trhané nebo malé kroupy) spaříme vroucí vodou, propláchneme a s kouskem sádla uvaříme doměkka. Na části sádle orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. Sušené houby namočíme. K… Více »
Tvarohové knedlíky se švestkami
Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny. Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo… Více »
Kapr v bylinkové strouhance
Petrželovou nať opláchneme, osušíme a drobně posekáme. Z větvičky opláchnutého tymiánu obereme lístky a nasekáme na jemno. Strouhanku smícháme s bylinkami, vejce rozšleháme, mouku prosejeme. Kapra… Více »
Krémová polévka ze sušených hříbků
Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a… Více »
Křehký meruňkový koláč
Z hladké mouky, nakrájeného másla, špetky soli, jedné lžíce cukru a asi půl skleničky studené vody rychle vypracujeme křehké těsto. Necháme chvíli v chladu odpočinout. Na náplň nakrájíme na kousky… Více »
Vepřová kýta s ostravskou klobásou
Klobásu oloupeme a nakrájíme na klínky. Aby se s nimi dobře pracovalo, vložíme je na pár minut do mrazáku. Cibuli a papriky očistíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Rajčata… Více »
Kuře pečené se zeleninou a nádivkou
Očištěné a omyté kuře opatrně vykostíme tak, aby kůže zůstala neporušená. Osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Nádivka: Housky z předešlého dne nakrájíme na kostičky. Nakrájené uzené maso a… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Ragú s fazolemi
Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko očistíme,… Více »
Penne v rajčatové omáčce
V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme. Na 2… Více »
Rychlý makovec
V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem… Více »
Vepřová krkovice na pivu
Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme… Více »
Jemný brokolicový krém
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nahrubo nakrájíme. V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým … Více »
Kuchařky a jídelníčky
Kuchařka Romana Pauluse
Hodnocení: Přidal:Roman Paulus<p>Šéfkuchař <strong>Roman Paulus </strong>třikrát získal Michelinskou hvězdu a také titul Kuchař roku 2009 – 2010. Jeho jídla se servírují v hotelu Radisson Blu Alcron, a nyní je nabízí i tato <strong>kuchařka</strong> s jeho jídly. Pokud dodržíte postup a použijete správné kvalitní suroviny, opravdu si pochutnáte. <strong> </strong></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 26 recepty
- Pečená kachní játra s rebarborou
- Marinovaná hřebenatka svatojakubská
- Papriková polévka s avokádem
- Pražma s liškami a chřestem
- Kozí sýr s pórkem
- Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Smetanová hrášková polévka se slaninou
- Ravioli s telecím masem
- Čokoládový dezert se zmrzlinou
- Vykostěné kuře s nádivkou
- Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
- Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
- Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
- Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
- Krůtí nudličky zapečené s těstovinami
- Pečená kachna s rýží
- Vepřová krkovice na pivu
- Ragú s bramborovou kaší
- Ragú s fazolemi
- Vepřové řízky v hořčičné omáčce
- Vepřové plátky s plněnými bramborami
- Konfitovaný králík s noky
- Špagety s cottage a žampiony
- Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
- Kapr v bylinkové strouhance
- Losos s bazalkovým ragú
Zveřejněné kuchařky uživatele
Kuchařka Romana Pauluse
Hodnocení: Přidal:Roman Paulus<p>Šéfkuchař <strong>Roman Paulus </strong>třikrát získal Michelinskou hvězdu a také titul Kuchař roku 2009 – 2010. Jeho jídla se servírují v hotelu Radisson Blu Alcron, a nyní je nabízí i tato <strong>kuchařka</strong> s jeho jídly. Pokud dodržíte postup a použijete správné kvalitní suroviny, opravdu si pochutnáte. <strong> </strong></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 26 recepty
- Pečená kachní játra s rebarborou
- Marinovaná hřebenatka svatojakubská
- Papriková polévka s avokádem
- Pražma s liškami a chřestem
- Kozí sýr s pórkem
- Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Smetanová hrášková polévka se slaninou
- Ravioli s telecím masem
- Čokoládový dezert se zmrzlinou
- Vykostěné kuře s nádivkou
- Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
- Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
- Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
- Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
- Krůtí nudličky zapečené s těstovinami
- Pečená kachna s rýží
- Vepřová krkovice na pivu
- Ragú s bramborovou kaší
- Ragú s fazolemi
- Vepřové řízky v hořčičné omáčce
- Vepřové plátky s plněnými bramborami
- Konfitovaný králík s noky
- Špagety s cottage a žampiony
- Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
- Kapr v bylinkové strouhance
- Losos s bazalkovým ragú
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android